Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έληξε η απεργία στο Χόλιγουντ μετά από 118 ημέρες – Τι εξασφάλισαν οι ηθοποιοί

Μετά από 118 μέρες και αμέ­τρη­τες δια­πραγ­μα­τεύ­σεις οι ηθο­ποιοί μέλη του σωμα­τεί­ου SAG-AFTRA ανα­κοί­νω­σαν ότι επι­στρέ­φουν στα κινη­μα­το­γρα­φι­κά στού­ντιο από σήμε­ρα στις 12:01 π.μ ώρα Αμερικής.

Μετά από 118 επί­πο­νες ημέ­ρες, η απερ­γία του Screen Actors Guild και της Αμε­ρι­κα­νι­κής Ομο­σπον­δί­ας Καλ­λι­τε­χνών Τηλε­ό­ρα­σης και Ραδιο­φώ­νου (SAG-AFTRA) έλα­βε τέλος. Η επι­τρο­πή του σωμα­τεί­ου ενέ­κρι­νε προ­σω­ρι­νά μια συμ­φω­νία με τη Συμ­μα­χία Παρα­γω­γών Κινη­μα­το­γρά­φου και Τηλε­ό­ρα­σης (AMPTP), η οποία εκπρο­σω­πεί τα στού­ντιο του Χόλιγουντ.

Η νέα τριε­τής συμ­φω­νία που θα υπο­γρα­φεί εντός των επό­με­νων ημε­ρών θα ενι­σχύ­σει την ελά­χι­στη αμοι­βή για τα μέλη, θα αυξή­σει τις υπο­λει­πό­με­νες πλη­ρω­μές για εκπο­μπές που μετα­δί­δο­νται στο δια­δί­κτυο καθώς και τις εισφο­ρές των κινη­μα­το­γρα­φι­κών παρα­γω­γών στα προ­γράμ­μα­τα υγεί­ας και συντα­ξιο­δό­τη­σης του συν­δι­κά­του και θα θεσπί­σει νέους κανό­νες για τη χρή­ση τεχνη­τής νοη­μο­σύ­νης στο Χόλιγουντ.

Με ανάρ­τη­σή της η πρό­ε­δρος της SAG-AFTRA, Fran Drescher (Φραν Ντρέ­σερ) μοι­ρά­στη­κε τον ενθου­σια­σμό της στο Instagram λέγο­ντας ότι «τα καταφέραμε»για την επί­τευ­ξη της σημα­ντι­κής συμ­φω­νί­ας που βελ­τιώ­νει τις οικο­νο­μι­κές απο­λα­βές των μελών του σωμα­τεί­ου δια­σφα­λί­ζο­ντάς τους και ένα­ντι της χρή­σης της τεχνη­τής νοη­μο­σύ­νης από τα στούντιο.

Για να επι­στρέ­ψουν οι ηθο­ποιοί στα πλα­τό και να αρχί­σουν και πάλι τα γυρί­σμα­τα, οι 160.000 ηθο­ποιοί, χορευ­τές και κασκα­ντέρ, που είναι μέλη του SAG-AFTRA, θα πρέ­πει τώρα να εγκρί­νουν τη νέα συλ­λο­γι­κή σύμ­βα­σή τους με ψηφο­φο­ρία. Πρό­κει­ται για ένα στά­διο που θεω­ρεί­ται ευρέ­ως απλώς τυπικό.

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο