Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

902.gr: Γιατί κάποιοι σπεύδουν να τοποθετήσουν την υπόθεση για τις συνακροάσεις στο αρχείο;

Δημο­σί­ευ­μα του 902.gr εκφρά­ζει έκπλη­ξη για σημε­ρι­νά δημο­σιεύ­μα­τα που φέρουν την εισαγ­γε­λέα που ερεύ­νη­σε την υπό­θε­ση, Βάια Ακρι­βού, να θέτει την υπό­θε­ση στο αρχείο. Ο 902 δια­τυ­πώ­νει συγκε­κρι­μέ­να ερω­τή­μα­τα, «για­τί ενώ το ΚΚΕ έχει κατ’ επα­νά­λη­ψη ζητή­σει επί­ση­μη ενη­μέ­ρω­ση για την πορεία της υπό­θε­σης από την αρμό­δια εισαγ­γε­λι­κή αρχή και δεν έχει λάβει καμία απά­ντη­ση, ξαφ­νι­κά γρά­φε­ται ότι η υπό­θε­ση προ­χω­ρά­ει για κλεί­σι­μο» κι αυτό ενώ «όπως προ­κύ­πτει και από τις εκθέ­σεις (πορί­σμα­τα) της ΑΔΑΕ, υπάρ­χουν σημα­ντι­κά και αξιο­ποι­ή­σι­μα στοι­χεία που πρέ­πει να διε­ρευ­νη­θούν σε βάθος».

Το δημοσίευμα του 902.gr

Έκπλη­ξη και ερω­τη­μα­τι­κά προ­κα­λούν δημο­σιεύ­μα­τα που, ανα­φε­ρό­με­να στις γνω­στές υπο­θέ­σεις των συνα­κρο­ά­σε­ων στο τηλε­φω­νι­κό του κέντρο που είχε καταγ­γεί­λει το ΚΚΕ την 1/12/2016 και την 5/4/2017,πληροφορούν ότι η σχε­τι­κή δικο­γρα­φία οδεύ­ει στο αρχείο.

Τα ερω­τή­μα­τα επι­τεί­νο­νται, για­τί ενώ το ΚΚΕ έχει κατ’ επα­νά­λη­ψη ζητή­σει επί­ση­μη ενη­μέ­ρω­ση για την πορεία της υπό­θε­σης από την αρμό­δια εισαγ­γε­λι­κή αρχή και δεν έχει λάβει καμία απά­ντη­ση, ξαφ­νι­κά γρά­φε­ται ότι η υπό­θε­ση προ­χω­ρά­ει για κλεί­σι­μο. Δεν είναι δυνα­τό μια τόσο σοβα­ρή υπό­θε­ση να αντι­με­τω­πί­ζε­ται με τέτοια σπου­δή, τη στιγ­μή που, όπως προ­κύ­πτει και από τις εκθέ­σεις (πορί­σμα­τα) της ΑΔΑΕ, υπάρ­χουν σημα­ντι­κά και αξιο­ποι­ή­σι­μα στοι­χεία που πρέ­πει να διε­ρευ­νη­θούν σε βάθος.

Όπως ανα­φέ­ρε­ται στο πόρι­σμα της ΑΔΑΕ, πέραν των δεκά­δων κλή­σε­ων που έχουν διε­νερ­γη­θεί από δια­φο­ρε­τι­κές χώρες του εξω­τε­ρι­κού με χρή­ση της τεχνι­κής παρα­ποί­η­σης προ­έ­λευ­σης τηλε­φω­νη­μά­των, επι­πλέ­ον έχουν γίνει και κλή­σεις όχι μέσω του δια­δι­κτύ­ου, αλλά μέσω τηλε­φω­νι­κού κέντρου του εξω­τε­ρι­κού, οι οποί­ες είναι δυνα­τόν κατό­πιν σχε­τι­κής έρευ­νας να δια­πι­στω­θεί από πού προ­έρ­χο­νται ακρι­βώς και να ζητη­θεί η απο­κά­λυ­ψή τους.

Τα δημοσιεύματα που θέλουν την υπόθεση να τίθεται στο αρχείο

Η είδη­ση που αναρ­τή­θη­κε σήμε­ρα στα δια­δι­κτυα­κά μέσα με διά­φο­ρες παραλ­λα­γές έχει ως ακολούθως:

Να τεθεί στο αρχείο η δικο­γρα­φία που σχη­μα­τί­στη­κε τον Δεκέμ­βριο του 2016 μετά τις καταγ­γε­λί­ες του ΚΚΕ για δίκτυο παρα­κο­λου­θή­σε­ων και συνα­κρο­ά­σε­ων στο τηλε­φω­νι­κό κέντρο του Περισ­σού, ειση­γεί­ται η εισαγ­γε­λέ­ας που ερεύ­νη­σε την υπό­θε­ση, Βάια Ακριβού.

Η εισαγ­γε­λέ­ας κατα­λή­γει ότι από τα στοι­χεία που συνέ­λε­ξε για το θέμα δεν στοι­χειο­θε­τού­νται οι καταγ­γε­λί­ες και με έγγρα­φο στην Εισαγ­γε­λία Εφε­τών, που θα έχει τον τελευ­ταίο λόγο, ζητά να αρχειο­θε­τη­θεί ο φάκελος.

Η κ. Ακρι­βού φέρε­ται να επι­κα­λεί­ται στο πόρι­σμά της την Αρχή Δια­σφά­λι­σης Απορ­ρή­του των Επι­κοι­νω­νιών (ΑΔΑΕ) η οποία διε­νήρ­γη­σε έλεγ­χο ο οποί­ος δεν δια­πί­στω­σε παρα­βί­α­ση του απορρήτου.

Η εισαγ­γε­λέ­ας σημειώ­νει ωστό­σο ότι η άρση του τηλε­φω­νι­κού απορ­ρή­του που έγι­νε προς εξα­κρί­βω­ση των στοι­χεί­ων των χρη­στών, έδει­ξε παρα­ποι­η­μέ­νη προ­έ­λευ­ση τηλε­φω­νη­μά­των με συνέ­πεια ο εντο­πι­σμός των καλού­ντων να είναι δυσχε­ρής έως αδύνατος.

Το πόρι­σμα, αξιο­λο­γώ­ντας όλα τα στοι­χεία, κατα­λή­γει πως δεν προ­έ­κυ­ψε ότι τα επί­μα­χα τηλε­φω­νή­μα­τα ήταν απει­λη­τι­κά και έτσι κατά την εισαγ­γε­λι­κή λει­τουρ­γό το μόνο αδί­κη­μα που μπο­ρεί να στοι­χειο­θε­τη­θεί είναι αυτό της έργω εξύ­βρι­σης που όμως διώ­κε­ται κατό­πιν μήνυ­σης του θιγό­με­νου, η οποία στην προ­κει­μέ­νη περί­πτω­ση δεν έχει υποβληθεί.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο