Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ναυάγιο στον Ατλαντικό: Ακούστηκαν «γδούποι» από το χαμένο υποβρύχιο

«Γδού­ποι» ακού­στη­καν κάτω από το νερό κατά τη διάρ­κεια των επι­χει­ρή­σε­ων έρευ­νας στον Ατλα­ντι­κό Ωκε­α­νό για το μικρό υπο­βρύ­χιο με πέντε επι­βαί­νο­ντες που αγνο­εί­ται κοντά στο ναυά­γιο του Τιτα­νι­κού, ανέ­φε­ραν χθες Τρί­τη αμε­ρι­κα­νι­κά ΜΜΕ και η αμε­ρι­κα­νι­κή ακτοφυλακή.

Σύμ­φω­να με το περιο­δι­κό Rolling Stone, ανα­γνω­ρι­στι­κό αερο­σκά­φος P8 της Πολε­μι­κής Αερο­πο­ρί­ας του Κανα­δά κατέ­γρα­ψε «γδού­πους στον τομέα για 30 λεπτά» και «μερι­κές ώρες αργό­τε­ρα, ανα­πτύ­χθη­κε κι άλλο σόναρ και οι γδού­ποι ακού­γο­νταν ακό­μη». Το τηλε­ο­πτι­κό δίκτυο CNN, επι­κα­λού­με­νο εσω­τε­ρι­κό έγγρα­φο της αμε­ρι­κα­νι­κής κυβέρ­νη­σης, έκα­νε επί­σης λόγο για κρό­τους, χωρίς να διευ­κρι­νί­σει ωστό­σο πότε έγι­ναν αντιληπτοί.

Η αμε­ρι­κα­νι­κή ακτο­φυ­λα­κή από την πλευ­ρά της επι­βε­βαί­ω­σε πως κανα­δι­κό αερο­σκά­φος εντό­πι­σε ήχους κάτω από το νερό στην έρευ­να όπου πιστεύ­ε­ται πως βρί­σκε­ται το μικρό υπο­βρύ­χιο, αλλά χωρίς περαι­τέ­ρω απο­τέ­λε­σμα και πρό­σθε­σε πως η έρευ­να συνεχίζεται.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο