Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Άστατος θα είναι ο καιρός του τριημέρου με κατά τόπους (λασπο)βροχές

Άστα­τος θα είναι ο και­ρός κατά το τρι­ή­με­ρο από το Σάβ­βα­το έως και τη Δευ­τέ­ρα, σύμ­φω­να με τα τελευ­ταία προ­γνω­στι­κά δεδο­μέ­να του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών/meteo.gr.

Τα κυριό­τε­ρα χαρα­κτη­ρι­στι­κά του και­ρού θα είναι οι τοπι­κές βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες, οι ισχυ­ροί έως σχε­δόν θυελ­λώ­δεις βόρειοι άνε­μοι στο Αιγαίο, η μικρή περαι­τέ­ρω πτώ­ση της θερ­μο­κρα­σί­ας και οι σχε­τι­κά αυξη­μέ­νες κατά τόπους συγκε­ντρώ­σεις σκόνης

Πιο ανα­λυ­τι­κά, για το υπό­λοι­πο της σημε­ρι­νής μέρας ανα­μέ­νο­νται τοπι­κές βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες κυρί­ως στα δυτι­κά τμή­μα­τα της χώρας και στη Μακε­δο­νία, με τα φαι­νό­με­να να είναι πιο ισχυ­ρά στα ορει­νά και ημιο­ρει­νά των παρα­πά­νω περιο­χών. Οι βόρειοι άνε­μοι στο Αιγαίο θα φτά­νουν κατά τόπους τα 7 μπο­φόρ, ενώ στο Ιόνιο θα είναι μετα­βαλ­λό­με­νων διευ­θύν­σε­ων και δεν θα ξεπερ­νούν τα 4 και τοπι­κά τα 5 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία δεν θα ξεπε­ρά­σει τους 24–26 βαθ­μούς Κελ­σί­ου στα δυτι­κά ηπει­ρω­τι­κά και στα νησιά του Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και τους 20–22 βαθ­μούς Κελ­σί­ου στις υπό­λοι­πες περιο­χές. Οι συγκε­ντρώ­σεις σκό­νης θα είναι σχε­τι­κά αυξη­μέ­νες ιδί­ως στα νότια τμή­μα­τα της χώρας.

Την Κυρια­κή τα φαι­νό­με­να θα είναι λιγό­τε­ρα και πιο ασθε­νή και θα εντο­πί­ζο­νται κυρί­ως στα ορει­νά και ημιο­ρει­νά της δυτι­κής χώρας, της Μακε­δο­νί­ας και της Πελο­πον­νή­σου. Η θερ­μο­κρα­σία δεν θα παρου­σιά­σει αξιό­λο­γη μετα­βο­λή, ενώ οι άνε­μοι θα σημειώ­σουν μικρή εξασθένηση.

Τη Δευ­τέ­ρα βρο­χές και καται­γί­δες, που κατά τόπους θα είναι ισχυ­ρές, ανα­μέ­νο­νται στα δυτι­κά τμή­μα­τα της χώρας, στην Πελο­πόν­νη­σο, στην Στε­ρεά και στο Κεντρι­κό και Νότιο Αιγαίο. Οι άνε­μοι θα παρου­σιά­σουν μικρή ενί­σχυ­ση, ενώ η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει μικρή πτώ­ση. Τόσο την Κυρια­κή όσο και τη Δευ­τέ­ρα οι συγκε­ντρώ­σεις σκό­νης στη χώρα, με εξαί­ρε­ση τα βόρεια, θα είναι σχε­τι­κά αυξη­μέ­νες και κατά τόπους θα εκδη­λω­θούν λασποβροχές.

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο