Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Όλοι την Τετάρτη στο Σύνταγμα: Οι κατά τόπους συγκεντρώσεις δίνουν το στίγμα

Κορυ­φώ­νε­ται το άνοιγ­μα των Κομ­μα­τι­κών Οργα­νώ­σε­ων της Αττι­κής ώστε αύριο να πλημ­μυ­ρί­σει το Σύνταγ­μα, στην κεντρι­κή προ­ε­κλο­γι­κή συγκέ­ντρω­ση του ΚΚΕ.

Ο Νίκος Καρα­γιάν­νης, Γραμ­μα­τέ­ας της Τομε­α­κής Οργά­νω­σης Νοτιο­δυ­τι­κών Συνοι­κιών — Περι­στε­ρί­ου, μιλώ­ντας στον «Ριζο­σπά­στη» στά­θη­κε στην πρό­σφα­τη συγκέ­ντρω­ση στο Αιγά­λεω, «που απο­τε­λεί τη μεγα­λύ­τε­ρη των τελευ­ταί­ων δεκα­ε­τιών», και στην πολύ μαζι­κή και μαχη­τι­κή συγκέ­ντρω­ση στο Περι­στέ­ρι την 9η Μάη, ανα­φέ­ρο­ντας ότι «μας γεμί­ζει αισιο­δο­ξία και μας πει­σμώ­νει ακό­μα περισ­σό­τε­ρο στις μέρες που απο­μέ­νουν, για να δώσου­με με ακό­μα μεγα­λύ­τε­ρη απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα και αυτα­πάρ­νη­ση τη μάχη μέχρι την τελευ­ταία στιγ­μή».

Εξή­γη­σε ότι «στις συγκε­ντρώ­σεις ήρθαν για πρώ­τη φορά πολ­λοί που συνα­ντη­θή­κα­με αυτά τα χρό­νια και πλέ­ον βλέ­πουν πιο καθα­ρά την ανά­γκη ενί­σχυ­σης του ΚΚΕ». Οπως επί­σης άνθρω­ποι που το 2015 «είχαν ενα­πο­θέ­σει τις ελπί­δες τους στον ΣΥΡΙΖΑ, απο­γοη­τεύ­τη­καν και έβγα­λαν συμπε­ρά­σμα­τα από την περί­ο­δο δια­κυ­βέρ­νη­σής του, αλλά και τα 4 χρό­νια που στην κυβέρ­νη­ση ΝΔ αντι­πο­λί­τευ­ση έκα­νε μόνο το ΚΚΕ. Αλλοι που είχαν δια­φο­ρε­τι­κές πολι­τι­κές επι­λο­γές και τώρα συμπο­ρεύ­ο­νται και δίνουν τη μάχη για την ενί­σχυ­ση του Κόμ­μα­τος».

«Με βάση λοι­πόν τη μαζι­κό­τη­τα των συγκε­ντρώ­σε­ων, αλλά και το θετι­κό κλί­μα που συνα­ντά­με στο άνοιγ­μά μας, φιλο­δο­ξού­με στην κεντρι­κή συγκέ­ντρω­ση στις 17 Μάη ένα “κόκ­κι­νο ποτά­μι” να ξεχυ­θεί από τις Δυτι­κές Συνοι­κί­ες της Αθή­νας και να συνα­ντη­θεί με χιλιά­δες λαού, για να πλημ­μυ­ρί­σει η Αθή­να», ανέ­φε­ρε ο Ν. Καρα­γιάν­νης και συμπλή­ρω­σε: «Με το ψηφο­δέλ­τιο του Κόμ­μα­τος και το κάλε­σμα για την κεντρι­κή προ­ε­κλο­γι­κή συγκέ­ντρω­ση στο Σύνταγ­μα, οργα­νώ­νου­με τη δου­λειά με χαρ­τί και μολύ­βι, άνθρω­πο τον άνθρω­πο, ενι­σχύ­ου­με την επα­φή με όλους όσους συνα­ντή­σα­με, συζη­τή­σα­με το προη­γού­με­νο διά­στη­μα και έχουν εκφρα­στεί θετι­κά προς το Κόμ­μα, ειδι­κά όσους σκέ­φτο­νται να ψηφί­σουν ΚΚΕ για πρώ­τη φορά, για να φτά­σει ακό­μα πιο ψηλά το Κόμ­μα στις εκλο­γές της 21ης Μάη».

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο