Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έκαναν «όπισθεν« και αποχώρησαν από τα διόδια Πολυμύλου οι ΝΑΤΟϊκοί (ΒΙΝΤΕΟ)

Mε “όπι­σθεν” έφυ­γαν, λίγο μετά τις 7 το από­γευ­μα, οι στρα­τιω­τι­κοί του ΝΑΤΟ, από τα διό­δια Πολυ­μύ­λου Κοζά­νης, στην Εγνα­τία Οδό, τα οποία είχαν “μπλο­κά­ρει” μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Η αυτο­κι­νη­το­πο­μπή, απο­τε­λού­με­νη είκο­σι οχή­μα­τα και δυο λεω­φο­ρεία,  εισήλ­θε στην Ελλά­δα από την Αλβα­νία, προ­κει­μέ­νου να λάβει μέρος στην άσκη­ση του ΝΑΤΟ “Noble Jump”.

Οι δια­δη­λω­τές απέ­κλει­σαν τα διό­δια με οχή­μα­τα και σχη­μά­τι­σαν ανθρώ­πι­νη “αλυ­σί­δα”, ενώ τα υπό­λοι­πα διερ­χό­με­να οχή­μα­τα περ­νού­σαν κανο­νι­κά, με κατεύ­θυν­ση προς Βέροια και Θεσσαλονίκη.

Κυρί­αρ­χα τα συν­θή­μα­τα: «Ούτε γη, ούτε νερό, στους φονιά­δες των λαών», «NATO killers go home», «οι ιμπε­ρια­λι­στές την γη ξανα­μοι­ρά­ζουν, με των λαών το αίμα τα σύνο­ρα χαρά­ζουν», που φώνα­ζαν συνε­χώς οι δια­δη­λω­τές παρά την τρο­μο­κρα­τία, τις απει­λές και τις αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις που παρα­τά­χθη­καν νωρί­τε­ρα στο χώρο

Η κινη­το­ποί­η­ση κρά­τη­σε περί­που 5 ώρες, από τις 2.30μμ έως τις 7.30μμ, ενώ το στρα­τιω­τι­κό κον­βόϊ κατευ­θύν­θη­κε προς την πόλη της Κοζάνης.

«Πετύ­χα­με μία πρώ­τη νίκη, το ΝΑΤΟι­κό άγη­μα, από αλβα­νι­κά στρα­τιω­τι­κά αυτο­κί­νη­τα, υπο­χώ­ρη­σε μπρο­στά στην απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα των κομ­μου­νι­στών, παρά τις εντο­λές της κυβέρ­νη­σης και την προ­ε­τοι­μα­σία των αστυ­νο­μι­κών δυνά­με­ων ακό­μα και να χτυ­πή­σουν». Αυτό δήλω­σε ο Σωτή­ρης Ζαρια­νό­που­λος ευρω­βου­λευ­τής του ΚΚΕ καλώ­ντας το λαό σε ετοι­μό­τη­τα και επα­γρύ­πνη­ση, στο τέλος της κινη­το­ποί­η­σης. «Ο λαός μαζί με τους κομ­μου­νι­στές να μην τους αφή­σει σε χλω­ρό κλα­ρί», επι­σή­μα­νε χαρακτηριστικά.

Επί­σης, κατήγ­γει­λε τη «συγκυ­βέρ­νη­ση που και αυτή έδω­σε το έδα­φος της χώρας μας για να περά­σουν οι δολο­φό­νοι, εμπλέ­κο­ντας ακό­μα περισ­σό­τε­ρο το λαό μας και βάζο­ντας σε κιν­δύ­νους για παρα­πέ­ρα εμπλο­κή σε πιο γενι­κευ­μέ­νες συρράξεις».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο