Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Όλυμπος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ο ορειβάτης που έπεσε σε χαράδρα

Χωρίς τις αισθή­σεις του ανα­σύρ­θη­κε σήμε­ρα ο ορει­βά­της που εντο­πί­στη­κε το μεση­μέ­ρι ανή­με­ρα Χρι­στου­γέν­νων σε χαρά­δρα βάθους 400 μέτρων στον Όλυ­μπο, ενώ βρι­σκό­ταν με έναν φίλο του στη βάση του Λου­κιού του Μύτι­κα στα 2.700 μέτρα.

Οι πυρο­σβε­στι­κές δυνά­μεις προ­σέγ­γι­σαν τον άνδρα σήμε­ρα με Super Puma της Πολε­μι­κής Αερο­πο­ρί­ας, τον εντό­πι­σαν χωρίς αισθή­σεις του, τον ανέ­συ­ραν στο ελι­κό­πτε­ρο και στη συνέ­χεια δια­κο­μί­σθη­κε στο ελι­κο­δρό­μιο της 24ης Ταξιαρ­χί­ας Λιτό­χω­ρου, όπου τον παρέ­λα­βε ασθε­νο­φό­ρο του ΕΚΑΒ και τον μετα­φέ­ρει στο νοσο­κο­μείο Κατερίνης.

Στην επι­χεί­ρη­ση ανά­συρ­σης του ορει­βά­τη επι­χεί­ρη­σαν μέλη από τη 2η ΕΜΑΚ Θεσ­σα­λο­νί­κης, την 8η ΕΜΑΚ Λάρι­σας, στε­λέ­χη της Πυρο­σβε­στι­κής Υπη­ρε­σί­ας από το Λιτό­χω­ρο και μέλη της Ελλη­νι­κής Ομά­δας Διά­σω­σης. Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι ο ορει­βά­της εντο­πί­στη­κε χωρίς τις αισθή­σεις του από τον φίλο του, ο οποί­ος ωστό­σο δεν είχε τη δυνα­τό­τη­τα να τον πλη­σιά­σει, καθώς το σημείο είναι πολύ απόκρημνο.

Όπως ανα­φέ­ρε­ται σε σημε­ρι­νή ανα­κοί­νω­ση του Πυρο­σβε­στι­κού Σώμα­τος, για το συμ­βάν ενη­με­ρώ­θη­κε το Κέντρο Επι­χει­ρή­σε­ων της πυρο­σβε­στι­κής χθες το από­γευ­μα και άμε­σα κινη­το­ποι­ή­θη­καν 13 πυρο­σβέ­στες με τρία οχή­μα­τα και συγκε­κρι­μέ­να οι Ορει­βα­τι­κές Ομά­δες Έρευ­νας Διά­σω­σης της Πυρο­σβε­στι­κής Υπη­ρε­σί­ας Λιτό­χω­ρου καθώς και της 2ης και 8ης Ε.Μ.Α.Κ.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο