Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το σύμβολο της νέας Ελλάδας!

Σχο­λιά­ζει Ο ΚΡΕΤΙΝΟΣ //

Για «το “σπριντ”, προ­κει­μέ­νου να “σαρω­θούν” όλα τα γρα­φειο­κρα­τι­κά εμπό­δια που καθη­λώ­νουν τις επεν­δύ­σεις –όπως προ­α­νήγ­γει­λε ήδη κατά τις προ­γραμ­μα­τι­κές δηλώ­σεις της κυβέρ­νη­σης– συνε­χί­ζει ο Κυριά­κος Μητσο­τά­κης, εκπέ­μπο­ντας το μήνυ­μα ότι είναι απο­φα­σι­σμέ­νος να “ξεκλει­δώ­σει” εμβλη­μα­τι­κές επεν­δύ­σεις, όπως το Ελλη­νι­κό, που “θα γίνει το σύμ­βο­λο της νέας Ελλά­δας”, όπως έχει δηλώ­σει» πλη­ρο­φο­ρεί η «Καθη­με­ρι­νή» της 26.7.2019 υπό τον εμβλη­μα­τι­κό τίτλο: «“Σπριντ” για το Ελλη­νι­κό» και υπό­τι­τλο: «Οι κ. Μητσο­τά­κης και Λάτσης συμ­φώ­νη­σαν να τηρη­θούν όλες οι δεσμεύσεις».

Και συνε­χί­ζει το ρεπορ­τάζ της εφη­με­ρί­δας: «Μία ημέ­ρα μετά την ευρεία σύσκε­ψη που έγι­νε στο Μέγα­ρο Μαξί­μου με τον Αδω­νι Γεωρ­γιά­δη και στε­λέ­χη του υπουρ­γεί­ου Ανά­πτυ­ξης και Επεν­δύ­σε­ων, και συνε­χί­ζο­ντας τον κύκλο επα­φών του στα υπουρ­γεία, ο κ. Μητσο­τά­κης είχε χθες σύσκε­ψη στο υπουρ­γείο Του­ρι­σμού με τον υπουρ­γό Χάρη Θεο­χά­ρη, τον υφυ­πουρ­γό Μάνο Κόν­σο­λα και τον γενι­κό γραμ­μα­τέα του υπουρ­γεί­ου Κων­στα­ντί­νο Λού­λη, όπου, σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, συζη­τή­θη­κε και η υπό­θε­ση του Ελλη­νι­κού. Μπο­ρεί το υπουρ­γείο Του­ρι­σμού να μην έχει “υπο­γρα­φή” στο μεγά­λο επεν­δυ­τι­κό πρό­τζεκτ, ωστό­σο έχει ρόλο σε άλλες πτυ­χές που αφο­ρούν το ευρύ­τε­ρο πλαί­σιο ανά­πλα­σης της Αθή­νας. Συζή­τη­ση, εξάλ­λου, σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, έγι­νε και για την αξιο­ποί­η­ση των μαρι­νών, τόσο για τη μαρί­να Ελλη­νι­κού όσο και για ακό­μα 60 μαρί­νες, την προ­τε­ραιο­ποί­η­ση της αξιο­ποί­η­σης των οποί­ων εξε­τά­ζει το Μέγα­ρο Μαξί­μου… Λίγο αργό­τε­ρα, το Μέγα­ρο Μαξί­μου ανα­κοί­νω­νε τη συνά­ντη­ση του κ. Μητσο­τά­κη με τον Σπύ­ρο Λάτση. Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι προ ημε­ρών ο κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος Στέ­λιος Πέτσας, ανα­φε­ρό­με­νος στο χρο­νο­διά­γραμ­μα για το Ελλη­νι­κό, σημεί­ω­σε ότι στό­χος είναι οι τρεις ΚΥΑ να έχουν εκδο­θεί μέχρι τις 10 Αυγού­στου. Στη συνά­ντη­ση Μητσο­τά­κη — Λάτση, σύμ­φω­να με το Μαξί­μου, συμ­φω­νή­θη­κε η ανά­γκη επι­τά­χυν­σης των δια­δι­κα­σιών για να ξεκι­νή­σει η υλο­ποί­η­ση της επέν­δυ­σης στο Ελλη­νι­κό. Οι κ. Μητσο­τά­κης και Λάτσης συμ­φώ­νη­σαν να γίνουν όλα τα απα­ραί­τη­τα βήμα­τα για αυτήν τη σημα­ντι­κή επέν­δυ­ση, “τηρώ­ντας τις δεσμεύ­σεις που έχουν ανα­λη­φθεί για να αρθούν το ταχύ­τε­ρο δυνα­τόν όλα τα εμπό­δια που καθυ­στέ­ρη­σαν την έναρ­ξη του τόσο επω­φε­λούς για τη χώρα έργου”, σημειώ­νει το Μαξίμου».

Είχαν προη­γη­θεί οι δηλώ­σεις του υπουρ­γού Ανά­πτυ­ξης και Επεν­δύ­σε­ων Αδ. Γεωρ­γιά­δη (23.7.2019) ότι «στό­χος μου να μπουν μέχρι το τέλους του έτους οι μπουλ­ντό­ζες στο Ελλη­νι­κό» επι­ση­μαί­νο­ντας πως η εντο­λή του πρω­θυ­πουρ­γού είναι να παρεμ­βαί­νου­με όπου χρειά­ζε­ται για να αρθούν τα εμπό­δια και πως το σύνο­λο της κυβέρ­νη­σης είναι ταγ­μέ­νο υπέρ της επένδυσης.

Είδα­με τον Παύ­λο Πολά­κη, ως ανα­πλη­ρω­τή υπουρ­γό Υγεί­ας, να μπαί­νει με την πρά­σι­νη στο­λή στα χει­ρουρ­γεία των νοσο­κο­μεί­ων για να πιστο­ποι­ή­σει την επι­χεί­ρη­ση ανά­τα­ξης του ΕΣΥ απ’ την προη­γού­με­νη κυβέρ­νη­ση. Δεν μένει παρά να δού­με και τον Άδω­νι στη θέση χει­ρι­στή μπουλ­ντό­ζας να μπαί­νει στο Ελλη­νι­κό ως σύμ­βο­λο της νέας Ελλά­δας των καπι­τα­λι­στι­κών επεν­δύ­σε­ων, που θα αργά­ζουν το τομά­ρι του κοσμάκη.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο