Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θ. Παφίλης: Δυνατό ΚΚΕ απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση (AUDIO)

Το δίλημ­μα των εκλο­γών είναι αν την επο­μέ­νη των εκλο­γών, ο λαός θα ενι­σχύ­σει το ΚΚΕ, ώστε στην κυβέρ­νη­ση  — που θα είναι από χέρι αντι­λαϊ­κή — θα υπάρ­χει ισχυ­ρή αντι­πο­λί­τευ­ση που θα εμπο­δί­σει τα νέα αντι­λαϊ­κά μέτρα, θα διεκ­δι­κή­σει την κάλυ­ψη των λαϊ­κών ανα­γκών και θ’ ανοί­ξει το δρό­μο για μια φιλο­λαϊ­κή διέ­ξο­δο για τη χώρα μας. Αυτό επι­σή­μα­νε μετα­ξύ άλλων ο Θανά­σης Παφί­λης επι­κε­φα­λής του ψηφο­δελ­τί­ου Επι­κρα­τεί­ας του ΚΚΕ μιλώ­ντας στο ραδιο­φω­νι­κό σταθ­μό «Ράδιο Κρήτη».

Ερω­τη­θείς για την απλή ανα­λο­γι­κή, εξέ­φρα­σε τη στή­ρι­ξή του Κόμ­μα­τος σε αυτό το σύστη­μα για­τί απο­τυ­πώ­νει και κατα­γρά­φει με ακρί­βεια αυτό που ψηφί­ζει ο κόσμος και δεν “κλέ­βει” έδρες από τα κόμ­μα­τα, όπως κάνουν τα άλλα συστήματα.

Οσον αφο­ρά τις προ­τά­σεις για συνερ­γα­σί­ες ή ανο­χή σημεί­ω­σε ότι το ΚΚΕ το χωρί­ζει χάος από τα αστι­κά κόμ­μα­τα και δεν μπο­ρεί να συνερ­γα­στεί μαζί τους με δεδο­μέ­νη την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή που εφάρ­μο­σαν τα προη­γού­με­να χρό­νια αλλά και την προ­σή­λω­σή τους στην πολι­τι­κή της ΕΕ που υπη­ρε­τούν πιστά και φέρ­νει νέα μέτρα το επό­με­νο διά­στη­μα. Παρέ­πεμ­ψε στις δηλώ­σεις Στουρ­νά­ρα κ.α. που μιλούν για «αυστη­ρό δημο­σιο­νο­μι­κό χώρο» μετά τις εκλο­γές, που δεν επι­τρέ­πει να δώσουν αυτά που λένε προ­ε­κλο­γι­κά τα πολι­τι­κά κόμ­μα­τα και κάλε­σε τον λαό να μην υπο­κύ­ψει στα εκβια­στι­κά διλήμ­μα­τα που ακούγονται.

Ο Θ. Παφί­λης ανα­φέρ­θη­κε και στο γεγο­νός της σύμπλευ­σής τους στα μεγά­λα θέμα­τα, που μπο­ρεί να κατα­λή­ξει σε συνερ­γα­σί­ες μετα­ξύ τους, φέρ­νο­ντας μάλι­στα ως παρα­δείγ­μα­τα τη σύμπρα­ξη ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ στους δήμους Πάτρας, Και­σα­ρια­νής, Περι­στέ­ρι, ενα­ντί­ον των κομ­μου­νι­στών δημάρ­χων στις επι­κεί­με­νες δημο­τι­κές εκλογές.

Κατα­λή­γο­ντας, κάλε­σε τον λαό και τους εργα­ζό­με­νους, όπως η νεο­λαία με την αυξη­μέ­νη συμ­με­το­χή της στις φοι­τη­τι­κές εκλο­γές έφε­ρε πρώ­τη την «Παν­σπου­δα­στι­κή», να στεί­λει το ίδιο μήνυ­μα και στις βου­λευ­τές εκλο­γές, ενι­σχύ­ο­ντας το ΚΚΕ.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο