Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Φλερτ» ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ — Πρόταση για «κοινό ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές»

Εως και πρό­τα­ση για «κοι­νό ψηφο­δέλ­τιο στις ευρω­ε­κλο­γές» του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ ακού­στη­κε μετά τον β γύρο των τοπι­κών εκλο­γών. Το «φλερτ» φού­ντω­σε στον χώρο της σοδιαλ­δη­μο­κρα­τί­ας και δίνει ώθη­ση στις διερ­γα­σί­ες αναμόρφωσης.

Η προ­σέγ­γι­ση με το ΠΑΣΟΚ είναι βασι­κός στό­χος του ΣΥΡΙΖΑ όπως σαφώς έδει­ξε η δήλω­ση του προ­έ­δρου του Στέ­φα­νου Κασ­σε­λά­κη το βρά­δυ της Κυρια­κής που ανέ­φε­ρε μετα­ξύ άλλων «να τι κάνει ο προ­ο­δευ­τι­κός κόσμος όταν ενώνεται».

Με αφε­τη­ρία αυτή την δήλω­ση ο βου­λευ­τής του ΣΥΡΙΖΑ Χρή­στος Σπίρ­τζης (που προ­έρ­χε­ται από το ΠΑΣΟΚ) πρό­τει­νε το πρωί στον ΣΚΑΙ «να ξεκι­νή­σουν διά­λο­γο και συνερ­γα­σία ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ακό­μη για κοι­νό ψηφο­δέλ­τιο στις ευρωεκλογές».

Από τον ΣΥΡΙΖΑ καλούν ευθέ­ως την ηγε­σία του ΠΑΣΟΚ να …ευθυ­γραμ­μι­στεί με τις δηλώ­σεις του Γιώρ­γου Παπαν­δρέ­ου που ανα­φε­ρό­με­νος στη νίκη του Χάρη δού­κα στην Αθή­να δήλω­σε πως «όταν ενώ­νο­νται οι δημο­κρα­τι­κές και προ­ο­δευ­τι­κές δυνά­μεις πίσω από ένα πρό­σω­πο με γνώ­σεις, δυνα­τό­τη­τες και όρα­μα, μπο­ρεί να γίνει ανατροπή».

Πηγές από την Κου­μουν­δού­ρου διέρ­ρε­αν ότι «το ζητού­με­νο είναι το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και οι άλλες δυνά­μεις του προ­ο­δευ­τι­κού χώρου να αφή­σουν τις κοντό­φθαλ­μες λογι­κές της κομ­μα­τι­κής περι­χα­ρά­κω­σης και να αντι­λη­φθούν τη δια­κύ­βευ­ση της επο­χής. Δυστυ­χώς οι πρώ­τες δηλώ­σεις του Νίκου Ανδρου­λά­κη– σε αντί­θε­ση με τον Γιώρ­γο Παπαν­δρέ­ου που έστω και καθυ­στε­ρη­μέ­να έβα­λε τα πράγ­μα­τα σε σωστή βάση– απο­δεί­χθη­καν κατώ­τε­ρες του ανα­με­νό­με­νου, δεί­χνο­ντας αλα­ζο­νεία». Και πρό­σθε­σε ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ «με συνέ­πεια στις αρχές και αξί­ες μας εμμέ­νου­με στην ανά­γκη δια­λό­γου και συγκλί­σε­ων των προ­ο­δευ­τι­κών δυνάμεων».

Στά­ση ανα­μο­νής τηρεί η ηγε­σία του ΠΑΣΟΚ ένα­ντι των «επι­θέ­σε­ων» συνερ­γα­σί­ας που δέχε­ται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε άτυ­πη ενη­μέ­ρω­ση από τη Χαρι­λά­ου Τρι­κού­πη έλε­γαν πως ο άμε­σος πολι­τι­κός στό­χος είναι η «προ­σω­πι­κή ήττα του κ. Μητσο­τά­κη και του συστή­μα­τος εξου­σί­ας του Μαξί­μου» και πως «οποια­δή­πο­τε άλλη σενα­ριο­λο­γία νοθεύ­ει τη μεγά­λη νίκη, που επι­τεύ­χθη­κε χθες το βράδυ».

Έλε­γαν ακό­μη ότι «εξαρ­χής είχα­με προ­τε­ραιό­τη­τα τις προ­γραμ­μα­τι­κές συνερ­γα­σί­ες από τα κάτω και την αυτο­διοί­κη­ση δίπλα στον πολί­τη» και πως «αυτή η στρα­τη­γι­κή μας ήταν νικη­φό­ρα απέ­να­ντι στη Νέα Δημο­κρα­τία και θα συνεχιστεί».

Βέβαια, η ιστο­ρία έχει κατα­γρά­ψει πως στην προη­γού­με­νη Βου­λή το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφι­σαν νομο­σχέ­δια της ΝΔ, σε δημο­τι­κά συμ­βού­λιο όπως αυτό της Αθή­νας στή­ρι­ξαν τις βασι­κές επι­λο­γές Μπα­κο­γιάν­νη, ενώ στο Πέρα­μα βου­λευ­τής του ΣΥΡΙΖΑ στή­ρι­ξε τον υπο­ψή­φιο της ΝΔ!

Πηγή: 902.gr

Οι Χαλα­σο­χώ­ρη­δες, Μια πολι­τι­κή σάτι­ρα του Αλέ­ξαν­δρου Παπαδιαμάντη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο