Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ: Συμμαχικά φληναφήματα του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημοτική αρχή

Γράφει ο ΝΕΟ-Ιωνιώτης //

Το Left.gr, όπως πληροφορεί το ίδιο, «εγκαινίασε μία σειρά συνεντεύξεων με υποψηφίους δημάρχους που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μπαίνουν στη μάχη αυτή με συγκεκριμένες προτεραιότητες για την τοπική αυτοδιοίκηση και τους πολίτες».

Στις 5.11.2018 φιλοξένησε τον απερχόμενο –με δυο θητείες- δήμαρχο της Νέας Ιωνίας Ηρακλή Γκότση σημειώνοντας προλογικά: «Η βασική πολιτική κατεύθυνση που έχει διατυπώσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά το πεδίο της αυτοδιοίκησης συνίσταται στη συγκρότηση ευρέων συμμαχικών συνδυασμών που θα διεκδικήσουν την πλειοψηφία και τη διοίκηση των δήμων με σαφή πολιτικά και προγραμματικά χαρακτηριστικά».

Η «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» έστειλε την παρακάτω πρόσκληση: «Προσκαλούμε τα μέλη, τους φίλους της Παράταξής μας, αλλά και όλους τους δημότες σε ενημερωτική συνάντηση, την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 7 μ.μ., στον Δημοτικό Κινηματογράφο “ΑΣΤΕΡΑΣ”, με θέματα:

     Απολογισμός πεπραγμένων (κοινωνικό και τεχνικό έργο)

     Ανάδειξη του επικεφαλής

     Οργάνωση της μάχης των εκλογών

Ο επικεφαλής της παράταξης “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία”

Ηρακλής Γκότσης
Δήμαρχος Νέας Ιωνίας».

Δηλαδή ο ήδη επιλεγμένος –κατά το Left.gr – απ’ το ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιος για τη Νέα Ιωνία θα αναδειχτεί, εκ των υστέτων, και  ως επικεφαλής της παράταξης!

Αυτή, βέβαια, η πλευρά αποτελεί μικρή λεπτομέρεια, μπροστά στη «βασική πολιτική κατεύθυνση» για τη «συγκρότηση ευρέων συμμαχικών συνδυασμών που θα διεκδικήσουν την πλειοψηφία και τη διοίκηση των δήμων με σαφή πολιτικά και προγραμματικά χαρακτηριστικά».

Και αυτό γιατί απ’ τη συγκρότησή της η «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» είχε τα ακριβώς αντίθετα και με αυτά τα χαρακτηριστικά, που διακηρύσσει πομπωδώς ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά τα χαρακτηριστικά επικυρώθηκαν ανάγλυφα και στη διάρκεια της δημοτικής διοίκησης. Η παράταξη άρχισε να χάνει διαρκώς μέλη και συμβούλους με αποτέλεσμα απ’ τις 12 Μάρτη 2018 οι επαπομείναντες σύμβουλοί της να είναι πια μειοψηφία στα 41 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

1. Στιγμιότυπο απ’ τη συνεδρίαση για την ανάδειξη νέου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου μετά την παραίτηση του Χρ. Αναμουρνόγλου

1. Στιγμιότυπο απ’ τη συνεδρίαση για την ανάδειξη νέου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου μετά την παραίτηση του Χρ. Αναμουρνόγλου

Η τελευταία αποχώρηση (19.11.2018) ήταν του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστου Αναμουρνόγλου, ο οποίος δήλωσε ότι θα παραιτηθεί και απο δημοτικός σύμβουλος. Στην αίτηση παραίτησής του κατηγορεί τη δημοτική αρχή  ότι «δεν κατάφερε να σταθεί δίπλα στον Ιωνιώτη, να λύσει σημαντικά προβλήματα και να αναπτύξει αποτελεσματικά την πόλη μας». Ακολούθησε ανοιχτή επιστολή του Ηρ. Γκότση προς τον Χρ. Αναμουρνόγλου με τίτλο: «Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος αχάριστου».

Επανήλθε ο Χρήστος Αναμουρνόγλου ο οποίος, επίσης με ανοιχτή επιστολή, κατηγορεί τον Ηρακλή Γκότση: «Αποδείξατε με την δεύτερη τετραετία σας πως είστε μέρος του προβλήματος και όχι η λύση του». Υπενθυμίζει ότι αποχώρησαν 13 απ’ τους 25 αρχικώς εκλεγέντες συμβούλους της παράταξης μετατρέποντας την «Ενότητα της Ιωνίας» σε «Διάσπαση για τη Νέα Ιωνία».

Τον απερχόμενο δήμαρχο της Νέας Ιωνίας τον ακολουθεί άσχημο ποδαρικό: Στις 28.1.2018 η Ενότητα έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα με την παρουσία κουστωδίας υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Στην ομιλία του ο Ηρακλής Γκότσης ανακοίνωσε: «Προτίθεμαι να είμαι και επικεφαλής μελλοντικά στις επόμενες εκλογές.».

Την επόμενη μέρα (29.1.2018) υπέβαλε την παραίτησή του από αντιδήμαρχος Παιδείας και δημοτικός σύμβουλος ο Τάκης Κωστάκης σημειώνοντας ότι, χωρίς να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση εντός της παράταξης ο Ηρ. Γκότσης «παρασύρθηκε απ’ την αναγόρευσή του σε αυτόφωτο ηγέτη» και «ίσως θαμπώθηκε από το πλήθος των υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που παραβρέθηκαν στην κοπή της πίτας». Σε άλλο σημείο της επιστολής παραίτησης ο Τ. Κωστάκης ανέφερε: «Ίσως απλά θεώρησε ότι ήταν μια καλή ευκαιρία γι’ αυτόν και τη στενή του ομάδα να κάνει ένα ακόμα ξεκαθάρισμα. Σε ότι με αφορά θεωρώ απαράδεκτη την ενέργεια αυτή και ξένη προς την Αριστερά».

2. Ο Ηρακλής Γκότσης κόβει την πίτα της οργάνωσης της ΝΔ στη Ν. Ιωνία, η οποία ανακοίνωσε την υποστήριξη στο στηριζόμενο απ’ το ΚΙΝ.ΑΛ Παναγιώτη Μανούρη στις επόμενες εκλογές. Η Λαϊκή Δεξιά κατέρχεται στις εκλογές με τον πρώην υποψήφιο Νίκο Κουκουλάρη σε συνεργασία με το Νίκο Μπράτιμο παλιό σύμβουλο του Γιάννη Χαραλάμπους αλλά και εσχάτως του Ηρ. Γκότση.

Ο Ηρακλής Γκότσης κόβει την πίτα της οργάνωσης της ΝΔ στη Ν. Ιωνία, η οποία ανακοίνωσε την υποστήριξη στο στηριζόμενο απ’ το ΚΙΝ.ΑΛ Παναγιώτη Μανούρη στις επόμενες εκλογές. Η Λαϊκή Δεξιά κατέρχεται στις εκλογές με τον πρώην υποψήφιο Νίκο Κουκουλάρη σε συνεργασία με το Νίκο Μπράτιμο παλιό σύμβουλο του Γιάννη Χαραλάμπους αλλά και εσχάτως του Ηρ. Γκότση.

Είναι πολλές οι πλευρές στη Νέα Ιωνία που είναι ξένες πρός την Αριστερά, την οποία υπηρέτησε ο αείμνηστος κομμουνιστής δήμαρχος Γιάννης Δομνάκης, απ’ όπου ξεκίνησε και ο Ηρ. Γκότσης για να καταλήξει να αλλάζει τα πρόσημα των μετέπειτα δημάρχων του ΠΑΣΟΚ, συμμαχώντας μαζί τους. Αυτές είναι και οι αιτίες που έφεραν το φυλλορρόημα της παράταξης και φέρνουν έντονη μουρμούρα στη Νέα Ιωνία…

Υ.Γ.: Ο τομέας πάντως που έχει να επιδείξει έργο ο απερχόμενος δήμαρχος είναι οι τελετές για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Εκεί, όπως και στις παρουσίες δίπλα στο δεσπότη, αποδείχτηκε αξεπέραστος!

GKOTSIS1