Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καμαρώνει ο Μπουτάρης για τις χιλιάδες κλήσεις που πλήρωσαν κάτοικοι και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης

Σε απο­λο­γι­σμό του νέου συστή­μα­τος ελεγ­χό­με­νης στάθ­μευ­σης, για το πρώ­το τρί­μη­νο του 2018, προ­χώ­ρη­σε η διοί­κη­ση του δήμου Θεσ­σα­λο­νί­κης και ο δήμαρ­χος Γιάν­νης Μπου­τά­ρης, σε σχε­τι­κή συνέ­ντευ­ξη Τύπου εμφα­νί­στη­κες ικα­νο­ποι­η­μέ­νος. Και πώς να μην είναι άλλω­στε, με χρέ­ω­ση 1,70/ανά ώρα!!! (όταν στην Αθή­να είναι 1 ευρώ/ώρα) και χιλιά­δες κλή­σεις σε κατοί­κους και επι­σκέ­πτες της πόλης. Η εφαρ­μο­γή του μέτρου συν­δυά­στη­κε με εντα­τι­κούς ελέγ­χους της Δημο­τι­κής Αστυ­νο­μί­ας η οποία μοί­ρα­σε 44.200 κλή­σεις το πρώ­το τρί­μη­νο του 2018 με το 68% των παρα­πά­νω ελέγ­χων να αφο­ρά το σύστη­μα ελεγ­χό­με­νης στάθ­μευ­σης (κατά βάση άνθρω­ποι που δεν είχαν να πλη­ρώ­σουν ούτε το 1,70 του Μπου­τά­ρη) , ενώ το 32% παρα­βά­σεις του κώδι­κα οδι­κής κυκλοφορίας.

Όπως είπε η υπεύ­θυ­νη επί των οικο­νο­μι­κών του Δήμου Θεσ­σα­λο­νί­κης„ «Πέρ­σι με το παλιό σύστη­μα στάθ­μευ­σης είχα­με έσο­δα 200.000 ευρώ το χρό­νο. Φέτος, έχου­με 200.000 ευρώ μόνο τον πρώ­το μήνα» και υπο­σχέ­θη­κε (απεί­λη­σε) με την επέ­κτα­ση του συστή­μα­τος στάθ­μευ­σης. Βλέ­πε­τε ανα­κά­λυ­ψαν φλέ­βα χρυσού.

Όσον αφο­ρά το «δυνα­μι­κό συστη­μα ελεγ­χό­με­νης στάθ­μευ­σης» με ανά­δο­χο την Intrakat, καμία σχέ­ση δεν έχει με το ξεπε­ρα­σμέ­νο σύστη­μα ωριαί­ων καρ­τών της Αθή­νας. Και η τεχνο­λο­γία, υπό τη δια­χεί­ρι­ση της ιδιω­τι­κής εται­ρεί­ας με το αζη­μί­ω­το, στην υπη­ρε­σία της ληστεί­ας κατοί­κων και επι­σκε­πτών της Θεσσαλονίκης.

Και για να χρυ­σώ­σει το χάπι ο κ. Μπου­τά­ρης, υπο­σχέ­θη­κε ότι τα έσο­δα από τα πρό­στι­μα θα έχουν «αντα­πο­δο­τι­κό χαρα­κτή­ρα», δηλα­δή, πρό­σλη­ψη περισ­σό­τε­ρων ατό­μων στη Δημο­τι­κή Αστυ­νο­μία οι οποί­οι δε θα αφή­σουν καφα­νε­δά­κι για καφε­νε­δά­κι ανε­ξέ­λεγ­κτο (Τα καφέ της παρα­λί­ας που έχουν κατα­λά­βει όλο το δια­θέ­σι­μο πεζο­δρό­μιο, έχουν τον τρό­πο τους).

Και μια και μιλά­με για παρα­λία, αν την ίδια ζέση έδει­χνε ο κ. Μπου­τά­ρης, για την παρα­λία, δε θα ήταν η θάλασ­σα γεμά­τη από κάθε βρω­μιά. Εικό­να απο­κρου­στι­κή και αηδια­στι­κή αυτή που αντί­κρι­σαν κάτοι­κοι και επι­σκέ­πτες της πόλης τις ημέ­ρες των γιορτών.

Ελπί­ζου­με ο κ. Μπου­τά­ρης μη σκε­φτεί τη λύση των διο­δί­ων στην πόλη («αντα­πο­δο­τι­κά»… πάντα) για να καθα­ρί­σει τη θάλασσα.

Κύριε Μπο­τυ­τά­ρη , αντί να ανα­λώ­νε­ται χρό­νο στο πώς θα «αρμέ­γε­ται» κατοί­κους και επι­σκέ­πτες της πόλης (και είναι πολ­λοί) μήπως να διεκ­δι­κού­σα­τε κον­δύ­λια για τα χρο­νί­ζο­ντα προ­βλή­μα­τα της πόλης που είναι σοβα­ρό­τε­ρα από το κυκλο­φο­ρια­κό χάος που επικαλείστε;

thessaloniki1 thessaloniki2 thessaloniki3 thessaloniki4 thessaloniki5

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο