Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Την Ελλάδα εμπλέκει η Άγκυρα στη φονική έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη

Την Ελλά­δα εμπλέ­κει στη φονι­κή έκρη­ξη στην Κων­στα­ντι­νού­πο­λη, ο υπουρ­γός Εσω­τε­ρι­κών της Τουρ­κί­ας, Σου­λεϊ­μάν Σοϊ­λού,  ανα­φέ­ρο­ντας ότι η φερό­με­νη δρά­στις της επί­θε­σης θα είχε δια­φύ­γει στην Ελλά­δα αν δεν την προ­λά­βαι­ναν οι αρχές και ότι η Τουρ­κία δεν απο­δέ­χε­ται τα συλ­λυ­πη­τή­ρια των ΗΠΑ.

Όπως είπε ο Σοϊ­λού από το σημείο όπου εξερ­ρά­γη η βόμ­βα, η βασι­κή ύπο­πτη για την έκρη­ξη «θα είχε δια­φύ­γει λαθραία στην Ελλά­δα σήμε­ρα», αν δεν την είχαν πιά­σει άμε­σα οι τουρ­κι­κές αρχές. Παράλ­λη­λα, ο Τούρ­κος υπουρ­γός Εσω­τε­ρι­κών ανέ­φε­ρε ότι «δεν δεχό­μα­στε τα συλ­λυ­πη­τή­ρια της αμε­ρι­κα­νι­κής πρεσβείας».

«Λάβα­με το μήνυ­μα που μας δόθη­κε και ξέρου­με ποιο είναι το μήνυ­μα. Δεν δεχό­μα­στε τα συλ­λυ­πη­τή­ρια της Αμε­ρι­κα­νι­κής Πρε­σβεί­ας. Δεν είμα­στε εχθροί κανε­νός, ούτε έχου­με εξα­πα­τή­σει κανέ­ναν. Θέλω να πω ότι δεν έχου­με τη δύνα­μη να αντέ­ξου­με την προ­δο­σία. Οι επι­χει­ρή­σεις συνε­χί­ζο­νται. Αν δεν την έπια­ναν, θα είχε δια­φύ­γει λαθραία στην Ελλά­δα σήμε­ρα», είπε χαρακτηριστικά.

Tέλος, ο Σοϊ­λού ανέ­φε­ρε ότι η αστυ­νο­μία έχει στην κατο­χή της από­σπα­σμα από τηλε­φω­νι­κή συνο­μι­λία, όπου το ΡΚΚ φέρε­ται να δια­τά­ζει τη δολο­φο­νία της δρά­στριας για να απο­τρα­πεί η σύλ­λη­ψή της.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο