Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ στη Βουλή: Να αποσυρθεί το κυβερνητικό έκτρωμα για τη ΛΑΡΚΟ

Την από­συρ­ση του αντερ­γα­τι­κού εκτρώ­μα­τος της κυβέρ­νη­σης για τη ΛΑΡΚΟ, τη δια­σφά­λι­ση της ενιαί­ας και συνο­λι­κής παρα­γω­γι­κής λει­τουρ­γί­ας της επι­χεί­ρη­σης και όλων των θέσε­ων εργα­σί­ας, απαι­τεί η Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ, μέσω Επί­και­ρης Ερώ­τη­σης που κατέ­θε­σε στη Βου­λή ο βου­λευ­τής του Κόμ­μα­τος, Θανά­σης Παφί­λης, προς τον υπουρ­γό Οικονομικών.

Παρα­θέ­του­με την Επί­και­ρη Ερώτηση:

«Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ επι­χει­ρεί να ολο­κλη­ρώ­σει το έγκλη­μα κατά της ΛΑΡΚΟ, των εργα­ζο­μέ­νων της και των κατοί­κων της ευρύ­τε­ρης περιο­χής, αφού προ­χω­ρά­ει στην υλο­ποί­η­ση του σχε­δί­ου για το κλεί­σι­μο της επι­χεί­ρη­σης, με σκο­πό να την παρα­δώ­σει «καθα­ρή» από εργα­ζό­με­νους με δικαιώ­μα­τα σε μονο­πω­λια­κούς ομί­λους. Έτσι, ανα­κοί­νω­σε προ­κλη­τι­κά την από­λυ­ση των 1300 εργα­ζο­μέ­νων της ΛΑΡΚΟ μέχρι το τέλος του Φλε­βά­ρη και παράλ­λη­λα την έξω­ση 300 οικο­γε­νειών από τα σπί­τια τους στους οικι­σμούς της Λάρυ­μνας και του Άη Γιάννη.

Αυτές οι οδυ­νη­ρές εξε­λί­ξεις έχουν συνέ­χεια και ανα­δει­κνύ­ουν τις μεγά­λες ευθύ­νες και των προη­γού­με­νων κυβερ­νή­σε­ων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ που υπη­ρέ­τη­σαν σχε­δια­σμέ­να την απα­ξί­ω­ση των υπο­δο­μών της ΛΑΡΚΟ και τη συκο­φά­ντη­ση των εργα­ζο­μέ­νων για την παρά­δο­ση της στα αρπα­κτι­κά που καιροφυλακτούν.

Οι εργα­ζό­με­νοι και τα σωμα­τεία τους, με τον πολύ­μη­νο και μαζι­κό αγώ­να τους, έχουν απορ­ρί­ψει τους δια­λυ­τι­κούς κυβερ­νη­τι­κούς σχε­δια­σμούς και διεκ­δι­κούν να δια­σφα­λι­στεί η ενιαία παρα­γω­γι­κή λει­τουρ­γία της επι­χεί­ρη­σης, να εξα­σφα­λι­στούν όλες οι θέσεις εργα­σί­ας και τα δικαιώ­μα­τα των εργαζομένων.

Η χώρα μας είναι η μονα­δι­κή στην Ε.Ε που έχει στο υπέ­δα­φος νικε­λιού­χα μεταλ­λεύ­μα­τα με κοβάλ­τιο που μπο­ρούν να αξιο­ποι­η­θούν για την κατα­σκευή μπα­τα­ριών, στην ηλε­κτρο­κί­νη­ση. Οι μεγα­λύ­τε­ροι παρα­γω­γοί ανο­ξεί­δω­του χάλυ­βα σε όλο τον κόσμο είναι πελά­τες της ΛΑΡΚΟ.

Η ΛΑΡΚΟ μπο­ρεί να παρα­μεί­νει ανοι­χτή, να ανα­πτυ­χθεί και να εκσυγ­χρο­νι­στεί, αλλά και να δια­σφα­λί­σει τη δου­λειά και τα δικαιώ­μα­τα των εργα­ζο­μέ­νων της, όπως έχει προ­τεί­νει το ΚΚΕ. Επί­σης, απο­τε­λεί και μία επι­πλέ­ον ζωντα­νή από­δει­ξη ότι ο ορυ­κτός πλού­τος που δια­θέ­τει η χώρα μας θα μπο­ρού­σε να αξιο­ποι­η­θεί προς όφε­λος του λαού της, στο πλαί­σιο βέβαια μιας άλλης κοι­νω­νι­κής οργά­νω­σης, όπου ο ίδιος θα έχει τα κλει­διά της οικονομίας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουρ­γός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρ­νη­ση ώστε έστω και τώρα να υλο­ποι­η­θούν τα αιτή­μα­τα των Σωμα­τεί­ων εργα­ζο­μέ­νων της ΛΑΡΚΟ και του λαού της Στε­ρε­άς Ελλά­δας, για:

- Να δια­σφα­λι­στεί η ενιαία και συνο­λι­κή παρα­γω­γι­κή λει­τουρ­γία της ΛΑΡΚΟ. Να υπάρ­ξει σχέ­διο και χρο­νο­διά­γραμ­μα επι­σκευ­ής, εκσυγ­χρο­νι­σμού, αύξη­σης της παρα­γω­γής σε ένα ασφα­λές περι­βάλ­λον για τους εργαζόμενους.

- Να δια­σφα­λι­στούν όλες οι θέσεις εργα­σί­ας και τα δικαιώ­μα­τα των εργα­ζο­μέ­νων όπως και η κατα­βο­λή των οφει­λών της επι­χεί­ρη­σης στους εργα­ζό­με­νους στο 100%». 

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο