Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ): Κινητοποίηση στο ΑΧΕΠΑ ενάντια στο μπαράζ μετακινήσεων γιατρών

Κινη­το­ποί­η­ση στο νοσο­κο­μείο ΑΧΕΠΑ πραγ­μα­το­ποί­η­σε το πρωί της Παρα­σκευ­ής 12 Μάη η Ένω­ση Νοσο­κο­μεια­κών Για­τρών Θεσ­σα­λο­νί­κης (ΕΝΙΘ), καταγ­γέλ­λο­ντας «το μπα­ράζ μετα­κι­νή­σε­ων για­τρών, που συνε­χί­ζε­ται, από τα νοσο­κο­μεία της Θεσ­σα­λο­νί­κης για την κάλυ­ψη των τερά­στιων κενών που υπάρ­χουν στα νοσο­κο­μεία της περιφέρειας». 

Στην συνά­ντη­ση που ακο­λού­θη­σε με την διοί­κη­ση του νοσο­κο­μεί­ου δεν υπήρ­ξε καμία δέσμευ­ση για επί­λυ­ση του ζητή­μα­τος δηλώ­νο­ντας απλά ότι… κατα­νο­ούν το πρόβλημα.

Και με τη σημε­ρι­νή τους κινη­το­ποί­η­ση οι για­τροί της Θεσ­σα­λο­νί­κης κατήγ­γει­λαν «το μπα­ράζ μετα­κι­νή­σε­ων για­τρών, που συνε­χί­ζε­ται, από τα νοσο­κο­μεία της Θεσ­σα­λο­νί­κης για την κάλυ­ψη των τερά­στιων κενών που υπάρ­χουν στα νοσο­κο­μεία της περιφέρειας».

Συνε­χί­ζουν τις δρά­σεις τους με νέα κινη­το­ποί­η­ση την  ερχό­με­νη Τετάρ­τη 17 Μάη, στις 8.30 π.μ, στην πύλη του «Ιππο­κρά­τειου» όπου θα παρα­χω­ρή­σουν και συνέ­ντευ­ξη Τύπου με θέμα τις μετακινήσεις.

Μιλώ­ντας στην κινη­το­ποί­η­ση ο Χρή­στος Καρα­χρή­στος, πρό­ε­δρος της ΕΝΙΘ, ανα­φε­ρό­με­νος στις μετα­κι­νή­σεις για­τρών σημεί­ω­σε ότι, «δεν θα επι­τρέ­ψου­με να γίνου­με περι­φε­ρό­με­νος θία­σος». Δεν πρέ­πει να το αφή­σου­με αυτό, θα συνε­χί­σου­με και θα κλι­μα­κώ­σου­με τις κινη­το­ποι­ή­σεις μας, υπογράμμισε.

Όπως σημειώ­νει η ΕΝΙΘ «Οι μετα­κι­νή­σεις αυτές λαμ­βά­νουν πια καθε­στώς “μονι­μό­τη­τας”, καθι­στώ­ντας έωλο το επι­χεί­ρη­μα της κάλυ­ψης έκτα­κτων ανα­γκών που επι­κα­λού­νται οι διοι­κή­σεις, ενώ γίνο­νται όλο δυσμε­νέ­στε­ρες και πιο επι­βα­ρυ­ντι­κές για τους μετα­κι­νού­με­νους συναδέλφους.Τελευταίο παρά­δειγ­μα η από­φα­ση μετα­κί­νη­σης για­τρών των νοσο­κο­μεί­ων της Θεσ­σα­λο­νί­κης για την κάλυ­ψη της παθο­λο­γι­κής του νοσο­κο­μεί­ου Δρά­μας, που απει­λεί­ται με λου­κέ­το λόγω ελλεί­ψε­ων. Μετα­κι­νή­σεις που λαμ­βά­νουν νέα ποιο­τι­κά χαρα­κτη­ρι­στι­κά. Συγκε­κρι­μέ­να αφο­ρά μετα­κί­νη­ση 4 παθο­λό­γων από το ΑΧΕΠΑ για δύο συνε­χό­με­νες εβδο­μά­δες έκα­στος, δεί­χνο­ντας πως οι ιθύ­νο­ντες αδια­φο­ρούν παντε­λώς για τις οικο­γε­νεια­κές, προ­σω­πι­κές και λοι­πές υπο­χρε­ώ­σεις των συνα­δέλ­φων!!! Επί­σης, αφο­ρά μετα­κί­νη­ση εντα­τι­κο­λό­γων από τη ΜΕΘ του “Ιππο­κρά­τειου”, οι οποί­οι καλού­νται να καλύ­ψουν εφη­με­ρί­ες παθο­λό­γων (!!!) στην παθο­λο­γι­κή κλι­νι­κή της Δρά­μας, εντα­τι­κο­λό­γοι που έχουν χρό­νια να ασκή­σουν παθο­λο­γία, καλού­νται να φρε­σκά­ρουν τις παλιές τους γνώ­σεις “στου κασί­δη το κεφά­λι”, τους ασθε­νείς της παθο­λο­γι­κής κλι­νι­κής της Δρά­μας! Φυσι­κά, η εξα­να­γκα­στι­κή μετα­κί­νη­ση εξει­δι­κευ­μέ­νου προ­σω­πι­κού από τη μεγα­λύ­τε­ρη ΜΕΘ και του μόνου μετα­μο­σχευ­τι­κού κέντρου της Β. Ελλά­δος δημιουρ­γεί, συν τοις άλλοις, πρό­βλη­μα στην εύρυθ­μη λει­τουρ­γία του τμήματος».

Οι μετα­κι­νή­σεις δεν είναι λύση, είναι εμπαιγ­μός, κοροϊ­δία για το οξύ­τα­το πρό­βλη­μα της υπο­στε­λέ­χω­σης των νοσο­κο­μεί­ων της επαρ­χί­ας, ενώ δημιουρ­γεί σημα­ντι­κά προ­βλή­μα­τα στην λει­τουρ­γία και του δικού μας νοσο­κο­μεί­ου, τόνι­σε σε δήλω­σή της η Ανα­στα­σία Τρα­κα­τέ­λη, για­τρός, παθο­λό­γος στο ΑΧΕΠΑ και μια εκ των για­τρών που μετα­κι­νεί­ται στο νοσο­κο­μείο Δρά­μας. Καλού­μα­στε, πρό­σθε­σε να πάμε σε ένα νοσο­κο­μείο ξένο, σε έναν άγνω­στο εργα­σια­κό χώρο, που αυτό μπο­ρεί να είναι επι­ζή­μιο, επι­κίν­δυ­νο όσον αφο­ρά την σωστή παρο­χή υπη­ρε­σιών υγείας.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο