Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ένας ένας περνούν την πόρτα της φυλακής τα μέλη της συμμορίας των 11 δολοφόνων του Άλκη

Συνε­χί­ζο­νται οι απο­λο­γί­ες των συλ­λη­φθέ­ντων για τη δολο­φο­νία του 19χρονου Άλκη. Ενώ­πιον της 7ης ανα­κρί­τριας Θεσ­σα­λο­νί­κης ανα­μέ­νε­ται να βρε­θούν σήμε­ρα τρεις εξ αυτών. Χθες απο­λο­γή­θη­καν δύο και κρί­θη­καν προ­σω­ρι­νά κρα­τού­με­νοι, παίρ­νο­ντας τον δρό­μο για τις φυλα­κές, όπως συνέ­βη με τον 23χρονο, που είχε απο­τε­λέ­σει την πρώ­τη σύλληψη.

Η δια­δι­κα­σία ανα­μέ­νε­ται να ολο­κλη­ρω­θεί αύριο, όταν την πόρ­τα της ανα­κρί­τριας θα περά­σουν οι τέσ­σε­ρις τελευ­ταί­οι συλληφθέντες.

 Οι δύο κατη­γο­ρού­με­νοι, 20 και 21 ετών, φαί­νε­ται πως έφτα­σαν στο σημείο του αιμα­τη­ρού επει­σο­δί­ου με το αυτο­κί­νη­το που οδη­γού­σε ο 23χρονος, πρώ­τος συλ­λη­φθείς για την υπό­θε­ση και ήδη προ­σω­ρι­νά κρατούμενος.

Ο 21 ετών Έλλη­νας υπο­στή­ρι­ξε ότι δεν είχε ενερ­γό συμ­με­το­χή ούτε στη δολο­φο­νία του άτυ­χου φοι­τη­τή ούτε στον τραυ­μα­τι­σμό των δύο φίλων του. «Πήγα­με στην περιο­χή (της Χαρι­λά­ου) για­τί ξέρα­με ότι υπάρ­χει σύν­δε­σμος κι ότι είναι εκεί οπα­δοί. Βγαί­νο­ντας από το αυτο­κί­νη­το βλέ­πω σφο­δρό­τα­τα χτυ­πή­μα­τα και ροπα­λιές με ιδιαί­τε­ρη έντα­ση. Αντι­λή­φθη­κα ότι θα εκτρα­πεί η κατά­στα­ση και πιθα­νόν να οδη­γή­σει σε μοι­ραία απο­τε­λέ­σμα­τα. Γι’ αυτό το λόγο επέ­στρε­ψα στο αυτο­κί­νη­το. Είδα κάποιους να φέρουν μαχαί­ρια και κάποιους όχι» φέρε­ται να είπε ο κατηγορούμενος.

Ο ίδιος, σύμ­φω­να με όσα έγι­ναν γνω­στά, δήλω­σε μετα­νιω­μέ­νος για το συμ­βάν. «Δεν ξέρω πως θα ζήσω από ‘δω και πέρα γνω­ρί­ζο­ντας ότι είμαι μέρος αυτού που συνέ­βη» είπε στην ανακρίτρια.

Είχε προη­γη­θεί η απο­λο­γία του 20χρονου συγκα­τη­γο­ρού­με­νού του, με κατα­γω­γή από την Αλβα­νία, ο οποί­ος απο­δέ­χθη­κε την εμπλο­κή του στο επει­σό­διο, όχι όμως ότι επι­τέ­θη­κε στον 19χρονο. «Είχα συμπλο­κή με ένα από τα παι­διά που τραυ­μα­τί­στη­καν» και συγκε­κρι­μέ­να με «αυτόν που είχε στο χέρι του ένα κρά­νος». Όπως είπε «με χτύ­πη­σε με το κρά­νος και τον τραυ­μά­τι­σα με το μαχαί­ρι δύο φορές στο πόδι».

Συνεχίζονται έως την Παρασκευή οι απολογίες

Η δια­δι­κα­σία των απο­λο­γιών και των υπο­λοί­πων κατη­γο­ρου­μέ­νων θα συνε­χι­στεί τα επό­με­να δύο 24ωρα.

Συνο­λι­κά για την υπό­θε­ση ταυ­το­ποι­ή­θη­καν και κατέ­στη­σαν κατη­γο­ρού­με­να 11 πρό­σω­πα, εκ των οποί­ων οκτώ Έλλη­νες και τρεις Αλβα­νοί, ηλι­κί­ας 20 έως 25 ετών. Πλην ενός 20χρονου Αλβα­νού — που φέρε­ται να διέ­φυ­γε στο εξω­τε­ρι­κό και εκδό­θη­κε εις βάρος του ένταλ­μα διε­θνούς ανα­ζή­τη­σης — όλοι έχουν συλληφθεί.

Σεση­μα­σμέ­νοι χού­λι­γκαν με βαρύ παρελ­θόν σε υπο­θέ­σεις οπα­δι­κής βίας και μέλη του συν­δέ­σμου οπα­δών του ΠΑΟΚ επί της οδού Παλαιών Πατρών Γερ­μα­νού στην Θεσ­σα­λο­νί­κη οι περισ­σό­τε­ροι από τους 11 ταυ­το­ποι­η­μέ­νους συμ­με­τέ­χο­ντες στην δολο­φο­νία του 19χρονου Άλκη Καμπα­νού και την από­πει­ρα ανθρω­πο­κτο­νί­ας των δυο φίλων του την Τρί­τη 1 Φεβρουα­ρί­ου στην περιο­χή της Χαριλάου.

Όλοι σχε­δόν οι συλ­λη­φθέ­ντες έχουν «φωτο­γρα­φί­σει» έναν 21χρονο Έλλη­να Γ.Κ. ως τον δρά­στη της δολο­φο­νί­ας του Άλκη. Στην απο­λο­γία του μάλι­στα ο 23χρονος Αλβα­νός που συνε­λή­φθη πρώ­τος, ήταν ο πρώ­τος που τον κατο­νό­μα­σε ανα­φέ­ρο­ντας τα εξής : «… ύστε­ρα από λίγη ώρα επι­στρέ­ψα­με όλοι στα γρα­φεία του Συν­δέ­σμου στην Παλαιών Πατρών Γερ­μα­νού. Εκεί έφτα­σαν και τα έτε­ρα άτο­μα, που επέ­βαι­ναν στα άλλα δύο αυτο­κί­νη­τα, μετα­ξύ των οποί­ων και ο 21χρονος, ο οποί­ος μπρο­στά σε όλους μας ανέ­φε­ρε χαρα­κτη­ρι­στι­κά: “Eκα­να μαλ… Ξέχα­σα εκεί το δρεπάνι”.

 

Σύμ­φω­να με τα μέχρι στιγ­μής στοι­χεία πρό­κει­ται για τον οδη­γό του δεύ­τε­ρου αυτο­κί­νη­του, το οποίο συμ­με­τεί­χε στη δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση. Λέγε­ται πως ο Γ.Κ είναι πρώ­ην ποδο­σφαι­ρι­στής στην παι­δι­κή ομά­δα του ΠΑΟΚ, υπάλ­λη­λος σε υπο­κα­τά­στη­μα γνω­στής αλυ­σί­δας υπο­δη­μά­των και οργα­νω­μέ­νος στη Θύρα 4.

Λήψη DNA

Στο μετα­ξύ, με διά­τα­ξη που εξέ­δω­σε νωρί­τε­ρα, η ανα­κρί­τρια ζήτη­σε να υπο­βλη­θούν όλοι οι συλ­λη­φθέ­ντες σε λήψη DNA ώστε να συγκρι­θεί με το βιο­λο­γι­κό υλι­κό που βρέ­θη­κε πάνω στα πει­στή­ρια που περι­συ­νέ­λε­ξε η Ασφά­λεια Θεσ­σα­λο­νί­κης από τον τόπο του εγκλή­μα­τος για να ανα­δε­χθεί ο βαθ­μός συμ­με­το­χής του καθέ­να εξ αυτών στο φονι­κό συμβάν

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο