Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έχει όρια η πολιτική ξεφτίλα σας, κυρία Ραλλία Χρηστίδου;

Και η πολιτική ξεφτίλα έχει όρια, αν δεν το γνωρίζετε…

Η αμε­τρο­έ­πεια εκθέ­τει ανε­πα­νόρ­θω­τα και καλό είναι κάποιοι να το πάρε­τε χαμπά­ρι, για­τί σας βλέ­πουν και σας ακού­νε. Είπα­με εκλο­γές μπρο­στά, αλλά κι ο «πάτος» έχει όριο και τρέ­ξα­τε να πάτε και πιο κάτω κυρία βου­λευ­τή του ΣΥΡΙΖΑ Ραλ­λία Χρηστίδου.

Βέβαια οφεί­λου­με να πού­με πως δεν περι­μέ­να­με κάτι άλλο από αυτούς που μέρα-νύχτα ψάχνουν ενα­γω­νί­ως να «ξεπλύ­νουν» την σαπί­λα ενός συστή­μα­τος που φτά­νει να ξεσπι­τώ­νει βίαια μια χαμη­λο­συ­ντα­ξιού­χο, φωνά­ζο­ντας «νόμος είναι και εφαρ­μό­ζε­ται», με συστά­σεις για «σεβα­σμό στους νόμους».

Φτά­νουν τα έργα και οι ημέ­ρες «ΣΥΡΙΖΑ» να πεί­σουν και τις πέτρες σε ποια πλευ­ρά της Ιστο­ρί­ας βρί­σκο­νται αυτοί, που την μια μέρα «ποστά­ρουν» (για­τί μέχρι εκεί φτά­νει το χέρι τους) τον «ανθρω­πι­σμό» τους στα λογής-λογής μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης, καλή ώρα, και την επο­μέ­νη (τόσο κρα­τά­ει η αγω­νία κάποιων) λάμπουν δια της υπο­κρι­σί­ας τους, μη βγά­ζο­ντας άχνα… για την τρο­πο­λο­γία του ΚΚΕ για την παύ­ση των πλει­στη­ρια­σμών και των πρά­ξε­ων ανα­γκα­στι­κής εκτέ­λε­σης σε βάρος της πρώ­της κύριας κατοι­κί­ας και άλλων περιου­σια­κών στοι­χεί­ων των λαϊ­κών στρωμάτων.

Κυρία Χρη­στί­δου εκεί ήσα­σταν, το χέρι όμως δεν το σηκώ­σα­τε. Ούτε εσείς ούτε το κόμ­μα σας!

Να ξέρε­τε πάντως σε περί­πτω­ση που σας ξέφυ­γε, πως ούτε η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ το σήκω­σε και λογι­κό, μιας και ετοι­μά­ζει ένα μαζι­κό πογκρόμ πλει­στη­ρια­σμών, πάνω από 40.000 για φέτος. Τίθε­ται το ερώ­τη­μα, όταν δια­δε­χθή­κα­τε τα «έργα και ημέ­ρες» των προη­γού­με­νων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που είχαν ανά­ψει το «πρά­σι­νο φως» για επέ­λα­ση στα λαϊ­κά σπί­τια, προ­κει­μέ­νου να δια­σω­θεί η κερ­δο­φο­ρία των τρα­πε­ζι­κών ομί­λων, τι κάνα­τε ως κυβέρνηση;

Έχου­με και λέμε λοι­πόν, μιας και οι προη­γού­με­νοι δεν πρόλαβαν:

Καταρ­γή­θη­κε η αυτο­τε­λής νομο­θε­τι­κή προ­στα­σία της πρώ­της κατοι­κί­ας (ίσχυε μέχρι και το τέλη του 2014) και δεν ανα­νε­ώ­θη­κε ποτέ από το 2015 και μετά.

Το 2018 καταρ­γή­θη­κε η δυνα­τό­τη­τα να ζητή­σει όποιος βρί­σκε­ται σε αδυ­να­μία πλη­ρω­μής την προ­στα­σία της κύριας κατοι­κί­ας του μέσω του Νόμου Κατσέ­λη, ο οποί­ος ίσχυε από το 2010. Ο κύριος Στα­θά­κης, υπουρ­γός της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ ήταν που εισή­γα­γε την έννοια του «συνερ­γά­σι­μου» δανειο­λή­πτη, δηλα­δή, όσο πλη­ρώ­νεις τα ποσά που θέλουν είσαι καλός, δια­φο­ρε­τι­κά ανα­λαμ­βά­νει ο «κόρα­κας». Προ­στα­σία κατά τα άλλα…

Εφαρ­μό­στη­καν οι ηλε­κτρο­νι­κοί πλει­στη­ρια­σμοί, που σύμ­φω­να με τον τότε υπουρ­γό Δικαιο­σύ­νης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύ­ρο Κοντο­νή, έπρε­πε να είχαν νομο­θε­τη­θεί εδώ και 20 χρόνια.

Πέρα­σε ο νόμος περί μετα­βί­βα­σης απαι­τή­σε­ων στα διά­φο­ρα funds-κορά­κια, χωρίς δυνα­τό­τη­τα στον οφει­λέ­τη να αγο­ρά­σει το δάνειο ή να το ρυθ­μί­σει σε αντί­στοι­χο ποσό με αυτό της αξί­ας πώλησης.

Νομο­θε­τή­θη­κε το ιδιώ­νυ­μο αδί­κη­μα της παρε­μπό­δι­σης πλει­στη­ρια­σμού και με βάση αυτό ασκή­θη­καν ποι­νι­κές διώ­ξεις σε όποιον αγω­νί­ζο­νταν κατά των πλει­στη­ρια­σμών. Τού­τος ο νόμος κ. Χρη­στί­δου σέρ­νει στα δικα­στή­ρια σήμε­ρα τον Βάλ­σα­μο Συρί­γο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, γενι­κό γραμ­μα­τέα της Ομο­σπον­δί­ας Οικο­δό­μων και μέλος της Γραμ­μα­τεί­ας του ΠΑΜΕ, επει­δή δεν «σεβά­στη­κε τον νόμο» και δια­δή­λω­σε ώστε να μην βρε­θεί «κανέ­να σπί­τι στα χέρια τρα­πε­ζί­τη». Οκτώ­βρης του 2019 ήταν, αν τυχόν δεν θυμάστε…

Επο­μέ­νως, ο περί ου ο λόγος, ΣΥΡΙΖΑ, παρέ­λα­βε, έχτι­σε, θωρά­κι­σε και παρέ­δω­σε «μετά Βαΐ­ων και Κλά­δων», μιας και το κρά­τος έχει συνέ­χεια όπως λένε, σε αυτούς που σήμε­ρα ονο­μά­ζει «στρα­τιά Πάτση­δων» ‑που κι αυτός με την πολι­τι­κή του τούς εξέ­θρε­ψε- το θεσμι­κό πλαί­σιο που επι­τρέ­πει και επι­βάλ­λει εξώ­σεις, ηλε­κτρο­νι­κούς πλει­στη­ρια­σμούς, αγο­ρά «κόκ­κι­νων» δανεί­ων από funds και μάλι­στα σε μικρό­τε­ρη από την πραγ­μα­τι­κή τους αξία, επι­στρά­τευ­ση κάθε είδους μηχα­νι­σμού από τα funds για να εισπρά­ξουν και τις τελευ­ταί­ες δεκά­ρες ενός οφει­λέ­τη (καλή ώρα), λει­τουρ­γία εται­ρειών-φαντα­σμά­των που δεν υπάρ­χουν «φυσι­κά», αλλά απο­λύ­τως «φυσι­κά» έχουν δικαί­ω­μα να κλέ­βουν τα σπί­τια και τους κόπους ζωής χιλιά­δων ανθρώπων.

Ε λοι­πόν δια γυμνού έως και τυφλού οφθαλ­μού το ΚΚΕ δεν είναι με τα παρα­πά­νω που «πάλε­ψε» ο ΣΥΡΙΖΑ, πιά­νο­ντας το νήμα εκεί που το άφη­σαν άλλοι για να το πάει παρα­κά­τω στο «σωστό» βούρ­κο, μα πάντα σε βούρ­κο. Στον 21ο αιώ­να, εν έτει 2022, η σωστή πλευ­ρά της Ιστο­ρί­ας είναι οι ανά­γκες μας στο σήμε­ρα και αυτές δεν σηκώ­νουν το αίσχος, μια γυναί­κα 65 χρο­νών να βρί­σκε­ται στο δρό­μο για­τί αυτό λέει ο νόμος! Για­τί η σωστή πλευ­ρά της Ιστο­ρί­ας γρά­φει «Νόμος είναι το δίκιο μας» όταν στην αντί­πε­ρα όχθη γρά­φει «Δικαιο­σύ­νη Παντού» αλλά και που­θε­νά όταν φτά­νου­με να κάνου­με «ταμείο» όπως εχθές στη Βουλή.

Και θα το πού­με ακό­μη μια φορά: Και η πολι­τι­κή ξεφτί­λα έχει όρια… Μπο­ρεί­τε πάντα να τα ξεπερ­νά­τε! Καλή πλο­ή­γη­ση στο βούρκο!

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο