Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Υπουργείο Εργασίας: Με επικοινωνιακά φούμαρα περί «ξεπαγώματος των τριετιών» επιχειρεί να συγκαλύψει το αντεργατικό έκτρωμα

Με στό­χο να πετά­ξει την «μπά­λα στην εξέ­δρα» για την εγκλη­μα­τι­κή πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης και το αντερ­γα­τι­κό έκτρω­μα που συζη­τεί­ται στη Βου­λή (το οποίο μετα­ξύ άλλων προ­βλέ­πει 13 ώρες δου­λειά, απο­γεί­ω­ση της ευε­λι­ξί­ας, δου­λειά τις Κυρια­κές, ασυ­λία στην εργο­δο­σία να απο­λύ­ει) ο υπουρ­γός Εργα­σί­ας τάζει «ξεπά­γω­μα» τάχα των τριε­τιών, σβή­νο­ντας όμως πολ­λά χρό­νια δου­λειάς για τους εργαζόμενους.

Ο υπουρ­γός Εργα­σί­ας Αδ. Γεωρ­γιά­δης, που παρα­χώ­ρη­σε συνέ­ντευ­ξη Τύπου για να «εξει­δι­κεύ­σει» τις εξαγ­γε­λί­ες του πρω­θυ­πουρ­γού, ξεκα­θά­ρι­σε ότι το «ξεπά­γω­μα» δεν θα έχει ανα­δρο­μι­κή ισχύ, αλλά θα εφαρ­μο­στεί από την 1η Γενά­ρη του 2024, δηλα­δή καλό 2027 θα δοθεί η όποια αύξη­ση, αν δοθεί και δεν συμ­ψη­φι­στεί με τις υπό­λοι­πες απο­δο­χές. Δηλα­δή όλες οι αυξή­σεις που θα είχε ένας εργα­ζό­με­νος από το 2012 ως σήμε­ρα, χάνο­νται και δια­γρά­φο­νται 12 χρό­νια δου­λειάς για τους εργαζόμενους.

Παράλ­λη­λα βάζει όρους και προ­ϋ­πο­θέ­σεις και για αυτές τις αυξή­σεις, καθώς όπως είπε η Γενι­κή Γραμ­μα­τέ­ας του υπουρ­γεί­ου αν στην ατο­μι­κή σύμ­βα­ση έχουν απορ­ρο­φη­θεί προ­σαυ­ξή­σεις που είναι «σημα­ντι­κές», θα συμ­ψη­φι­στούν με τον κατώτατο.

Με αυτά τα επι­κοι­νω­νια­κά τρικ, η κυβέρ­νη­ση προ­κα­λεί! Κοροϊ­δεύ­ει τους εργα­ζό­με­νους για αυξή­σεις που θα δουν μετά από χρό­νια, όταν οι εργα­ζό­με­νοι στε­νά­ζουν πηγαί­νο­ντας στο σού­περ μάρ­κετ, όταν η ακρί­βεια σε όλα τα είδη πρώ­της ανά­γκης θερί­ζει και σαρώ­νει τους μισθούς, όταν το πετρέ­λαιο θέρ­μαν­σης γίνε­ται άπια­στο όνειρο.

Η απά­ντη­ση των εργα­ζο­μέ­νων θα έρθει μαζι­κά και δυνα­μι­κά με την απερ­γία της Πέμ­πτης ενά­ντια στο νομο­σχέ­διο-έκτρω­μα και διεκ­δι­κώ­ντας γεν­ναί­ες αυξή­σεις στους μισθούς και στις συντά­ξεις, ξεπά­γω­μα των τριε­τιών για όλους τους εργα­ζό­με­νους και ανα­δρο­μι­κά από το 2012, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο