Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τσακαλώτε, όξω απ’ την παράγκα

Γρά­φει ο Στέ­λιος Κανά­κης //

Η μαϊ­μού των καπι­τα­λι­στών Τσα­κα­λώ­τος, ανα­μέ­νει τον θάνα­το των συντα­ξιού­χων. Την εξα­θλί­ω­ση και την εξα­φά­νι­ση των γερό­ντων, την άλω­ση των ταμεί­ων τους, το ανο­σιούρ­γη­μα της κλο­πής των δικών τους εισφο­ρών, την ναζι­στι­κή «τελι­κή λύση» κατ’ ουσί­αν, που επι­φυ­λάσ­σουν για τους συντα­ξιού­χους, έχει το αλή­τι­κο θρά­σος να τα ονο­μα­τί­ζει «φυσι­κό τρό­πο» εξόντωσης.

Άρα­γε, έχει υπ’ όψιν του, ο άθλιος επί­γο­νος του εμφυ­λιο­πο­λε­μι­κού στρα­τη­γού Τσα­κα­λώ­του, τα παρα­δείγ­μα­τα της ιστο­ρί­ας; Τις περι­πτώ­σεις αφύ­πνι­σης των μαζών; Για­τί αν συμ­βεί αυτό, και δεν βλέ­πω κανέ­να λόγο να περι­μέ­νουν οι συντα­ξιού­χοι να «φύγουν» έτσι άδο­ξα, πολ­λοί λακέ­δες και δου­λι­κά της αστι­κής τάξης, θα εξα­φα­νι­στούν με μη φυσι­κό, αλλά απο­λύ­τως δίκαιο και απο­τε­λε­σμα­τι­κό τρόπο.

_______________________________________________________________________________________________________

Στέλιος Κανάκης Διδάσκει στην επαγγελματική εκπαίδευση και παράλληλα δραστηριοποιείται στο χώρο του βιβλίου. Έχει γράψει, υπό μορφή ημερολογίων τα «Με τη μουσική του κόσμου», «Οι μουσικοί του κόσμου» και «Δώδεκα μήνες συνθέτες».  Επίσης το «Ιερές Βλακείες» Εμπειρία Εκδοτική 1η και 2η έκδοση – Εκδόσεις Εντύποις 3η και 4η και το «Η Αγρία Γραφή» Εκδόσεις ΚΨΜ.
[email protected] Facebook: Stelios Kanakis /ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο