Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δέκα χρόνια φυλακή σε καθαρίστρια λόγω πλαστογραφίας – Άλλος ένας «θρίαμβος» της αστικής δικαιοσύνης

Το βαθύ υποκριτικό της πρόσωπο έδειξε για άλλη μια φορά η αστική δικαιοσύνη, εξαντλώντας την αυστηρότητα της σε πρώην εργαζόμενη στον τομέα καθαριότητας του δήμου Βόλου. Πιο συγκεκριμένα, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας αποφάσισε την καταδίκη σε 10 χρόνια φυλάκιση (!) μιας πρώην καθαρίστριας του δήμου, η οποία είχε προσληφθεί στην υπηρεσία χρησιμοποιώντας πλαστό απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η εν λόγω καθαρίστρια είχε τελειώσει την Ε’ Δημοτικού και το 1996 πλαστογράφησε τον τίτλο σπουδών, «αυξάνοντας» κατά ένα χρόνο τη μαθητεία της, προκειμένου να καταφέρει να βρει δουλειά σε δημοτικό παιδικό σταθμό. Ενώπιον του δικαστηρίου, η κατηγορούμενη υποστήριξε ότι ο άνδρας της είχε αναπηρία κατά 67% και ήταν αναγκασμένη να κάνει οτιδήποτε για να στηρίξει τον ίδιο και τα παιδιά τους.

Το δικαστήριο, εξαντλώντας κάθε όριο υποκρισίας και αυστηρότητας, δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά, την έκρινε ένοχη και την καταδίκασε σε φυλάκιση δέκα ετών. Η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστή και, όπως έγινε γνωστό, η πρώην καθαρίστρια οδηγήθηκε ήδη στις φυλακές της Θήβας. 

Η είδηση της καταδικαστικής απόφασης έχει ήδη προκαλέσει κύμα αντιδράσεων και ταξικής αλληλεγγύης, κάτι που αποτυπώνεται και σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Νομού Μαγνησίας. Στην ανακοίνωση του το Σωματείο αναφέρει:

«Η αστική δικαιοσύνη, αφού εξάντλησε όλη την αυστηρότητά της σε μια φτωχή εργαζόμενη, καταδίκασε μια γυναίκα που αγωνιζόταν να ζήσει την οικογένειά της σε 10 χρόνια φυλακή! Διορίστηκε το 1996 σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ δηλώνοντας ότι είναι τελειόφοιτη της ΣΤ΄ δημοτικού για να μπορέσει να βρει δουλειά να ζήσει τα παιδιά της και να βοηθήσει τον σύζυγό της που είχε 67% αναπηρία.

Επί μια 20ετία προσέφερε συνειδητά τις υπηρεσίες σε παιδικό σταθμό του Δήμου Βόλου, προσέφερε εργασία και πληρωνόταν γι’ αυτή. Δεν έκλεψε! Δεν καταχράστηκε τα δημόσια χρήματα! Τα δούλεψε! Για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικογενειακές της ανάγκες.

Αυτή τη στιγμή, ύστερα από την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, εκτίει την άδικη ποινή που της έχει επιβληθεί στις Φυλακές Θήβας.

Ζητάμε να αποφυλακιστεί άμεσα η συνάδελφός μας γιατί δεν είναι έγκλημα να εργάζεται κάποιος για να ζήσει και μάλιστα όταν αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες.

Γιατί δεν είναι έγκλημα ο αγώνας για επιβίωση ενός φτωχού ανθρώπου σε ένα σύστημα όπου νόμιμα και παράνομα κλέβονται δεκάδες δισεκατομμύρια, όπου νόμιμα και παράνομα φυσικά πρόσωπα και επιχειρηματικοί όμιλοι πλουτίζουν σε βάρος του λαού.

Όπου η αστική δικαιοσύνη έχει “ερμητικά κλειστά τα μάτια” μπροστά στην πραγματική κοινωνική αδικία, που καταδικάζει στη φτώχεια και στην ανέχεια χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους, που αναζητούν απελπισμένα τρόπο να ζήσουν».

Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας αποδεικνύει για πολλοστή φορά το ταξικό πρόσημο της Δικαιοσύνης. Πρόκειται για την ίδια αστική δικαιοσύνη που εξαντλεί την αυστηρότητα του νόμου όταν πρόκειται για εργαζόμενους την ίδια στιγμή που κάνει τα στραβά μάτια σε κολοσσιαίες απάτες και παρανομίες του μεγάλου κεφαλαίου.

Είναι η ίδια ακριβώς δικαιοσύνη που βγάζει παράνομες και καταχρηστικές απεργίες ενώ αθωώνει την εργοδοτική τρομοκρατία, που καταδικάζει απεργούς και συνδικαλιστές ενώ σφυρίζει αδιάφορα μπροστά στα εγκλήματα μεγαλοεπιχειρηματιών, τραπεζιτών, εφοπλιστών και υπουργών.

Ελπίζουμε πως έπειτα από αυτό το ισχυρό ράπισμα της δικαιοσύνης απέναντι στην παρανομία και τα κυκλώματα πλαστογραφίας, οι αξιότιμοι κύριοι δικαστές, ως σύγχρονοι πλέον «Ιαβέρηδες» της κάθαρσης, μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια.