Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Όσοι πραγματικά πιστεύουν στην ειρήνη να συστρατευθούν στον αγώνα για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος»

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας συνα­ντή­θη­κε σήμε­ρα, στην έδρα της ΚΕ του Κόμ­μα­τος στον Περισ­σό, με τον πρέ­σβη της Παλαι­στί­νης Yussef Dorkhom. Στη συνά­ντη­ση συμ­με­τεί­χε ακό­μα ο Γιώρ­γος Μαρί­νος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βου­λευ­τής του ΚΚΕ.

Ακό­μη συμ­με­τεί­χαν οι Mohamed El Sayed, πρό­ε­δρος Παλαι­στι­νια­κής Παροι­κί­ας, Mohamed Iqnaibi, Πρό­ε­δρος Εργα­τι­κών Συν­δι­κά­των, Fadwa Abushanab, τρί­τη Γραμ­μα­τέ­ας Πρεσβείας.

Μετά τη συνά­ντη­ση ο Δ. Κου­τσού­μπας έκα­νε την ακό­λου­θη δήλωση:

«Όσο η αντι­δρα­στι­κή κυβέρ­νη­ση του Ισρα­ήλ θα συνε­χί­ζει το πογκρόμ κατά των Παλαι­στι­νί­ων, όπως τώρα αλλά και επί δεκα­ε­τί­ες με δολο­φο­νί­ες αμά­χων, με απαρτ­χάιντ, με βασα­νι­σμούς, με φυλα­κί­σεις, με κατο­χή παλαι­στι­νια­κών εδα­φών, με εποι­κι­σμούς τόσο ο πόλε­μος και αυτά τα γεγο­νό­τα που βιώ­νου­με αυτές τις μέρες, οι αιμα­τη­ρές συγκρού­σεις θα είναι αναπόφευκτες.

Γι αυτό όσοι πραγ­μα­τι­κά πιστεύ­ουν στην ειρή­νη, ποθούν την ειρή­νη για την πολύ­πα­θη Μέση Ανα­το­λή, για να μην την πλη­ρώ­νει τελι­κά ο ίδιος ο λαός, οι ίδιοι οι λαοί της περιο­χής, ο παλαι­στι­νια­κός λαός, ο ισραη­λι­νός λαός, οι υπό­λοι­ποι λαοί της περιο­χής θα πρέ­πει να συστρα­τευ­θούν μαζί μας στον αγώ­να για να υπάρ­ξει ένα πραγ­μα­τι­κά ανε­ξάρ­τη­το παλαι­στι­νια­κό κρά­τος στα σύνο­ρα του 1967 με πρω­τεύ­ου­σα την Ανα­το­λι­κή Ιερου­σα­λήμ με άμε­ση απο­χώ­ρη­ση όλων των κατο­χι­κών στρα­τευ­μά­των του Ισρα­ήλ από τα παλαι­στι­νια­κά εδάφη.

Αυτή είναι η μόνη λύση για να μην την πλη­ρώ­νουν οι λαοί και να σκο­τώ­νο­νται άδι­κα άμαχοι».

 

Οι Χαλα­σο­χώ­ρη­δες, Μια πολι­τι­κή σάτι­ρα του Αλέ­ξαν­δρου Παπαδιαμάντη

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο