Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι Πολωνοί ακύρωσαν συναυλία του Ρότζερ Γουότερς λόγω των δηλώσεών του για τον πόλεμο στην Ουκρανία!!!

Οι συναυ­λί­ες του συνι­δρυ­τή των Pink Floyd Ρότζερ Γουό­τερς στην Κρα­κο­βία ακυ­ρώ­θη­καν, ανα­κοί­νω­σαν σήμε­ρα οι διορ­γα­νω­τές, εξαι­τί­ας των σχο­λί­ων που έκα­νε ο καλ­λι­τέ­χνης για τον πόλε­μο στην Ουκρανία!!!

Ο Γουό­τερς επρό­κει­το να εμφα­νι­στεί στην Κρα­κο­βία τον επό­με­νο Απρί­λιο. Όμως η ανοι­χτή επι­στο­λή που, σύμ­φω­να με τα πολω­νι­κά μέσα ενη­μέ­ρω­σης, απηύ­θυ­νε στην πρώ­τη κυρία της Ουκρα­νί­ας, την Ολέ­να Ζελέν­σκα, προ­τρέ­πο­ντάς της να ζητή­σει από τον σύζυ­γό της να επι­λέ­ξει «έναν δια­φο­ρε­τι­κό δρό­μο» και επι­κρί­νο­ντας τη Δύση επει­δή εφο­διά­ζει με όπλα το Κίε­βο, ενό­χλη­σε τις πολω­νι­κές αρχές.

«Το Live Nation Polska και η Tauron Arera Krakow ακύ­ρω­σαν τη συναυ­λία του Ρότζερ Γουό­τερς», ανα­φέ­ρε­ται στην ανα­κοί­νω­ση των διορ­γα­νω­τών, στον ιστό­το­πο του συναυ­λια­κού χώρου. Δεν έδω­σαν καμία εξή­γη­ση για τους λόγους της ακύρωσης.

Το Σάβ­βα­το, το δημό­σιο πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων PAP μετέ­δω­σε ότι ένας εκπρό­σω­πος της Tauron Arena είπε ότι η συναυ­λία ακυ­ρώ­θη­κε από τον μάνα­τζερ του Γουό­τερς, χωρίς να διευ­κρι­νί­σει το γιατί.

Δημο­τι­κοί σύμ­βου­λοι στην Κρα­κο­βία ανα­μέ­νε­ται να εγκρί­νουν την Τετάρ­τη ένα ψήφι­σμα με το οποίο θα χαρα­κτη­ρί­ζουν «ανε­πι­θύ­μη­το πρό­σω­πο» τον μου­σι­κό στην πόλη τους.

Σε μια ανάρ­τη­σή του στο δια­δί­κτυο ο Γουό­τερς είπε ότι δεν αλη­θεύ­ει ότι ο ίδιος ή ο μάνα­τζέρ του ακύ­ρω­σαν τις συναυ­λί­ες και επέ­κρι­νε τον δημο­τι­κό σύμ­βου­λο Λού­κας Βάντους για το ψήφι­σμα που προ­ω­θεί. «Ο Λού­κας Βάντους απεί­λη­σε να συγκα­λέ­σει συνε­δρί­α­ση για να με κηρύ­ξει το δημο­τι­κό συμ­βού­λιο ανε­πι­θύ­μη­το πρό­σω­πο, λόγω των δημό­σιων προ­σπα­θειών μου να ενθαρ­ρύ­νω όλους τους εμπλε­κό­με­νους στον κατα­στρο­φι­κό πόλε­μο στην Ουκρα­νία και ιδί­ως τις κυβερ­νή­σεις των ΗΠΑ και της Ρωσί­ας, να εργα­στούν για μια ειρή­νη μέσω δια­πραγ­μα­τεύ­σε­ων», έγρα­ψε στο Facebook. «Εάν ο κ. Λού­κας Βάντους πετύ­χει τον σκο­πό του και οι συναυ­λί­ες μου στην Κρα­κο­βία ακυ­ρω­θούν, θα είναι μια λυπη­ρή απώ­λεια για εμέ­να επει­δή ανυ­πο­μο­νού­σα να μοι­ρα­στώ το μήνυ­μα αγά­πης με τον λαό της Πολω­νί­ας», πρόσθεσε.

Ο Βάντους απά­ντη­σε σήμε­ρα το πρωί μέσω του Facebook ότι βρί­σκε­ται στην Ουκρα­νία και θα σχο­λιά­σει την ανάρ­τη­ση του Γουό­τερς το βράδυ.

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο