Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τσουνάμι στην Ινδονησία: Στους 168 οι νεκροί (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Σε 168 ανήλ­θε ο αριθ­μός των νεκρών, ενώ οι τραυ­μα­τί­ες ανέρ­χο­νται σε του­λά­χι­στον 745 στα νησιά Ιάβα και Σου­μά­τρα της Ινδο­νη­σί­ας από το τσου­νά­μι που έπλη­ξε χθες Σάβ­βα­το τις ακτές τους, σύμ­φω­να με νέο απο­λο­γι­σμό που έδω­σε πριν από λίγο στη δημο­σιό­τη­τα ο εκπρό­σω­πος της εθνι­κής υπη­ρε­σί­ας αντι­με­τώ­πι­σης κατα­στρο­φών της χώρας.

Ο Σου­τό­πο Πού­ρουο Νου­γκρό­χο πρό­σθε­σε ότι υπάρ­χουν επί­σης 30 αγνοούμενοι.

Σύμ­φω­να παράλ­λη­λα με το ινδο­νη­σια­κό πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων ANTARA 430 σπί­τια έχουν υπο­στεί ζημιές, 9 ξενο­δο­χεία και δεκά­δες σκάφη.

Επί­σης όπως μετα­δί­δει το ANTARA, η Παντε­γκλάντ στην επαρ­χία Μπά­ντεν είναι η περιο­χή που επλή­γη περισ­σό­τε­ρο από το τσου­νά­μι που προ­κλή­θη­κε από την έκρη­ξη του ηφαι­στεί­ου Ανάκ Κρακατόα.

Μετα­ξύ των περιο­χών που επλή­γη­σαν από την κατα­στρο­φή, προ­σθέ­τει, είναι οικι­σμοί και του­ρι­στι­κές περιο­χές κατά μήκος ορι­σμέ­νων ακτών στις: Ταν­γιούνγκ Λεσούνγκ, Σού­μουρ, Τελούκ Λάντα, Πενι­μπάνγκ και Καρίτα.

Το τσου­νά­μι σχη­μα­τί­στη­κε έπει­τα από υπο­θα­λάσ­σια κατο­λί­σθη­ση που προ­κλή­θη­κε από την έκρη­ξη του ηφαι­στεί­ου Ανάκ Κρα­κα­τόα, δήλω­σαν σήμε­ρα αξιωματούχοι.

tsunami1 tsunami2 tsunami3 tsunami4 tsunami5 tsunami6

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο