Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αντικομμουνιστικές αθλιότητες από την εσθονική προεδρία της Ε.Ε. – Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Πιστή στην προσπάθεια διαστρέβλωσης της Ιστορίας και της ανιστόρητης και προκλητικής εξίσωσης του κομμουνισμού με το ναζισμό, η Ε.Ε συνεχίζει διαμέσου της εσθονικής προεδρίας το γνώριμο έργο της αντικομμουνιστικής της προπαγάνδας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι εκδηλώσεις  – «μνημόσυνο για τα θύματα του κομμουνισμού και του ναζισμού» όπως ξεδιάντροπα ανακοίνωσε η εσθονική προεδρία – που αναμένεται να λάβουν χώρα την ερχόμενη Τετάρτη 23/8 στην πρωτεύουσα Ταλίν. Πρόκειται για άλλη μία χυδαία και κατάπτυστη προσπάθεια που στοχεύει στην αλλοίωση της ιστορικής μνήμης, στην κατασυκοφάντηση του σοσιαλισμού-κομμουνισμού και το «ξέπλυμα» του ναζισμού. 

Ο αντικομμουνισμός και η θεωρία των δύο άκρων αποτελεί επίσημη πολιτική της Ε.Ε., η οποία με πακτωλούς χρημάτων και διάφορα «προγράμματα» σε δήμους, σχολεία, πανεπιστήμια  και ιδρύματα, επιχειρεί να ξαναγράψει την Ιστορία στα μέτρα του κεφαλαίου και των μονοπωλίων, με στόχο να ρίξουν λάσπη στο σοσιαλισμό και την προοπτική της εργατικής-λαϊκής εξουσίας, «ξεπλένοντας» ταυτόχρονα το αυθεντικό τέκνο του καπιταλισμού, το ναζισμό. 

Να θυμήσουμε, βέβαια, ότι η Ε.Ε. που προωθεί τον χυδαίο αντικομμουνισμό είναι η ίδια ιμπεριαλιστική ένωση που υποστηρίζει και ενισχύει φασιστικές δυνάμεις στην Ουκρανία. Η Ε.Ε. που κάνει λόγο για «ολοκληρωτισμούς», είναι η ίδια Ε.Ε. που, μαζί με τις ΗΠΑ, συμμετέχει σε βάρβαρες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στο μακέλεμα ολόκληρων λαών, από τη Γιουγκοσλαβία και το Ιράκ, μέχρι τη Λιβύη και την Συρία. Η Ε.Ε. που σήμερα κατασυκοφαντεί την ΕΣΣΔ και το σοσιαλιστικό σύστημα αποσιωπά ότι η Ευρώπη χρωστά την απελευθέρωση της στις ηρωϊκές προσπάθειες του Κόκκινου Στρατού και του σοβιετικού λαού.

Ο αντικομμουνιστικός επαναπροσδιορισμός της ιστορικής μνήμης και συνείδησης των λαών έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια στο επίκεντρο των πολιτικών της ΕΕ. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Την καθιέρωση της 9ης Μάη ως «Ημέρας της Ευρώπης» («αντικαθιστώντας» έτσι την επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης) το 1985, την Απόφαση 1906 του Συμβουλίου της Ευρώπης περί λήψης «μέτρων για τη διάλυση της κληρονομιάς των πρώην κομμουνιστικών ολοκληρωτικών καθεστώτων» το 1996, την εισήγηση του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου Ε. Μπροκ στα 60χρονα της Αντιφασιστικής Νίκης το 2005 όπως αποτίεται «φόρος τιμής στα θύματα όλων των δικτατοριών» (κομμουνιστικών και φασιστικών), το «Μνημόνιο για την ανάγκη διεθνούς καταδίκης των εγκλημάτων των ολοκληρωτικών κομμουνιστικών καθεστώτων» (γνωστό και ως «Αντικομμουνιστικό Μνημόνιο») το 2006, τον ορισμό της 23ης Αυγούστου (μέρα υπογραφής του Συμφώνου Μολότοφ – Ρίμπεντροπ) ως «Ευρωπαϊκής Ημέρας Μνήμης για τα θύματα του Ναζισμού και του Σταλινισμού» από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2008, το ψήφισμα «σχετικά με την ευρωπαϊκή συνείδηση και τον ολοκληρωτισμό» το 2009, κ.ά.

Σήμερα, υπάρχει απαγόρευση δράσης των ΚΚ σε Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία και Ρουμανία, ενώ παραμένει σε ισχύ η διάταξη που έθεσε εκτός νόμου το ΚΚ Γερμανίας το 1956. Η χρήση «κομμουνιστικών συμβόλων» διώκεται επίσης σε Ουγγαρία, Πολωνία, Γεωργία και Ουκρανία, ενώ σε μια σειρά χώρες ισχύουν απαγορεύσεις εργασίας και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων σε κομμουνιστές. Στις χώρες της Βαλτικής και την Ουκρανία τα μνημεία του αντιφασιστικού αγώνα καταστρέφονται και στη θέση τους ανεγείρονται άλλα στη μνήμη των πρώην συνεργατών των ναζί. Στη Ρουμανία, αποκαταστάθηκε ο δικτάτορας της χώρας κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο Ι. Αντονέσκου, ενώ το αλβανικό Κοινοβούλιο απεφάνθη το 2006 πως στη χώρα το 1941 – 1945 δεν έγινε εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας, αλλά μόνο εμφύλιος πόλεμος!

 Η καθοριστική συμβολή της ΕΣΣΔ και των ΚΚ στην Αντιφασιστική Νίκη των Λαών και η διαστρέβλωση της Ιστορίας, «Ριζοσπάστης», 3/5/2015.

Οι αντιστόρητες φιέστες που ετοιμάζει η εσθονική προεδρία της Ε.Ε. έγιναν η αφορμή να ξαναβγούν στην επικαιρότητα διάφοροι ντόπιοι πολιτικοί σαλτιμπάγκοι-πιστοί υπηρέτες των συμφερόντων της αστικής τάξης- προκειμένου να στάξουν αντικομμουνιστική χολή. Ο κατήφορος και η ξεδιαντροπιά τους δεν έχουν πάτο. Όση χολή όμως κι ‘αν στάξουν, όσο αντικομμουνιστικό δηλητήριο κι’αν χύσουν, ούτε την Ιστορία θα αλλάξουν, ούτε θα εμποδίσουν την πάλη των λαών, ούτε τον ερχομό των νέων σοσιαλιστικών επαναστάσεων.

Για την άρνηση της κυβέρνησης να συμμετέχει στο αντικομμουνιστικό συνέδριο στην Εσθονία, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, έκανε το ακόλουθο σχόλιο:

«Το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όπως και κάθε ελληνική κυβέρνηση θα ήταν να μην συμμετέχει στις ανιστόρητες αντικομμουνιστικές φιέστες στην Εσθονία. Αυτό όμως δεν αποτελεί άλλοθι για την αντιλαϊκή πολιτική, που με συνέπεια εφαρμόζει μαζί με κομπλεξικούς αντικομμουνιστές, που υπερασπίζονται τους συνεργάτες των ναζί. Όσο για την προσπάθειά της να βγάλει λάδι την ΕΕ της θυμίζουμε ότι η εξίσωση κομμουνισμού – φασισμού είναι η επίσημη ιδεολογία της και παρόμοιες εκδηλώσεις γίνονται συχνά πυκνά υπό την αιγίδα της».

Η ιστορική αλήθεια για το Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ