Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ωραιόκαστρο: Δικάζουν δύο μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων γιατί αντιτάχθηκαν και κατάγγειλαν τις προσπάθειες δημιουργίας ξενοφοβικού και ρατσιστικού κλίματος

Δύο τέως μέλη του ΔΣ του Συλ­λό­γου Γονέ­ων και Κηδε­μό­νων του 5ου Δημο­κού Σχο­λεί­ου  Ωραιο­κό­στρου για­τί αντι­τά­χθη­καν και κατάγ­γει­λαν τις προ­σπά­θειες δημιουρ­γί­ας ξενο­φο­βι­κού και ρατσι­στι­κού κλίματος.

Δικά­ζο­νται για­τί απο­κά­λυ­ψαν τις σκο­τα­δι­κα­στι­κές σκο­πι­μό­τη­τες και πρα­κτι­κές της δημο­τι­κής αρχής και ελά­χι­στων Διοι­κη­τι­κών Συμ­βου­λί­ων Συλ­λό­γων Γονέ­ων. Πρα­κτι­κές που εξέ­θε­σαν το Ωραιό­κα­στρο και έκρυ­βαν την πραγ­μα­τι­κό­τη­τα της Αλλη­λεγ­γύ­ης στους πρό­σφυ­γες από τους εργα­ζό­με­νους, τους απλούς ανθρώ­πους της περιο­χής και τους μαθη­τές του δήμου μας.

Αυτοί που απο­φά­σι­σαν να κάνουν κατά­λη­ψη εάν στέλ­νο­νταν στο σχο­λείο προ­σφυ­γό­που­λα μήνυ­σαν για συκο­φα­ντι­κή δυσφή­μι­ση την Κατε­ρί­να Καρα­νι­κoλά­ου τέως γραμ­μα­τέα του Συλ­λό­γου Γονέ­ων και Κηδε­μό­νων του 5ου Δημο­τι­κού Σχο­λεί­ου Ωραιο­κά­στρου και τον Θεμε­λή Αγγε­λο, δημο­τι­κό σύμ­βου­λο της «Λαϊ­κής Συσπείρωσης».

Όπως έγρα­ψε η Κατε­ρί­να Καρανικόλα:

«Οι τσα­μπου­κά­δες του συλ­λό­γου γονέ­ων, αυτού που δήλω­σε στο Πανελ­λή­νιο ότι θα κάνουν κατά­λη­ψη αν φοι­τή­σουν στο άμω­μο σχο­λείο τους τα προ­σφυ­γό­που­λα, έχουν το θρά­σος να μας μηνύ­σουν για συκο­φα­ντι­κή δυσφή­μι­ση! Ω και­ροί, ω ήθη! (Μετα­φρα­σμέ­νο για τους απο­φοί­τους θετι­κής κατεύθυνσης!)»

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Στις 31 Μάη 2017, δικά­ζο­νται στο Β΄ Μονο­με­λές Πρω­το­δι­κείο Θεσ­σα­λο­νί­κης η Καρα­νι­κο­λά­ου Κατε­ρί­να, τέως γραμ­μα­τέ­ας του Συλ­λό­γου Γονέ­ων και Κηδε­μό­νων του 5ου δημο­τι­κού σχο­λεί­ου Ωραιο­κά­στρου και ο Θεμε­λής Αγγε­λος, δημο­τι­κός σύμ­βου­λος της «Λαϊ­κής Συσπείρωσης».

Μηνύ­θη­καν και δικά­ζο­νται για­τί αντι­τά­χθη­καν και κατάγ­γει­λαν τις προ­σπά­θειες δημιουρ­γί­ας ξενο­φο­βι­κού και ρατσι­στι­κού κλί­μα­τος, για­τί απο­κά­λυ­ψαν τις σκο­πι­μό­τη­τες σκο­τα­δι­στι­κών πρα­κτι­κών της δημο­τι­κής αρχής και ελά­χι­στων Διοι­κη­τι­κών Συμ­βου­λί­ων Συλ­λό­γων Γονέ­ων. Πρα­κτι­κές που εξέ­θε­σαν τον τόπο μας, που έκρυ­ψαν την πραγ­μα­τι­κό­τη­τα της αλλη­λεγ­γύ­ης στους πρό­σφυ­γες από τους εργα­ζό­με­νους, τους απλούς ανθρώ­πους της περιο­χής και τους μαθη­τές του δήμου μας.

Τα γεγο­νό­τα είναι γνω­στά: επι­δει­κτι­κό σχί­σι­μο του πρό­χει­ρου πρα­κτι­κού συνε­δρί­α­σης του τότε Δ.Σ. του συλ­λό­γου, που απο­κά­λυ­πτε την άρνη­ση της πλειο­ψη­φί­ας να βοη­θή­σει με τη συλ­λο­γή τρο­φί­μων, ρού­χων, παι­χνι­διών και ειδών υγιει­νής τα προ­σφυ­γό­που­λα των Δια­βα­τών και της Ειδο­μέ­νης, απει­λές και καθαί­ρε­ση της γραμ­μα­τέ­ας του συλ­λό­γου η οποία τόλ­μη­σε να κάνει την πρό­τα­ση αλλη­λεγ­γύ­ης και επι­πλέ­ον, να κρα­τή­σει πρα­κτι­κά. Ψευ­δο­λο­γί­ες για τα αίτια της καθαί­ρε­σής της (με έγγρα­φό τους στις 18–3‑16 λένε ότι αυτή έγι­νε για­τί δεν ήταν αλη­θές το συγκε­κρι­μέ­νο πρα­κτι­κό, ενώ σε έγγρα­φό τους στις 22–3‑16 λένε ότι έγι­νε και για­τί υπήρ­ξε ελλι­πής ενη­μέ­ρω­ση του Βιβλί­ου Πρακτικών).

Ήταν η ίδια πλειο­ψη­φία που λίγο και­ρό μετά απο­φά­σι­σε να γίνει κατά­λη­ψη στο σχο­λείο εάν στέλ­νο­νταν εκεί προ­σφυ­γό­που­λα. Από­φα­ση που τη «μάζε­ψαν», όταν βρέ­θη­καν απέ­να­ντι στη πανελ­λα­δι­κή κατα­κραυ­γή και στην απει­λή εφαρ­μο­γής του αντι­ρα­τσι­στι­κού νόμου. Παρ΄ όλα αυτά, μηνύ­θη­καν για συκο­φα­ντι­κή δυσφή­μι­ση τα μέλη της Λαϊ­κής Συσπείρωσης .

Το θετι­κό αυτής της υπό­θε­σης είναι ότι έγι­νε καλύ­τε­ρα κατα­νοη­τό πως οι γονείς πρέ­πει να ασχο­λού­νται με το σύνο­λο των ζητη­μά­των της εκπαί­δευ­σης και της κοι­νω­νί­ας. Να διεκ­δι­κούν λύσεις για τα προ­βλή­μα­τα της δημό­σιας εκπαί­δευ­σης που αργο­πε­θαί­νει. Να μην παρα­σύ­ρο­νται από σημεία που έντε­χνα πλα­σά­ρει η αντίδραση.

Κανέ­νας από τους μισαλ­λό­δο­ξους ακρο­δε­ξιούς δεν ασχο­λή­θη­κε με την έλλει­ψη των εκπαι­δευ­τι­κών, τους ανα­σφά­λι­στους και ανεμ­βο­λί­α­στους μαθη­τές, την έλλει­ψη παι­διά­τρων, τους υπο­σι­τι­ζό­με­νους μαθη­τές, τη μεί­ω­ση της χρη­μα­το­δό­τη­σης των σχο­λεί­ων κ.α. Τις λαϊ­κές οικο­γέ­νειες δεν τις υπο­νο­μεύ­ουν οι πρό­σφυ­γες αλλά οι πολι­τι­κές των κυβερ­νή­σε­ων που εξυ­πη­ρε­τούν τα συμ­φέ­ρο­ντα της πλουτοκρατίας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.
ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ. ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΖΩΗΣ.

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ, ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ»

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο