Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εκλογές 25ης Ιουνίου: Κάντε το όπως στην Ικαρία παντού!

Πρώ­το κόμ­μα με ποσο­στό 35% ανα­δεί­χθη­κε το ΚΚΕ στο «κόκ­κι­νο» νησί, την Ικα­ρία. Στους Φούρ­νους το ΚΚΕ συγκέ­ντρω­σε ποσο­στό κοντά στο 20% και ανα­δεί­χθη­κε δεύ­τε­ρο κόμ­μα μετά τη ΝΔ. 

Η ΤΕ Ικα­ρί­ας-Φούρ­νων του ΚΚΕ χαι­ρε­τί­ζει τους χιλιά­δες που με την ψήφο τους εμπι­στεύ­τη­καν το Κόμ­μα, σημειώ­νο­ντας πως το απο­τέ­λε­σμα «αντα­να­κλά πέρα από τους δεσμούς που έχει το ΚΚΕ με τα νησιά μας και την απο­δο­χή από μεγά­λη μερί­δα του κόσμου του συν­θή­μα­τος “Μόνο ο λαός σώζει τον λαό στον δρό­μο της ανα­τρο­πής με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό”».

Σημειώ­νει πως το απο­τέ­λε­σμα αυτό «μας γεμί­ζει με αισιο­δο­ξία, αλλά και αίσθη­μα ευθύ­νης να συμ­βά­λου­με πιο απο­φα­σι­στι­κά στην οργά­νω­ση, στην ανα­σύ­ντα­ξη του εργα­τι­κού — λαϊ­κού κινή­μα­τος», καθώς «ο λαός της Ικα­ρί­ας έστει­λε μήνυ­μα ότι “σωτή­ρες” δεν υπάρ­χουν». Υπο­γραμ­μί­ζει ότι ο λαός της Ικα­ρί­ας, «απέ­να­ντι στην αντι­λαϊ­κή κυβέρ­νη­ση που θα προ­κύ­ψει από τις εκλο­γές της 25ης Ιού­νη θα είναι μπρο­στά­ρης μαζί με τους κομ­μου­νι­στές για τη διεκ­δί­κη­ση καλύ­τε­ρων συν­θη­κών δια­βί­ω­σης. Από την Υγεία και την Παι­δεία μέχρι την ακρί­βεια και τις ασφα­λείς μεταφορές».

«Κάνα­με ένα βήμα, πάμε για τα επό­με­να!», ανα­φέ­ρει και προ­σθέ­τει ότι «η Ικα­ρία με την πρω­τιά του ΚΚΕ έδει­ξε τον δρό­μο. Ούτε μέρα χαμέ­νη σε κανέ­να από τα νησιά μας, όλοι στη μάχη σε χώρους δου­λειάς, γει­το­νιές, χωριά! Για να πάει το ΚΚΕ στην Ικα­ρία και στους Φούρ­νους ακό­μα πιο ψηλά! Καλού­με τη νεο­λαία, όλο τον λαό να κρί­νουν και να δουν ποιον είχαν δίπλα τους στα δύσκο­λα. Και αυτός δεν ήταν ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ. Ούτε φυσι­κά ο βου­λευ­τής της ΝΔ στο νομό μας, που είναι από την Ικα­ρία και στη Βου­λή στη­ρί­ζει όλα τα αντι­λαϊ­κά νομο­σχέ­δια, όπως για παρά­δειγ­μα το τελευ­ταίο για την Υγεία. Στή­ριγ­μά τους στα νησιά μας ήταν και θα είναι το ΚΚΕ!». 

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο