Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τρία τα κρούσματα του κοροναϊού

Σε ύψι­στο συνα­γερ­μό έχουν τεθεί οι υγειο­νο­μι­κές αρχές στη Θεσ­σα­λο­νί­κη καθώς είναι θετι­κό στον κορω­νο­ϊό και το παι­δί της 38χρονης, η οποία είχε ταξι­δέ­ψει στο Μιλά­νο, ενώ υπάρ­χει και τρί­το θετι­κό κρού­σμα μία γυναί­κα, από την Αθή­να, η οποία επί­σης είχε ταξι­δέ­ψει στην Ιτα­λία και είναι στη δια­δι­κα­σία της ιχνηλάτησης.

Το 105ο Δημο­τι­κό Σχο­λείο Θεσ­σα­λο­νί­κης, θα μεί­νει κλει­στό για 14 ημέ­ρες. Το παι­δί τις προη­γού­με­νες ημέ­ρες είχε πάει κανο­νι­κά στο σχο­λείο του, στη συνέ­χεια όμως εμφά­νι­σε ήπια συμ­πτώ­μα­τα. Σήμε­ρα γίνε­ται στο σχο­λείο απολύμανση.

Οπως είπε ο εκπρό­σω­πος του υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας, λοι­μω­ξιο­λό­γος Σωτή­ρης Τσιό­δρας, ιχνη­λα­τεί­ται και το κρού­σμα που νοση­λεύ­ε­ται στην Αθή­να έτσι ώστε να εντο­πι­στούν όλοι οι άνθρω­ποι που ήρθαν σε επα­φή μαζί της κατά και μετά την επι­στρο­φή της από την Ιταλία.

Παράλ­λη­λα, όπως γνω­στο­ποί­η­σε ο υπουρ­γός Υγεί­ας, Βασί­λης Κικί­λιας, ακυ­ρώ­νο­νται όλες οι εκδη­λώ­σεις του καρ­να­βα­λιού στη χώρα.

Σύμ­φω­να με το υπ. Υγεί­ας έχουν κατα­γρα­φεί πολ­λά ύπο­πτα κρού­σμα­τα που αφο­ρούν κυρί­ως ανθρώ­πους που είχαν ταξι­δέ­ψει στη Βόρεια Ιτα­λία και αυτοί οι ασθε­νείς ελέγχονται.

Μόνο τις τελευ­ταί­ες ώρες εξε­τά­ζο­νται στη Λάρι­σα μια 22χρονη η οποία το προη­γού­με­νο διά­στη­μα είχε ταξι­δέ­ψει στη Βόρεια Ιτα­λία και στη Χαλ­κι­δι­κή ένας άνδρας νεα­ρής ηλι­κί­ας ο οποί­ος παρου­σί­α­σε συμ­πτώ­μα­τα λοί­μω­ξης του ανα­πνευ­στι­κού αφού πρό­σφα­τα είχε ταξι­δέ­ψει με την οικο­γέ­νειά του, επί­σης, στη Βόρεια Ιτα­λία. Το συγκε­κρι­μέ­νο άτο­μο έχει υπο­βλη­θεί στις απαι­τού­με­νες εξε­τά­σεις προ­κει­μέ­νου να δια­πι­στω­θεί αν πρό­κει­ται για τον συγκε­κρι­μέ­νο ιό και τα απο­τε­λέ­σμα­τα ανα­μέ­νο­νται το μεσημέρι.

Αργά τη νύχτα, δε, έφτα­σαν τα - αρνη­τι­κά τελι­κά — απο­τε­λέ­σμα­τα για μια 68χρονη που είχε μπει σε καρα­ντί­να στο Πανε­πι­στη­μια­κό Νοσο­κο­μείο Λάρισας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο