Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΚ Ισραήλ: Καταδικάζει τις δολοφονίες αμάχων, καλεί σε κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική Νετανιάχου

Σε ανακοίνωση του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ισραήλ (CPI) καταδικάζει απερίφραστα «τα εγκλήματα της ισραηλινής κατοχής ενάντια σε άοπλους διαδηλωτές στη Γάζα», εγκλήματα που όπως αναφέρει περιλαμβάνουν τη δολοφονία περισσότερων από 50 ανθρώπων μεταξύ των οποίων παιδιά και άτομα με κινητικές αναπηρίες. «Αυτή η φοβερή σφαγή», σημειώνει το ΚΚ Ισραήλ, «δεν θα σταματήσει το δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ελευθερία, έναν αγώνα που διαρκεί 70 χρόνια».

Στην ίδια ανακοίνωση, το ΚΚ Ισραήλ καταγγέλλει και καταδικάζει την απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ, επισημαίνοντας ότι η πράξη αυτή της κυβέρνησης Τραμπ, σε συνδυασμό με την απόφαση για απόσυρση της Ουάσινγκτον από την συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν, βάζει φωτιά στην περιοχή και εμπλέκει τους λαούς σε μεγάλους κινδύνους.

Το ΚΚ Ισραήλ καλεί τις φιλειρηνικές και προοδευτικές δυνάμεις της χώρας να πάρουν μέρος σε κινητοποιήσεις τόσο ενάντια στο μακελειό στη Γάζα όσο και στη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ. Στο πλαίσιο αυτό, απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε κινητοποιήσεις του κόμματος, του αριστερού συνασπισμού της «Χαντάς» (Hadash) και φιλειρηνικών οργανώσεων ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης Νετανιάχου, για την καταδίκη των εγκλημάτων ενάντια στον παλαιστινιακό λαό και την διεκδίκηση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης για την Παλαιστίνη, με τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 και με την ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του. 

Επίσης, οι ισραηλινοί κομμουνιστές καλούν τα κομμουνιστικά κόμματα, τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο να ενδυναμώσουν την αλληλεγγύη τους με τον παλαιστινιακό λαό, καταδικάζοντας τα εγκλήματα του ισραηλινού κράτους και της αμερικανικής πολιτικής που οδηγεί την περιοχή ολοένα και βαθύτερα στην άβυσσο του πολέμου.