Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ Διαμαρτυρία των υπαλλήλων του Κογκρέσου των ΗΠΑ για το έγκλημα στη Γάζα __VIDEO-ΦΩΤΟ

Περισ­σό­τε­ροι από 100 υπάλ­λη­λοι του Κογκρέ­σου των ΗΠΑ συγκε­ντρώ­θη­καν έξω από το Καπι­τώ­λιο το από­γευ­μα της Τετάρ­της για να εκφρά­σουν τη δια­μαρ­τυ­ρία τους για το έγκλη­μα του Ισρα­ήλ στη Γάζα και να απαι­τή­σουν άμε­ση κατά­παυ­ση του πυρός στη Γάζα.

«Είμα­στε υπάλ­λη­λοι του Κογκρέ­σου στο Καπι­τώ­λιο και δεν αισθα­νό­μα­στε πλέ­ον άνε­τα να σιω­πού­με», δήλω­σε ένας υπάλ­λη­λος. «Είμα­στε τρο­μο­κρα­τη­μέ­νοι από τις βάναυ­σες επι­θέ­σεις της 7ης Οκτω­βρί­ου σε Ισραη­λι­νούς αμά­χους και είμα­στε τρο­μο­κρα­τη­μέ­νοι από τη συντρι­πτι­κή απά­ντη­ση της ισραη­λι­νής κυβέρ­νη­σης που σκό­τω­σε χιλιά­δες αθώ­ους Παλαι­στί­νιους πολί­τες στη Γάζα», είπε ένας άλλος.

Όπως κατήγ­γει­λαν, πολί­τες τηλε­φω­νούν καθη­με­ρι­νά στο Κογκρέ­σο και ζητούν να πιέ­σουν οι ΗΠΑ για κατά­παυ­ση του πυρός αλλά «τα περισ­σό­τε­ρα μέλη του Κογκρέ­σου δεν ακούν τους ανθρώ­πους που εκπρο­σω­πούν».

Στη συνέ­χεια, οι υπάλ­λη­λοι τήρη­σαν ενός λεπτού σιγή και κατέ­θε­σαν λου­λού­δια προς τιμήν των περισ­σό­τε­ρων από 1.500 Ισραη­λι­νών και 10.000 Παλαι­στι­νί­ων που σκο­τώ­θη­καν κατά τη διάρ­κεια του πολέμου.

Η σημε­ρι­νή κινη­το­ποί­η­ση έρχε­ται σε συνέ­χεια ανά­λο­γων δρά­σε­ων του προ­σω­πι­κού του Κογκρέ­σου. Πριν λίγες εβδο­μά­δες, εκα­το­ντά­δες μου­σουλ­μά­νοι και εβραί­οι υπάλ­λη­λοι απέ­στει­λαν ανοι­χτή επι­στο­λή που ζητού­σαν από τους νομο­θέ­τες να απαι­τή­σουν κατά­παυ­ση του πυρός στη Γάζα.

Πρό­σφα­τη δημο­σκό­πη­ση έδει­ξε ότι τα δύο τρί­τα των Αμε­ρι­κα­νών υπο­στη­ρί­ζουν την κατά­παυ­ση του πυρός, ενώ οι πρό­σφα­τες μαζι­κές ‑και συνε­χι­ζό­με­νες- δια­δη­λώ­σεις σε όλη τη χώρα, με τη συμ­με­το­χή πολ­λών αμε­ρι­κα­νο­ε­βραί­ων, δια­κή­ρυ­ξαν το αίτη­μα να στα­μα­τή­σει η δολοφονία.

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από NBC, CNN, commondreams.org
via 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο