Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τραγωδία στην Πύλο: Προφυλακίστηκαν οι 9 συλληφθέντες ως διακινητές

Την προ­σω­ρι­νή κρά­τη­ση των 9 ατό­μων που κατη­γο­ρού­νται ως δια­κι­νη­τές στην υπό­θε­ση της ναυ­τι­κής τρα­γω­δί­ας με θύμα­τα δεκά­δες μετα­νά­στες στην θαλάσ­σια περιο­χή ανοι­κτά της Πύλου, απο­φά­σι­σαν Εισαγ­γε­λέ­ας και Ανα­κρι­τής στην Καλαμάτα.

Η μαρα­θώ­νια δια­δι­κα­σία ξεκί­νη­σε λίγο μετά τις 10 σήμε­ρα το πρωί και ολο­κλη­ρώ­θη­κε μετά από 13 ώρες.

Συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης

Συνε­χί­ζε­ται η επι­χεί­ρη­ση έρευ­νας και διά­σω­σης νοτιο­δυ­τι­κά Πύλου όπου βυθί­στη­κε το αλιευ­τι­κό που μετέ­φε­ρε περί τους 700 μετα­νά­στες. Σε αυτή την περιο­χή χθες ένα πλοίο ανοι­χτής θαλάσ­σης εντό­πι­σε ακό­μα μία σορό, την περι­συ­νέ­λε­ξε και την μετέ­φε­ρε στον λιμέ­να Καλα­μά­τας. Μέχρι στιγ­μής έχουν δια­σω­θεί 104 αλλο­δα­ποί και έχουν ανα­συρ­θεί 82 σοροί.

Σήμε­ρα, στην περιο­χή επι­χει­ρούν Πλοίο Ανοι­χτής Θαλάσ­σης, μία φρε­γά­τα του Πολε­μι­κού Ναυ­τι­κού, τέσ­σε­ρα παρα­πλέ­ο­ντα πλοία, καθώς και ένα αερο­σκά­φος του Λιμε­νι­κού. Οι και­ρι­κές συν­θή­κες που επι­κρα­τούν στην περιο­χή είναι άνε­μοι βορειο­δυ­τι­κοί εντά­σε­ως 4 μποφόρ.

Ανα­φο­ρι­κά με τους εννέα συλ­λη­φθέ­ντες, δια­τά­χθη­κε η προ­σω­ρι­νή κρά­τη­σή τους.

Στις απο­λο­γί­ες τους οι εννέα συλ­λη­φθέ­ντες, όλοι Αιγύ­πτιοι δηλώ­νουν αθώ­οι. Υπο­στη­ρί­ζουν ότι και οι ίδιοι πλή­ρω­σαν υπέ­ρο­γκα ποσά και κατο­νο­μά­ζουν ένα συγκε­κρι­μέ­νο πρό­σω­πο ομο­ε­θνή τους. Ένας από τους φερό­με­νους ως δια­κι­νη­τές υπο­στή­ρι­ξε “είμαι αθώ­ος, με κατη­γο­ρούν επει­δή γνώ­ρι­ζα τον καπετάνιο“.

Ένας άλλος εξη­γεί πως “προ­σπα­θού­σα να βάλω τάξη στο κατά­στρω­μα για­τί είμα­σταν πολ­λά άτο­μα και γίνο­νταν φασα­ρί­ες. Δεν είμαι μέλος κυκλώ­μα­τος. Ό,τι έκα­να το έκα­να μόνος μου προ­κει­μέ­νου να βοη­θή­σω για να έχου­με ένα ήρε­μο ταξίδι“.

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο