Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χίος: Δυναμική κινητοποίηση στο Νοσοκομείο για την στελέχωση ΕΚΑΒ και των δομών Υγείας

Δυνα­μι­κή κινη­το­ποί­η­ση πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε σήμε­ρα το πρωί στη Χίο έξω από το Νοσο­κο­μείο με αφορ­μή τον τελευ­ταίο θάνα­το λόγω έλλει­ψης ασθε­νο­φό­ρου καθώς το  μονα­δι­κό ασθε­νο­φό­ρου που υπάρ­χει ήταν σε άλλο περι­στα­τι­κό. Το ΕΚΑΒ δια­θέ­τει ένα ασθε­νο­φό­ρο σε όλο το νησί με πάνω από 50 χιλιά­δες κατοίκους. 

Στην κινη­το­ποί­η­ση συμ­με­τεί­χαν με απο­φά­σεις τους το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ, το σωμα­τείο των ΟΤΑ Χίου, το σωμα­τείο Εμπο­ρο­ϋ­παλ­λή­λων και ιδιω­τι­κών υπαλ­λή­λων Χίου, ο Παγ­χια­κός σύλ­λο­γος ΑΜΕΑ, το σωμα­τείο εργα­ζο­μέ­νων του Νοσο­κο­μεί­ου, το σωμα­τείο του ΕΚΑΒ Χίου, ο σύλ­λο­γος δασκά­λων και νηπια­γω­γών Χίου. Επί­σης, συμ­με­τεί­χαν και άλλοι κάτοι­κοι του νησιού, ενώ την αμέ­ρι­στη στή­ρι­ξή τους εξέ­φρα­σαν με την παρου­σία τους ο Περι­φε­ρεια­κός Σύμ­βου­λος Χίου με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση», Γιώρ­γης Αμπα­ζής και ο επι­κε­φα­λής της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» Δήμου Χίου Μάρ­κος Σκού­φα­λος.

Να στελεχωθούν ΕΚΑΒ και οι δομές Υγείας

Το λόγο πήραν από το ΕΚΑΒ Χίου ο Φώτης Βύρας, ο πρό­ε­δρος του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ Πανα­γιώ­της Νική­τας, ο πρό­ε­δρος του ΣΕΣΝΟΧ Γιάν­νης Λαμπα­δο­χυ­τός, η πρό­ε­δρος του σωμα­τεί­ου ΑΜΕΑ Χίου Σοφία Μιχά­λα. Από τους φορείς, εκφρά­στη­κε η απαί­τη­ση και η αγω­νι­στι­κή διά­θε­ση για άμε­ση στε­λέ­χω­ση του ΕΚΑΒ, σε εξο­πλι­σμέ­νο στό­λο, με μόνι­μες προ­σλή­ψεις ώστε να υπάρ­ξουν ασθε­νο­φό­ρα όλο το 24ωρο σε δύο βάρδιες.

Οι φορείς, απαί­τη­σαν συνο­λι­κά τη στε­λέ­χω­ση της πρω­το­βάθ­μιας και δευ­τε­ρο­βάθ­μιας φρο­ντί­δας υγεί­ας στο νησί στο ύψος των ανα­γκών κόντρα στην υγεία εμπό­ρευ­μα που προ­ω­θούν δια­χρο­νι­κά όλες οι κυβερ­νή­σεις με τα κόμ­μα­τα του κεφαλαίου.

Στήριξη από την ΤΕ Χίου του ΚΚΕ

Τη συγκέ­ντρω­ση στή­ρι­ξε η  ΤΕ Χίου του ΚΚΕ με ανα­κοί­νω­ση και δρά­ση, στη­λι­τεύ­ο­ντας την υπο­κρι­τι­κή και προ­κλη­τι­κή στά­ση των βου­λευ­τών και του Δημάρ­χου Χίου, που ενώ υλο­ποιούν την πολι­τι­κή την υπο­βάθ­μι­σης της υγεί­ας, υπό το βάρος των δια­μαρ­τυ­ριών, σήμε­ρα παρου­σιά­ζο­νται σαν “αγω­νι­στές” και θιγ­μέ­νοι για όσα οι ίδιοι και οι κυβερ­νή­σεις τους γεν­νούν και αναπαράγουν.

Η οργά­νω­ση της δρά­σης θα συνε­χι­σθεί σήμε­ρα το από­γευ­μα σε σύσκε­ψη που καλεί όλους τους φορείς το εργα­τι­κό κέντρο Χίου στις 18:30.

902.gr

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο