Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μυτιλήνη: Φασιστοειδή έγραψαν ρατσιστικά συνθήματα στο πανεπιστήμιο

Το Τομε­α­κό Συμ­βού­λιο Λέσβου της ΚΝΕ καταγ­γέλ­λει τη θρα­σύ­δει­λη επι­δρο­μή φασι­στοει­δών στο χώρο του Πανε­πι­στη­μί­ου Αιγαί­ου, στη Μυτι­λή­νη, που «με την γνω­στή τους τακτι­κή μέσα στη νύχτα, σαν τα ποντί­κια, βρώ­μι­σαν τους τοί­χους του πανε­πι­στη­μί­ου με ρατσι­στι­κά συν­θή­μα­τα και σύμβολα».

Όπως εξη­γεί το ΤΣ της ΚΝΕ, τα φασι­στοει­δή προ­σπα­θούν να εκμε­ταλ­λευ­τούν τη δικαιο­λο­γη­μέ­νη ανη­συ­χία των νησιω­τών για το οξυ­μέ­νο ζήτη­μα του προ­σφυ­γι­κού, αντι­στρέ­φο­ντας την πραγ­μα­τι­κό­τη­τα: «Το παί­ζουν ντα­ή­δες, παρου­σιά­ζο­ντας τα θύμα­τα ως θύτες, αλλά δε βγά­ζουν κιχ για τους σχε­δια­σμούς των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ που έχουν σπεί­ρει πολέ­μους, φτώ­χεια και πόνο, ξερι­ζώ­νο­ντας χιλιά­δες ανθρώ­πους από τις πατρί­δες τους. Δε βγά­ζουν κιχ για τη συμ­φω­νία ΕΕ — Τουρ­κί­ας, τον κανο­νι­σμό του Δου­βλί­νου που κρα­τά αυτούς τους ανθρώ­πους εγκλω­βι­σμέ­νους στα νησιά μας.

Δεν έχουν χώρο ούτε τα ακρο­δε­ξιά — φασι­στι­κά μορ­φώ­μα­τα, ούτε οι σάπιες ιδέ­ες τους μέσα στο πανε­πι­στή­μιο μας!

Δεν είναι τυχαία η περί­ο­δος που δια­λέ­γουν να “χτυ­πή­σουν”. Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, συνε­χί­ζο­ντας το έργο της προη­γού­με­νης, επι­διώ­κει με απα­ρά­δε­κτες μεθο­δεύ­σεις να επι­βά­λει τα κλει­στά κέντρα στα νησιά, κατα­δι­κά­ζο­ντας τα να γίνουν μόνι­μες μεγά­λες φυλα­κές ανθρώ­πι­νων ψυχών. Η πολι­τι­κή αυτή είναι που δίνει αέρα στα πανιά τέτοιων ακρο­δε­ξιών ομά­δων, ώστε να ξανα­βγούν από τις τρύ­πες τους.

Απο­μο­νώ­νου­με κάθε ρατσι­στι­κή — φασι­στι­κή φωνή και στο­χεύ­ου­με τον πραγ­μα­τι­κό ένο­χο. Την ΕΕ και τις κυβερ­νή­σεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ που άνοι­ξαν και δια­τη­ρούν το αίσχος της Μόριας και τώρα θέλουν να επι­βάλ­λουν μόνι­μα τον εγκλω­βι­σμό ανθρω­πί­νων ψυχών στα νησιά μας.

Ο λαός και η νεο­λαία του νησιού μας έχει δεί­ξει την έμπρα­κτη αλλη­λεγ­γύη του σε πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες όλα τα προη­γού­με­να χρόνια.

Τώρα δυνα­μώ­νου­με την αλλη­λεγ­γύη μας, δυνα­μώ­νο­ντας την πάλη για τον άμε­σο απε­γκλω­βι­σμό αυτών των ανθρώ­πων από τα νησιά και τη χώρα, για να κλεί­σουν τα hot spots που υπάρ­χουν, για να μη δημιουρ­γη­θεί κανέ­να νέο», κατα­λή­γει το ΤΣ της ΚΝΕ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο