Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Συνέλαβαν γυναίκα που φέρεται να έβαλε τη βόμβα — «Ομολόγησε ότι είναι μέλος του ΡΚΚ»

Επί­ση­μη ανα­κοί­νω­ση για την ταυ­τό­τη­τα της γυναί­κας η οποία έχει συλ­λη­φθεί ως η βασι­κή ύπο­πτη για την έκρη­ξη στην Κων­στα­ντι­νού­πο­λη το μεσή­με­ρι της Κυρια­κής από την οποία έχα­σαν τη ζωή τους έξι άνθρω­ποι έξέ­δω­σε το αστυ­νο­μι­κό τμή­μα της τουρ­κι­κής πόλης.

Σύμ­φω­να με την ανα­κοί­νω­ση πρό­κει­ται για την Αχλάμ Αλμπα­χα­σίρ από τη Συρία.

Κατά την ανα­κοί­νω­ση της αστυ­νο­μί­ας της Κων­στα­ντι­νού­πο­λης «η γυναί­κα στην ανά­κρι­σή της ομο­λό­γη­σε ότι εκπαι­δεύ­τη­κε ως ειδι­κός αξιω­μα­τι­κός από την τρο­μο­κρα­τι­κή οργά­νω­ση του ΡΚΚ και ότι μπή­κε στην χώρα παρά­νο­μα από την Αρφίν».

Στην ίδια ανα­κοί­νω­ση προ­στί­θε­ται ότι «η τρο­μο­κρά­της του ΡΚΚ πήρε την εντο­λή για την Κων­στα­ντι­νού­πό­λη από το αρχη­γείο που βρί­σκε­ται στο Κομπά­νι της Συρί­ας και παρα­δέ­χθη­κε ότι πυρο­δό­τη­σε τη βόμ­βα στις 16:20 της Κυρια­κής (13/11)»

Η στιγμή της σύλληψης της γυναίκας

Βίντεο από τη σύλ­λη­ψη της γυναί­κας που θεω­ρεί­ται η βασι­κή ύπο­πτη για την βόμ­βα που προ­κά­λε­σε την πολύ­νε­κρη έκρη­ξη στην Κων­στα­ντι­νού­πο­λη, στον πεζό­δρο­μο Ιστι­κλάλ, το μεση­μέ­ρι της Κυρια­κής (13/11) έδω­σαν στη δημο­σιό­τη­τα οι τουρ­κι­κές αρχές.

Στο βίντεο φαί­νο­νται ειδι­κές δυνά­μεις της αστυ­νο­μί­ας να μπαί­νουν σε ένα δια­μέ­ρι­σμα, να περ­νούν χει­ρο­πέ­δες στη γυναί­κα και να κάνουν «φύλ­λο και φτε­ρό» τους χώρους ανα­κα­λύ­πτο­ντας, μετα­ξύ άλλων, και όπλα.

Λίγο νωρί­τε­ρα τα τουρ­κι­κά μέσα ενη­μέ­ρω­σης είχαν δημο­σιο­ποι­ή­σει και ένα νέο βίντεο με την γυναί­κα να τρέ­χει ανά­με­σα στο πλή­θος λίγα λεπτά πριν την φονι­κή έκρη­ξη που άφη­σε πίσω της 6 νεκρούς και πάνω από 80 τραυματίες.

 

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο