Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Άλλο Τουρκία, άλλο Κούβα, Βενεζουέλα, Β. Κορέα…

Υπάρχει και πιο απόλυτο

«Είμαι από­λυ­τα κατά της στά­σης της Τουρ­κί­ας», δήλω­σε ο πρό­ε­δρος της Κομι­σιόν της ΕΕ, Ζαν Κλοντ Γιούν­κερ, απα­ντώ­ντας σε ερώ­τη­ση δημο­σιο­γρά­φου για την κλι­μά­κω­ση της έντα­σης από την Άγκυ­ρα κατά της κυριαρ­χί­ας της Ελλά­δα στο Αιγαίο και της Κύπρου στην ΑΟΖ της.

Αφή­νο­ντας στην άκρη τις ενδοϊ­μπε­ρια­λι­στι­κές αντι­θέ­σεις θα ήταν καλά η ΕΕ να εξη­γή­σει τι ακρι­βώς σημαί­νει το «από­λυ­τα κατά». Ακό­μη κι από τη δική τους σκο­πιά (των καπι­τα­λι­στών ιμπε­ρια­λι­στών) ας μας πουν για τα δύο μέτρα και δύο σταθ­μά, ανά­λο­γα της περί­πτω­σης. Για­τί η ΕΕ έχει λάβει απο­φά­σεις μονο­με­ρών κυρώ­σε­ων κατά κυβερ­νή­σε­ων και σε περι­πτώ­σεις που απο­τε­λούν προ­κλη­τι­κή παρέμ­βα­ση σε εσω­τε­ρι­κά ζητή­μα­τα κυρί­αρ­χων κρα­τών. Στη συγκε­κρι­μέ­νη περί­πτω­ση πρό­κει­ται για παρα­βιά­σεις και προ­κλή­σεις κατά άλλων κρα­τών και μάλι­στα μελών της ΕΕ.

Φυσι­κά, πέραν της ρητο­ρεί­ας και των αντι­θέ­σε­ων, άλλο Τουρ­κία κι άλλο Βενε­ζου­έ­λα, Κού­βα, Ρωσία, Συρία, Ιράν και ΛΔ Κορέ­ας… Άλλο πράγ­μα ο σύμ­μα­χος, αφού οι ενδοϊ­μπε­ρια­λι­στι­κοί τους αντα­γω­νι­σμοί αφο­ρούν τη λεία των επεμ­βά­σε­ών τους κι όχι τις ίδιες τις επεμβάσεις.

Γκά­νταλφ / Χαραυ­γή

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο