Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Άρχισε το… μαλλιοτράβηγμα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογική πανωλεθρία: Άναψε φωτιές ο Παπαδημούλης…

Ιδιαί­τε­ρα βαριά είναι η ατμό­σφαι­ρα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την συντρι­πτι­κή εκλο­γι­κή ήττα. Αν και η νέα εκλο­γι­κή ανα­μέ­τρη­ση συγκρα­τεί προς ώρας τις δια­θέ­σεις στο εσω­τε­ρι­κό του κόμ­μα­τος, τα στε­λέ­χη του έχουν αρχί­σει να ανταλ­λάσ­σουν βαριές κου­βέ­ντες, δίνο­ντας μια γεύ­ση για το τι θα ακο­λου­θή­σει μετά τις εκλογές.

Το έναυ­σμα έδω­σε ο ευρω­βου­λευ­τής, Δ. Παπα­δη­μού­λης, ο οποί­ος πρό­τει­νε συγκε­κρι­μέ­να στε­λέ­χη, νεό­τε­ρης ηλι­κί­ας, που πρώ­τευ­σαν στη μάχη του σταυ­ρού όπως η Εφη Αχτσιό­γλου, ο Αλ. Χαρί­τσης και ο Ν. Ηλιό­που­λος, να βγουν μπρο­στά, πλαι­σιώ­νο­ντας τον Αλ. Τσί­πρα στην νέα προ­ε­κλο­γι­κή εκστρα­τεία. Οι δηλώ­σεις αυτές ερμη­νεύ­τη­καν σαν υπό­δει­ξη να τεθεί ο πρό­ε­δρος του κόμ­μα­τος υπό επι­τρο­πεία στε­λε­χών δυνά­μει δια­δό­χων του.

«Οι δηλώ­σεις του κ. Παπα­δη­μού­λη στην καλύ­τε­ρη περί­πτω­ση είναι αηδια­στι­κές, για να μην απο­δώ­σω άλλα πολι­τι­κά σχέ­δια», δήλω­σε η Ρένα Δού­ρου, χαρα­κτη­ρί­ζο­ντας ανε­πί­τρε­πτη αυτή την ώρα την ονο­μα­το­λο­γία. «Τα καλύ­τε­ρα πρό­σω­πα να έχεις τα πιο δημο­φι­λή, αν η πολι­τι­κή σου και αν αυτά τα οποία μάχε­σαι δεν είναι αυτά τα οποία αντα­πο­κρί­νο­νται στις ανά­γκες της ελλη­νι­κής κοι­νω­νί­ας το να αλλά­ξεις τα πρό­σω­πα θα παί­ξεις τις μου­σι­κές καρέ­κλες», είπε.

Ο Ν. Παπ­πάς απο­δο­κί­μα­σε τον Δ. Παπα­δη­μού­λη λέγο­ντας πως «θα έπρε­πε κανέ­νας να υπο­λο­γί­σει ότι σε στιγ­μές δύσκο­λες για το κόμ­μα μας και την παρά­τα­ξή μας, ο κόσμος που μας ψήφι­σε και σκέ­φτε­ται να μας ψηφί­σει στις επερ­χό­με­νες εκλο­γές, περι­μέ­νει σοβα­ρό­τη­τα και όχι ανοη­σί­ες». Και προ­σέ­θε­σε πως η άπο­ψη του επι­κε­φα­λής της ομά­δας του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρω­βου­λή «είναι μία πολι­τι­κή άπο­ψη, που είναι τελεί­ως άστο­χη και εκτός τόπου και χρό­νου». Μάλι­στα ο Ν. Παπ­πάς απέ­δω­σε σε συμ­φέ­ρο­ντα και πολι­τι­κά κέντρα την επι­δί­ω­ξη να βγά­λουν τον Τσί­πρα απ’ τη μέση.

Ευθύ­νες στον Αλ. Τσί­πρα για το εκλο­γι­κό απο­τέ­λε­σμα χρέ­ω­σε ο έτε­ρος ευρω­βου­λευ­τής, Στ. Κού­λο­γλου, δηλώ­νο­ντας ότι τις εκλο­γές δεν τις κέρ­δι­σε η ΝΔ, αλλά τις έχα­σε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ο Μητσο­τά­κης έκα­νε ό,τι περ­νού­σε από το χέρι του για να χάσει τις εκλο­γές. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχα­σε τις εκλο­γές, και ο πρό­ε­δρος, ως έχων την πρω­το­κα­θε­δρία, έχει και τις περισ­σό­τε­ρες ευθύ­νες», είπε.

Στο ερώ­τη­μα αν θα ανοί­ξει ζήτη­μα παρα­μο­νής ή όχι του Αλ. Τσί­πρα στην ηγε­σία του κόμ­μα­τος,  ο πρώ­ην υπουρ­γός Υγεί­ας, Α. Ξαν­θός, δήλω­σε πως «μετά από ένα τέτοιο αρνη­τι­κό απο­τέ­λε­σμα κανείς δεν μπο­ρεί να πει ότι “αυτό είναι ένα θέμα ταμπού, δεν το συζη­τάω”». Πρό­σθε­σε, ωστό­σο, πως «αυτή την περί­ο­δο δεν μπο­ρεί να τεθεί θέμα ανα­προ­σαρ­μο­γής της ηγε­τι­κής ομά­δας ή οτι­δή­πο­τε άλλο. Ο Αλέ­ξης Τσί­πρας θα είναι επικεφαλής».

902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο