Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η… «δημοκρατία» των ΗΠΑ: Αστυνομικοί περνάνε χειροπέδες σε 8χρονο παιδί! (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτά που δια­βά­σε­τε παρα­κά­τω συνέ­βη­σαν στην πολυ­δια­φη­μι­σμέ­νη «μητρό­πο­λη του καπι­τα­λι­σμού», τη «γη της ελευ­θε­ρί­ας», του «αμε­ρι­κα­νι­κού ονεί­ρου», τις Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες της Αμε­ρι­κής. Πρό­κει­ται για την ίδια χώρα οι κυβερ­νή­σεις της οποί­ας — όταν δεν μακε­λεύ­ουν ολό­κλη­ρους λαούς — κάνουν μαθή­μα­τα περί “δημο­κρα­τί­ας” και “ανθρω­πί­νων δικαιω­μά­των” σε άλλες χώρες…

Στη δημο­σιό­τη­τα δόθη­κε βίντεο από ένα περι­στα­τι­κό του 2018, που δεί­χνει αστυ­νο­μι­κούς στο Key West της Φλό­ρι­ντα, να συλ­λαμ­βά­νουν ένα 8χρονο αγό­ρι με την κατη­γο­ρία κακουρ­γή­μα­τος, επει­δή φέρε­ται να χτύ­πη­σε μια δασκά­λα του.

Σύμ­φω­να με τα τοπι­κά μέσα ενη­μέ­ρω­σης που επι­κα­λού­νται την ανα­φο­ρά σύλ­λη­ψης, η αστυ­νο­μία κλή­θη­κε στο δημο­τι­κό σχο­λείο Gerald Adams τον Δεκέμ­βριο του 2018, κατό­πιν καταγ­γε­λί­ας ότι ένα παι­δί είχε γρον­θο­κο­πή­σει μία δασκά­λα στο στή­θος, όταν εκεί­νη προ­σπά­θη­σε να τον κάνει να πει­θαρ­χή­σει, επει­δή καθό­ταν ακα­τάλ­λη­λα κατά τη διάρ­κεια του μεσημεριανού.

Τι έχει καταγραφεί στο βίντεο

«Γιε μου, ξέρεις που πας; Στη φυλα­κή πας», ακού­γε­ται να λέει ο αστυ­νο­μι­κός στο παι­δί, προ­τού του ζητή­σει να στα­θεί στον τοί­χο για να του κάνει σωμα­τι­κό έλεγχο.

Το βίντεο από την κάμε­ρα στο σώμα του ενός αστυ­νο­μι­κού δεί­χνει ότι προ­σπα­θούν να περά­σουν χει­ρο­πέ­δες στο παι­δί που κλαί­ει, πριν συνει­δη­το­ποι­ή­σουν ότι οι καρ­ποί του αγο­ριού ήταν πολύ μικροί για τις χειροπέδες.

Ο αστυ­νο­μι­κός ακού­γε­ται να λέει στο αγό­ρι: «Το κατα­λα­βαί­νεις ότι αυτό είναι πολύ σοβα­ρό, έτσι; Δεν μου αρέ­σει καθό­λου που με βάζεις σε αυτήν τη θέση να το κάνω αυτό. Το θέμα είναι ότι έκα­νες λάθος. Τώρα είναι η ώρα να μάθεις από αυτό και να μεγα­λώ­σεις μέσα από αυτό, να μην επα­να­λά­βεις ξανά το ίδιο λάθος».

Το σχολείο γνώριζε ότι το παιδί ακολουθούσε αγωγή για διαταραχές

Σύμ­φω­να με την οικο­γέ­νεια του παι­διού, το σχο­λείο γνώ­ρι­ζε ότι το παι­δί είχε δια­γνω­σθεί με ΔΕΠΥ, κατά­θλι­ψη, άγχος και Ενα­ντιω­μα­τι­κή Προ­κλη­τι­κή Δια­τα­ρα­χή και ότι ακο­λου­θού­σε φαρ­μα­κευ­τι­κή αγωγή.

Σύμ­φω­να με δημο­σιεύ­μα­τα των μέσων ενη­μέ­ρω­σης, η μητέ­ρα του χρειά­στη­κε να παλέ­ψει για εννέα μήνες με την υπό­θε­ση στο δικα­στή­ριο, έως ότου ο εισαγ­γε­λέ­ας απο­φα­σί­σει να απορ­ρί­ψει τις κατη­γο­ρί­ες, με βάση την ηλι­κία και την ψυχο­λο­γι­κή αξιο­λό­γη­ση του αγοριού.

Η μητέρα κατέθεσε αγωγή κατά της αστυνομίας και του σχολείου

Η μητέ­ρα του παι­διού και οι δικη­γό­ροι της ανα­κοί­νω­σαν την Τρί­τη 11 Αυγού­στου, ότι κατα­θέ­τουν αγω­γή ενα­ντί­ον του Αστυ­νο­μι­κού Τμή­μα­τος Key West και της Σχο­λι­κής Περι­φέ­ρειας του Monroe County.

«Απί­στευ­το! Η αστυ­νο­μία του Key West χρη­σι­μο­ποί­η­σε τακτι­κές εκφο­βι­σμού σε αγό­ρι 8 ετών με ειδι­κές ανά­γκες. Έχει ύψος 1 μέτρο και έξι εκα­το­στά και ζυγί­ζει 29 κιλά, αλλά θεώ­ρη­σαν σκό­πι­μο να του βάλουν χει­ρο­πέ­δες και να τον μετα­φέ­ρουν σε φυλα­κή ενη­λί­κων για να ακο­λου­θή­σουν τη δια­δι­κα­σία! Ήταν τόσο μικρός, που οι χει­ρο­πέ­δες έπε­σαν από τους καρ­πούς του!» έγρα­ψε στο Twitter τη Δευ­τέ­ρα 10 Αυγού­στου ο οικο­γε­νεια­κός δικη­γό­ρος Benjamin Crump, ο οποί­ος εκπρο­σω­πεί επί­σης τις οικο­γέ­νειες των George Floyd, Breonna Taylor και Ahmaud Arbery.

Εν τω μετα­ξύ, ο αρχη­γός της αστυ­νο­μί­ας Key West Sean T. Brandenburg δήλω­σε στην Miami Herald ότι θεω­ρεί πως οι αστυ­νο­μι­κοί του ακο­λού­θη­σαν τις τυπι­κές δια­δι­κα­σί­ες και δεν έκα­ναν τίπο­τα λάθος.

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από ert.gr, CNN, Twitter, Key West Police Department.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο