Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ομιλία Δ. Κουτσούμπα στη Χαλκίδα: Η εργατική τάξη με το επαναστατικό κίνημά της μπορεί να ηγηθεί της υπόθεσης της κοινωνικής προόδου

«Όσο ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης θα ψάχνουν να βρουν τις «διαφορές» τους στα paradise papers ο ένας και στα saudarabian papers ο άλλος, για να μπορούν πιο άνετα μαζί να ψηφίζουν μνημόνια και νόμους που τσακίζουν το λαό μας, για να απαλλάσσουν από φόρους τους εφοπλιστές και τους βιομήχανους, για να ληστεύουν το λαό, όσο θα αφαιμάζουν το λαϊκό εισόδημα, τους μισθούς και τις συντάξεις, εναλλάξ πότε ο ένας και πότε ο άλλος, τόσο κι εμείς θα οργανώνουμε τη σημερινή πάλη της εργατικής τάξης για τα δικαιώματα της, μέχρι την τελική ανατροπή όλων αυτών και του σάπιου καπιταλιστικού συστήματός τους. Γι’ αυτό και θα συνεχίζουμε να μελετάμε και να μας εμπνέει η πείρα του Μεγάλου Οκτώβρη, της Επανάστασης που συγκλόνισε τον κόσμο», δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπας σε εκδήλωση  που διοργάνωσαν οι ΤΟ Εύβοιας και Θήβας – Οινοφύτων του ΚΚΕ στην Χαλκίδα με θέμα «Εργατική τάξη και εξουσία: Ο πρωτοπόρος ρόλος της στην πάλη για την κατάργηση της εκμετάλλευσης στο φως της πείρας της Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης».

Δεν πρέπει να μας διαφύγει το μεγαλύτερο δίδαγμα της Οκτωβριανής Επανάστασης» ανέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, το οποίο είναι :«Ότι η ανερχόμενη δύναμη, η εργατική τάξη, με το επαναστατικό κίνημά της μπορεί να ηγηθεί της υπόθεσης της κοινωνικής προόδου, του περάσματος από τον παλιό τρόπο παραγωγής και οργάνωσης της κοινωνίας, τον καπιταλιστικό, στο νέο, τον κομμουνιστικό. Κι αυτό συνέβη τον Οκτώβρη στη Ρωσία».

Ο ρόλος της Σοβιετικής Ένωσης στην Aντιφασιστική Nίκη των Λαών, κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ήταν καθοριστικός. Γι’ αυτό και είναι ανιστόρητοι αναθεωρητές όσοι προσπαθούν να ταυτίσουν τον φασισμό με τον κομμουνισμό, ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας υπογραμμίζοντας πως η κατάκτηση της πολιτικής εξουσίας από το προλεταριάτο δεν σταματά την ταξική του πάλη ενάντια στην αστική τάξη, αλλά το αντίθετο.

«Το καθήκον κάθε Κομμουνιστικού Κόμματος, επειδή σήμερα ακριβώς βρισκόμαστε σε φάση συνολικού πισωγυρίσματος, αρνητικού συσχετισμού δυνάμεων διεθνώς και σε κάθε περιοχή ξεχωριστά, πρέπει να είναι η ένταση της προετοιμασίας της εργατικής τάξης κάθε χώρας, σε καθημερινή βάση, με σκληρή ιδεολογικοπολιτική δουλειά και ταξική δράση, για τις στιγμές της επαναστατικής έξαρσης που μέλλονται να ‘ρθουν.

Γιατί η εποχή μας εξακολουθεί να είναι εποχή του περάσματος από τον καπιταλισμό στον σοσιαλισμό. Η εποχή της ανατροπής του καπιταλισμού άνοιξε με τον Οκτώβρη του 1917, εκεί ο δρόμος χαράχτηκε, ξεκίνησε η εποχή των σοσιαλιστικών επαναστάσεων.

Γι’ αυτό ηχούν στα αυτιά μας επίκαιρα τα λόγια του Λένιν ότι η αρχή έγινε, αλλά σε ποια χώρα, οι προλετάριοι ποιας χώρας θα τον τελειώσουν δεν είναι αυτό το κύριο ζήτημα. Το ζήτημα είναι ότι ο πάγος έσπασε, ο δρόμος άνοιξε, η γραμμή χαράχτηκε.

Γι’ αυτό και δεν τα διπλώνουμε, δεν υποχωρούμε. Γι’ αυτό είναι βαθιά πεποίθησή μας ότι αυτό το έργο πρέπει να το τελειώσουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.