Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έγκλημα στα Τέμπη: Μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο την Κυριακή στην Αθήνα, στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα

Ακι­νη­το­ποι­η­μέ­να εξα­κο­λου­θούν να κρα­τά­νε όλα τα τρέ­να οι εργα­ζό­με­νοι στον σιδη­ρό­δρο­μο, με τις απα­νω­τές απερ­γί­ες τους που ξεκί­νη­σαν από τη μέρα της τρα­γω­δί­ας στα Τέμπη.

Στο πλαί­σιο αυτό, προ­χω­ρούν σε νέα 48ωρη απερ­γία το Σάβ­βα­το 4 και την Κυρια­κή 5 Μάρ­τη, απευ­θύ­νο­ντας παράλ­λη­λα κάλε­σμα σε όλα τα σωμα­τεία, τους φοι­τη­τι­κούς συλ­λό­γους, τους μαζι­κούς φορείς της Αττι­κής να δώσουν το «παρών» στην απερ­για­κή συγκέ­ντρω­ση της Κυρια­κής, στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα.

Τα Σωμα­τεία στη Hellenic Train που κηρύσ­σουν την απερ­γία είναι το Σωμα­τείο Εργα­ζο­μέ­νων Προ­σω­πι­κού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η Πανελ­λή­νια Ενω­ση Προ­σω­πι­κού, η Πανελ­λή­νια Ενω­ση Προ­σω­πι­κού Ελξης.

Την από­φα­ση για νέα απερ­γία πήραν οι εργα­ζό­με­νοι σε συνέ­λευ­σή τους, στο πλαί­σιο της απερ­γί­ας τους την Παρα­σκευή, εκφρά­ζο­ντας την οργή και αγα­νά­κτη­σή τους αλλά και τη διά­θε­ση τους να δώσουν αγω­νι­στι­κή απά­ντη­ση στις πολι­τι­κές που στο όνο­μα στή­ρι­ξης του κέρ­δους δεν διστά­ζουν να θυσιά­σουν ανθρώ­πι­νες ζωές.

Εξάλ­λου, την Παρα­σκευή αν και είχε προ­γραμ­μα­τι­στεί συνά­ντη­ση με τη διοί­κη­ση της Hellenic Train δεν έγι­νε, καθώς απου­σιά­ζε η τελευ­ταία με τη δικαιο­λο­γία ότι είχε κλη­θεί από το υπουρ­γείο. Η αντι­προ­σω­πεία των σωμα­τεί­ων ζήτη­σε να ορι­στεί άμε­σα νέα συνά­ντη­ση, όπου η εργο­δο­σία θα πρέ­πει να φέρει συγκε­κρι­μέ­νες απα­ντή­σεις στα αιτή­μα­τα που προβάλλουν.

Στο συλ­λα­λη­τή­ριο καλούν μετα­ξύ άλλων: Το Εργα­τι­κό Κέντρο Λαυ­ρί­ου — Ανα­το­λι­κής Αττι­κής, η Ομο­σπον­δία Εργα­ζο­μέ­νων στο Φάρ­μα­κο, τα ναυ­τερ­γα­τι­κά σωμα­τεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, το Συν­δι­κά­το Φαρ­μά­κου Αττι­κής, το κλα­δι­κό Σωμα­τείο Χρη­μα­το­πι­στω­τι­κού, η Ένω­ση ΕΒΕ Ελευ­σί­νας, η Ένω­ση Εργα­ζο­μέ­νων ΗΛΠΑΠ, Πανελ­λή­νια Ομο­σπον­δία Εργα­ζο­μέ­νων στην Ειδι­κή Αγω­γή, το Συν­δι­κά­το Χημι­κής βιο­μη­χα­νί­ας Αττι­κής, η ΕΕΔΥΕ, o Συν­δέ­σμος Επαγ­γελ­μα­τιών, Βιο­τε­χνών και Εμπό­ρων Αχαρ­νών, το Συν­δι­κά­το Οικο­δό­μων Αθή­νας, η ΟΒΣΑ, η Ένω­ση Συλ­λό­γων Γονέ­ων και Κηδε­μό­νων Και­σα­ρια­νής, ο Σύλ­λο­γος Εκπαι­δευ­τι­κών ΠΕ Βύρω­να — Και­σα­ρια­νής — Παγκρα­τί­ου «Ρόζα Ιμβριώ­τη», η Ομο­σπον­δία Γονέ­ων Αττικής.

Λεωφορεία για το Σύνταγμα

Για το συλ­λα­λη­τή­ριο δρο­μο­λο­γού­νται λεω­φο­ρεία από τις εξής περιοχές:

Άνω Λιό­σια, στις 9.30 π.μ., τρι­γω­νι­κή πλα­τεία (όπι­σθεν δημαρχείου)

Ασπρό­πυρ­γος, στις 10 π.μ., από παραλία

Ελευ­σί­να, στις  9.45 π.μ., δημο­τι­κό πάρκινγκ

Κόκ­κι­νος Μύλος, στις 9.45 π.μ., Τρι­γω­νι­κή Πλατεία

Μενί­δι, στις 9.45 π.μ., πλα­τεία Καράβου

Ολυ­μπια­κό Χωριό, στις 9.30 π.μ., από Κακλα­μα­νά­κη 21

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο