Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Μέρες ευχών, ανασυγκρότησης και ελπίδας

Άλλον ένα χρόνο την παλέψαμε. Παλέψαμε με τις ανάγκες μας, τα φέραμε βόλτα. Παλέψαμε με τις αιτίες και τους αίτιους της δυστυχίας μας.

Άλλος ενας χρόνος εντατικής εκμετάλλευσης του λαού μας και βαθύτερης εμπλοκής της χώρας μας στα επικίνδυνα πολεμοχαρή ιμπεριαλιστικά σχέδια τελειώνει.

Αριστεροί και δεξιοί “σωτήρες” ετοιμάζονται και τη νέα χρονιά να σπείρουν υποσχέσεις και αυταπάτες, για μια δήθεν καλύτερη διαχείριση του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος προς όφελος του εργαζόμενου λαού.

Μα, πλέον, το ξέρουμε καλά, πως απ’ αυτό το σύστημα, το γηρασμένο και ξεπερασμένο από την ίδια την ιστορία, δεν έχει να δώσει τίποτα καλό. Μόνο περισσότερη φτώχεια, ανεργία και πολέμους.

Όπως πληρώσαμε για την κρίση τους, τώρα μας καλούν να ξαναπληρώσουμε για την ανάπτυξή τους. Μια “ανάπτυξη” που θα ‘ναι ποτισμένη με το αίμα και τον ιδρώτα της εργατιάς.

Ή θα συμβιβαστούμε – μοιραίοι κι’ άβουλοι αντάμα προσμένοντας, ίσως, κάποιο θάμα- ή θα περάσουμε στην αντεπίθεση, ώστε “να ρθει ανάποδα ο ντουνιάς”. Αυτό το ερώτημα τίθεται επιτακτικά και για το νέο έτος.

“Μολύβι ο καιρός κι ο άνεμος πικρός, βάλτε όλοι σκοπό να αλλάξει ο καιρός…” – τα λόγια αυτά του ποιητή είναι η ευχή μας για το 2019.

Χρόνια πολλά και καλούς αγώνες!