Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αντικομμουνιστικό παραλήρημα και από τον…Ερντογάν – Σε σκληρή γλώσσα η απάντηση του ΚΚ Τουρκίας

Στο χορό των- επίκαιρων στη χώρα μας- αντικομμουνιστικών παραληρημάτων μπήκε και ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Αυτή τη φορά, σε δηλώσεις του έπειτα από συνάντηση που είχε με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Ερντογάν έβαλε στο στόχαστρο τους τούρκους κομμουνιστές: «Οι κομμουνιστές δεν ήταν ποτέ πατριώτες, εθνικιστές», σημείωσε ο Ερντογάν προσθέτοντας πως «(οι κομμουνιστές) δεν ήταν ποτέ υπέρ της τεχνολογικής προόδου και καινοτομίας η νέων κατασκευαστικών έργων». Αφορμή στάθηκαν οι αντιδράσεις τούρκων κομμουνιστών στην κατασκευή νέου αεροδρομίου.

Άμεση και σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση από το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας (TKP) μέσω του ΓΓ της ΚΕ Κεμάλ Οκουγιάν. «Ο κομμουνισμός», δήλωσε ο Οκουγιάν, «είναι τέτοιο κοινωνικό σύστημα που θα μπορούσε να φέρει κατακτήσεις που το ΑΚΡ (σ.σ: το κυβερνών κόμμα του Ερντογάν) δε μπορεί καν να ονειρευτεί σήμερα. Αυτό που οι κομμουνιστές απορρίπτουν είναι η καταστροφή του περιβάλλοντος. Τι άλλο απορρίπτουμε; Απορρίπτουμε την κατασκευή και λειτουργία δρόμων, γεφυρών και αεροδρομίων με σκοπό την κερδοφορία. Ο κοινωνικός πλούτος λεηλατείται για τα κέρδη ορισμένων ατόμων. Απορρίπτουμε την κατοχή της Τουρκίας από ντόπια και ξένα μονοπώλια».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας επισήμανε ότι τα χρήματα που διαχειρίζεται η κυβέρνηση Ερντογάν είναι από την τσέπη του λαού: «Κατασκευάζετε παράνομα παλάτια, μετατρέπετε τις πόλεις σε ζούγκλες από μπετόν, καταστρέφετε την ιστορία, την τέχνη, τον πολιτισμό, και μετά έχετε το θράσος να λένε ότι οι κομμουνιστές απορρίπτουν τα πάντα! Φυσικά, (αυτά) οι κομμουνιστές θα τα απορρίπτουν συνέχεια!».

Ο Κεμάλ Οκουγιάν απάντησε επίσης στην προκλητική δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν ότι «οι κομμουνιστές δεν είναι πατριώτες», υπογραμμίζοντας το ρόλο του τούρκου προέδρου και του κόμματος του: «Η λεηλασία της χώρας είναι προδοσία. Η φιλοΝΑΤΟϊκή στάση είναι προδοσία. Η εισβολή στα εσωτερικά θέματα γειτονικών χωρών είναι προδοσία. Η παράδοση της χώρας στα διεθνή μονοπώλια είναι προδοσία. Η στρατηγική συνεργασία με τις ΗΠΑ είναι προδοσία. Η χρησιμοποίηση των θρησκευτικών παραδόσεων στο βωμό της εξουσίας είναι προδοσία».

Ο πολιτικός χαρακτήρας του καθεστώτος Ερντογάν είναι γνωστός και περαιτέρω σχόλια περισσεύουν. Πρόκειται άλλωστε για μια αστική κυβέρνηση που, εκ των πραγμάτων, εξυπηρετεί τα συμφέροντα σημαντικού τμήματος του τούρκικου κεφαλαίου και των μονοπωλίων της γειτονικής χώρας. Εξού και το άθλιο αντικομμουνιστικό δηλητήριο του τούρκου προέδρου το οποίο σε τίποτα δε διαφέρει από αυτό των «δικών μας» πολιτικών υπηρετών και πραιτοριανών της αστικής τάξης.

Πηγή: sol.org.tr.