Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τριάντα ένας γιατροί πέθαναν από κορονοϊό στην Ιταλία — #Covid-19

Τριά­ντα ένας για­τροί έχα­σαν, έως τώρα, την ζωή τους στην Ιτα­λία από τον κορο­νο­ϊό. Δεκα­ε­πτά ήταν οικο­γε­νεια­κοί για­τροί, όπως έκα­ναν γνω­στό οι αρχές.

Στο μετα­ξύ, στο νοσο­κο­μείο Σαν Καμί­λο της Ρώμης, έξι για­τροί έχουν δια­γνω­σθεί θετι­κοί στον ιό, ενώ στην καθο­λι­κή πολυ­κλι­νι­κή Τζε­μέ­λι της ιτα­λι­κής πρω­τεύ­ου­σας, ολο­κλη­ρώ­νε­ται η πει­ρα­μα­τι­κή φάση ενός τεστ που θα προ­σφέ­ρει ταχεία απάντηση.

Στο χωριό Νέρο­λα, στην περιο­χή Σαμπί­να, έξω από την Ρώμη, εβδο­μή­ντα δυο κάτοι­κοι έχουν νοσή­σει και από­ψε απο­φα­σί­στη­κε η δημιουρ­γία «κόκ­κι­νης ζώνης», με απα­γό­ρευ­ση εξό­δου και εισό­δου από το χωριό.

Στο δε λιμά­νι της Τσι­βι­τα­βέ­κια, εξή­ντα χιλιό­με­τρα έξω από την Ρώμη, σαρά­ντα άτο­μα που βρί­σκο­νται σε οίκο ευγη­ρί­ας είναι θετι­κά στον ιό και το κτή­ριο μετα­τρά­πη­κε σε «κέντρο για την κατα­πο­λέ­μη­ση του covid 19». Σε απο­μό­νω­ση έχει τεθεί και σει­ρά οίκων ευγη­ρί­ας στην περι­φέ­ρεια της Σικελίας.

Όλοι οι ιτα­λοί για­τροί ζητούν να υπο­βλη­θούν το γρη­γο­ρό­τε­ρο δυνα­τό σε τεστ για την ανί­χνευ­ση του ιού, ώστε να μην μετα­δώ­σουν, άθε­λά τους, τον κορο­νο­ϊό σε αμέ­τρη­τους ασθε­νείς. Κάτι που μπο­ρεί να συνέ­βη, σε κάποιες περι­πτώ­σεις, τις περα­σμέ­νες εβδομάδες.

Το αίτη­μα μαζι­κής πραγ­μα­το­ποί­η­σης τεστ σε όσους περισ­σό­τε­ρους πολί­τες γίνε­ται, προ­βάλ­λουν από­ψε και πάνω από είκο­σι δήμαρ­χοι της ευρύ­τε­ρης περιο­χής του Μπέρ­γκα­μο, στην Λομ­βαρ­δία, η οποία επλή­γη όσο καμία άλλη από τον ιό.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο