Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Χημικά κατά μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών που θέλησαν να παρέμβουν σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη με ομιλητή τον Γαβρόγλου (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Με χημικά απάντησε η κυβέρνηση σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και φοιτητές της Θεσσαλονίκης που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση στην Παιδεία.

Το απόγευμα είχε προγραμματιστεί να μιλήσει ο υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, σε εκδήλωση στο 2ο ΓΕΛ Συκεών, για το νέο εξεταστικό σύστημα. Mε αφορμή αυτήν την εκδήλωση η Ά ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Κ. Μακεδονίας και οι φοιτητικοί Σύλλογοι Ψυχολογικού, Αγγλικού, ΜΜΕ και Νομικής καλούσαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σχολείο.

Ωστόσο, τα ΜΑΤ τους εμπόδισαν να προσεγγίσουν τον χώρο, κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης. Μάλιστα, η Αστυνομία εμπόδισε να εισέλθουν στον χώρο του σχολείου ακόμα και εκλεγμένοι μαθητές, σε μία εκδήλωση που υποτίθεται ότι τους αφορούσε.

Μιλώντας στο «902.gr» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Κ. Μακεδονίας, Θ. Κοκονάς, δήλωσε πως με αυτήν την επίθεση «έδειξαν ότι θέλουν να τα πούνε μεταξύ τους, χωρίς να ακουστούν τα πραγματικά προβλήματα», προκειμένου να παρουσιάσουν μία «κανονικότητα» που δεν ισχύει.

Τελικά η εκδήλωση ματαιώθηκε.

thessaloniki1 thessaloniki2 thessaloniki3 thessaloniki4 thessaloniki5 thessaloniki6