Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ένας χρόνος «κίτρινα γιλέκα»: Διαδηλώσεις στο Παρίσι, σε συναγερμό η γαλλική αστυνομία

Η γαλ­λι­κή αστυ­νο­μία έκα­νε σήμε­ρα χρή­ση δακρυ­γό­νων στα βορειο­δυ­τι­κά του Παρι­σιού, προ­κει­μέ­νου να απω­θή­σει τους δια­δη­λω­τές για την συμπλή­ρω­ση ενός έτους από την έναρ­ξη των δια­δη­λώ­σε­ων των «κίτρι­νων γιλέκων».

Συγκρού­σεις ξέσπα­σαν μετα­ξύ των δια­δη­λω­τών και της αστυ­νο­μί­ας κοντά στον σταθ­μό του μετρό (Porte de Champerret), καθώς οι δια­δη­λω­τές προ­ε­τοι­μά­ζο­νταν να κάνουν πορεία κατά μήκος της πόλης, από τα νότια του Παρι­σιού (Gare d’Austerlitz).

Οι αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις επε­νέ­βη­σαν προ­κει­μέ­νου να απο­τρέ­ψουν μερι­κές εκα­το­ντά­δες δια­δη­λω­τές από την κατά­λη­ψη της περι­φε­ρεια­κής οδού του Παρι­σιού. Σύμ­φω­να με την αστυ­νο­μία έγι­ναν 24 συλλήψεις.

Για το Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κο έχουν αναγ­γελ­θεί πάνω από 270 κινη­το­ποι­ή­σεις συνο­λι­κά και χιλιά­δες άνθρω­ποι ανα­μέ­νε­ται να συμ­με­τά­σχουν στη δια­δή­λω­ση στο Παρίσι.

Οι σημε­ρι­νές κινη­το­ποι­ή­σεις έχουν θέσει σε κόκ­κι­νο συνα­γερ­μό την αστυ­νο­μία. Συνο­λι­κά για τη χώρα, η αστυ­νο­μία ανα­μέ­νει μεγά­λες δια­δη­λώ­σεις, αλλά όχι σαν αυτές που είχα­με τον Δεκέμ­βριο ή τον Ιανουάριο.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο