Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δολοφονία Άλκη: Παραδίδεται στις αλβανικές Αρχές ο 20χρονος — Δήλωση του συνηγόρου του

Την πρό­θε­σή του να παρα­δο­θεί τις επό­με­νες ώρες στις Αρχές της χώρας του, μετέ­φε­ρε, διά του συνη­γό­ρου του Παρα­σκευά Σπυ­ρά­του, ο 20χρονος Αλβα­νός, ο οποί­ος κατη­γο­ρεί­ται για την υπό­θε­ση δολο­φο­νί­ας του 19χρονου Άλκη και διέ­φυ­γε στη γει­το­νι­κή χώρα.

Μάλι­στα, ο 20χρονος, ο οποί­ος ανα­ζη­τεί­ται με διε­θνές ένταλ­μα, φέρε­ται δια­τε­θει­μέ­νος να συναι­νέ­σει στην έκδο­σή του στην Ελλά­δα, όπως είπε ο κ. Σπυ­ρά­τος. «Γνω­ρί­ζω ότι τις επό­με­νες ώρες θα παρα­δο­θεί ‑θα σας ενη­με­ρώ­σω και σε ποια πόλη στην πορεία, σε ποιο αστυ­νο­μι­κό τμή­μα- και υπάρ­χει μια άψο­γη συνερ­γα­σία με τις ελλη­νι­κές αστυ­νο­μι­κές Αρχές, οι οποί­ες είναι ενή­με­ρες ήδη από χθες για την από­φα­σή του ώστε να επι­τα­χυν­θεί η δια­δι­κα­σία της εκδό­σε­ώς του και να μπο­ρέ­σει να έρθει εδώ (στη Θεσ­σα­λο­νί­κη), να απο­λο­γη­θεί», ανέ­φε­ρε χαρακτηριστικά.

Μετα­φέ­ρο­ντας δήλω­ση του 20χρονου, ο δικη­γό­ρος ‑μιλώ­ντας σε δημο­σιο­γρά­φους έξω από το Δικα­στή­ρια της Θεσ­σα­λο­νί­κης- είπε ότι ο εντο­λέ­ας του «είναι συντε­τριμ­μέ­νος για το περι­στα­τι­κό, ότι είναι η μεγα­λύ­τε­ρη περι­πέ­τεια της ζωής του κι ότι κανέ­νας άνθρω­πος να μην βρε­θεί στη θέση στην οποία βρέ­θη­κε για όσα δυσά­ρε­στα εξε­λί­χθη­καν στο συγκε­κρι­μέ­νο περιστατικό».

Ανα­φο­ρι­κά με τη θέση του νεα­ρού Αλβα­νού ως προς τον ρόλο του στο άγριο έγκλη­μα, επι­σή­μα­νε ότι «η γενι­κή του θέση είναι ότι είχε ένα περι­φε­ρεια­κό ρόλο». Πρό­σθε­σε δε, ότι «στην πορεία θα εκθέ­σει και άλλες θέσεις, οι οποί­ες είναι ενδια­φέ­ρου­σες και για τον ρόλο του και για την υπό­θε­ση ενδεχομένως».

Ερω­τη­θείς για το πού βρί­σκε­ται ο εντο­λέ­ας του, ο κ. Σπυ­ρά­τος απά­ντη­σε ότι πιθα­νό­τα­τα να είναι στην περι­φέ­ρεια της Κορυ­τσάς, ενώ άφη­σε ανοι­χτό το ενδε­χό­με­νο να πάει ο ίδιος στην Αλβα­νία να συνα­ντη­θεί μαζί του.

Σχο­λιά­ζο­ντας τις δηλώ­σεις του Αλέ­ξη Κού­για που εκπρο­σω­πεί την οικο­γέ­νεια του 19χρονου Αλκη Καμπα­νού, ο οποί­ος είχε δηλώ­σει ότι ο 20χρονος που διέ­φυ­γε από τις πρώ­τες ώρες της δολο­φο­νί­ας στην Αλβα­νία δεν είχε σκο­πό να παρα­δο­θεί τόνι­σε: «Αν και δεν προ­βλέ­πε­ται η έκδο­ση του από την Αλβα­νία ο ίδιος έχει πρό­θε­ση να παρα­δο­θεί και να έρθει στην Ελλά­δα. Έχει να δώσει εξη­γή­σεις οι οποί­ες αφο­ρούν το ρόλο του και θα τύχει μίας δίκαι­ης δίκης στη χώρα μας».

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο