Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αμπελόκηποι-Μενεμένη: Τραμπούκικη επίθεση από φασιστοειδή δέχθηκαν μέλη του ΚΚΕ – Αντιφασιστική συγκέντρωση σήμερα στις 7 μμ

Σε αντιφασιστική συγκέντρωση σήμερα Τρίτη στις 7 μ.μ. στην πλατεία της Μενεμένης καλούν οι ΚΟ του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης του ΚΚΕ για την επίθεση από φασιστική ομάδα σε μέλη του Κόμματος που έγινε τη Δευτέρα 6 Μάη κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης για την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που θα γίνει Τετάρτη 8 Μάη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση των ΚΟ του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης του ΚΚΕ, «το βράδυ της Δευτέρας 6/5 μέλη του ΚΚΕ που πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση για την προεκλογική πολιτική συγκέντρωση της Τετάρτης 8/5, δέχτηκαν επίθεση από ομάδα 10 φασισταριών γνωστών ιερολοχιτών και χρυσαυγιτών της περιοχής. Η συγκεκριμένη ναζιστική ομάδα βγήκε από γνωστό μαγαζί της περιοχής και επιτέθηκε στα μέλη του ΚΚΕ την ώρα που βρίσκονταν στην πλατεία Δημοκρατίας. Στη συνέχεια, κάτω και από τις αποδοκιμασίες του κόσμου που βγήκε στα μπαλκόνια, εξαφανίστηκαν στα στενά».

Τονίζεται πως «η συγκεκριμένη ενέργεια μόνο τυχαία δεν είναι! Αποτελεί τμήμα μιας σχεδιασμένης επίθεσης που διεξάγεται το τελευταίο διάστημα ενάντια στο ΚΚΕ από ακροδεξιά στοιχεία, αφού προηγήθηκαν αντίστοιχες ενέργειες και στη Μενεμένη, με αφορμή τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Αν νομίζουν οι υμνητές του Χίτλερ και τα τσιράκια των αφεντικών ότι με τέτοιες ενέργειες θα τρομοκρατήσουν τα μέλη του ΚΚΕ, είναι βαθιά γελασμένοι. Θα πάρουν την απάντησή τους από το ίδιο το εργατικό – λαϊκό κίνημα που θα τους ξαναστείλει στη θέση τους, στο σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας.

Οι ΚΟ του ΚΚΕ του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης και οι ΟΒ της ΚΝΕ καλούν τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία της περιοχής μας να τους απομονώσει, να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν στις γειτονιές μας. Να μαυρίσει στις επικείμενες εκλογές τη ΧΑ καθώς και όλους όσοι φιλοξενούν φασίστες στα ψηφοδέλτιά τους ή δείχνουν ανοχή απέναντί τους όλα αυτά τα χρόνια και να ενισχύσει τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ στο δήμο, στην Περιφέρεια, στην Ευρωβουλή για να πάψει η ΧΑ να είναι τρίτο κόμμα.

Καλούμε σε ενίσχυση του ΚΚΕ όχι μόνο για να γυρίσουν οι φασίστες πίσω στις τρύπες τους, αλλά γιατί μόνο το ΚΚΕ μπορεί να λειτουργήσει ως γνήσια αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική που ασκείται από τις αστικές κυβερνήσεις, Περιφέρειες και δήμους. Γιατί μόνο το ΚΚΕ μάχεται με συνέπεια για την παρεμπόδιση των αντιλαϊκών νόμων, στοχεύει στην ανάκτηση των απωλειών και διαμορφώνει ένα διεκδικητικό πλαίσιο για διεύρυνση των λαϊκών δικαιωμάτων, για ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες».

Την Τετάρτη 8 Μάη στην πλατεία Αμπελοκήπων στις 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση και οι ΚΟ του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης του ΚΚΕ τονίζει ότι με τη μαζική συμμετοχή δίνουμε την απάντησή μας.