Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Χυδαίος αντικομμουνισμός: Όταν «Τα Νέα» θυμίζουν…. «Μακελειό»

Με ένα- το λιγότερο- φαιδρό πρωτοσέλιδο κυκλοφόρησαν τη Δευτέρα 21 Αυγούστου «Τα Νέα». Με τίτλο «Ο Σταλινισμός στην εξουσία», η γνωστή αστική εφημερίδα, ιδιοκτησίας πλέον του μεγαλοεφοπλιστή Μαρινάκη, επιχειρεί να πουλήσει στους αναγνώστες χυδαίο αντικομμουνισμό. Τόσο χυδαίο, απροκάλυπτο και ανιστόρητο που κάλλιστα θα μπορούσε να συναγωνιστεί αντίστοιχα πρωτοσέλιδα φασιστικών, δημοσιογραφικά ανυπόληπτων φυλλάδων, όπως η εφημερίδα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, ο «Στόχος» και το «Μακελειό».

Μπερδεύοντας τον Στάλιν, την Άνοιξη της Πράγας και τον… ΣΥΡΙΖΑ σε μια σούπα αντικομμουνιστικής ξυνίλας, τα «Νέα» επιχειρούν να συκοφαντήσουν τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό και το εργατικό-λαϊκό κίνημα. Παλιά μου τέχνη κόσκινο, που λέει κι’ ο λαός. Γνωρίζουν πολύ καλά οι κύριοι των «Νέων», ότι ο σοσιαλδημοκρατικός ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στη δική τους πλευρά, πως είναι κόμμα της αστικής τάξης, πως υπερασπίζεται (με διαφορετικό ίσως τρόπο) τα ίδια συμφέροντα με αυτούς. Γνωρίζουν καλά οι κύριοι που δημοσιογραφούν στα «Νέα» ότι κανένας «σταλινισμός» και κανένας «κομμουνισμός» δεν υπάρχει στην εξουσία. Ευτυχώς γι’ αυτούς και τα αφεντικά τους και δυστυχώς για το λαό. Αντιθέτως, υπάρχουν στην εξουσία οι πολιτικοί βαστάζοι του κεφαλαίου της αστικής τάξης, των «Μαρινάκηδων», των «Αλαφούζων», των «Σαββίδηδων», των «Βαρδινογιάννηδων» και των λοιπών καπιταλιστών.

Τα μεγαλοαφεντικά των «Νέων», όπως και κάθε άλλης αστικής εφημερίδας, έχουν κάθε λόγο να βλέπουν εφιάλτες με τον Στάλιν, το Λένιν και τους μπολσεβίκους. Άλλωστε, αν ήταν οι κομμουνιστές- οι πραγματικοί κομμουνιστές και ο λαός- στην εξουσία, τα αφεντικά τους δεν θα μπορούσαν να πλουτίζουν σε βάρος των εργαζόμενων, ούτε να αυγατίζουν τα κέρδη τους σε περίοδο παρατεταμένης οικονομικής κρίσης.

Ο καθένας αντιλαμβάνεται την πρεμούρα των αφεντικών του ΔΟΛ και των πραιτωριανών δημοσιογράφων του να πάρουν θέση για τα γεγονότα, να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα, να συκοφαντήσουν την σοσιαλιστική-κομμουνιστική ιδεολογία. Αυτό άλλωστε κάνουν ανέκαθεν, υπηρετώντας τα συμφέροντα της τάξης τους. Τουλάχιστον, ας φροντίσουν να το κάνουν χωρίς να εκτίθενται, να αυτογελοιοποιούνται και να τείνουν να μοιάσουν σε ανυπόληπτες κιτρινοφυλλάδες του χρυσαυγίτικου περιθωρίου.