Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Υπόθεση Κολωνού: Σφοδρή κριτική στην εισαγγελική πρόταση για αθώωση του Ηλία Μίχου από την Παιδοψυχιατρική Εταιρεία

Σφο­δρή κρι­τι­κή στην εισαγ­γε­λι­κή πρό­τα­ση για αθώ­ω­ση του Ηλία Μίχου για βια­σμό και μαστρο­πεία από την Παι­δο­ψυ­χια­τρι­κή Εται­ρεία η οποία υπεν­θυ­μί­ζει τα αυτο­νό­η­τα. Επι­ση­μαί­νει  ότι είναι «ηθι­κά απορ­ρι­πτέα όσο και επι­στη­μο­νι­κά αβά­σι­μη, οποια­δή­πο­τε πρό­τα­ση που βασί­ζε­ται στο ότι ένα παι­δί 12 ετών θα μπο­ρού­σε να συναι­νέ­σει σε σεξουα­λι­κή πρά­ξη με ενήλικα».

Παράλ­λη­λα εκφρά­ζει τη βαθιά ανη­συ­χία της για «ζητή­μα­τα ερμη­νεί­ας και εφαρ­μο­γής της νομο­θε­σί­ας σχε­τι­κά με την προ­στα­σία ανή­λι­κων παι­διών από σεξουα­λι­κή εκμε­τάλ­λευ­ση και βιασμό».

Ανα­λυ­τι­κά:

Η Εται­ρεία μας παρα­κο­λου­θεί με βαθιά ανη­συ­χία τις εξε­λί­ξεις στην υπό­θε­ση του Κολω­νού ειδι­κά ως προς τα ζητή­μα­τα ερμη­νεί­ας και εφαρ­μο­γής της νομο­θε­σί­ας σχε­τι­κά με την προ­στα­σία ανή­λι­κων παι­διών από σεξουα­λι­κή εκμε­τάλ­λευ­ση και βιασμό.

Τονί­ζου­με ότι θεω­ρού­με ως ηθι­κά απορ­ρι­πτέα όσο και επι­στη­μο­νι­κά αβά­σι­μη, οποια­δή­πο­τε πρό­τα­ση που βασί­ζε­ται στο ότι ένα παι­δί 12 ετών θα μπο­ρού­σε να συναι­νέ­σει σε σεξουα­λι­κή πρά­ξη με ενήλικα.

Ελπί­ζου­με ότι οι θεσμι­κά υπεύ­θυ­νοι θα προ­στα­τεύ­σουν τα κατε­ξο­χήν θύμα­τα της υπο­θέ­σε­ως του Κολω­νού, δηλα­δή τα παι­διά και ότι μέχρι τώρα λάθη και αστο­χί­ες θα διορ­θω­θούν πάραυτα.

Η προ­στα­σία των παι­διών είναι κατά­κτη­ση της κοι­νω­νί­ας μας και πρέ­πει να είναι πρώ­τι­στο μέλη­μα όλων μας

 

Ο δαί­μων του τυπο­γρα­φεί­ου, του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο