Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αίτηση αναίρεσης της αθωωτικής απόφασης για τον Τάσο Θεοφίλου

Όπως γνω­στο­ποιεί με ανάρ­τη­σή του στο facebook ο Τάσος Θεο­φί­λου, ο αντει­σαγ­γε­λέ­ας του Αρεί­ου Πάγου, Ιωάν­νης Αγγε­λής, άσκη­σε αναί­ρε­ση κατά της από­φα­σης του Α’ Πεντα­με­λούς Εφε­τεί­ου Κακουρ­γη­μά­των Αθη­νών με την οποία είχε κηρυ­χθεί αθώος.

Η αίτη­ση αναί­ρε­σης ‑συνε­χί­ζει ο αναρ­χι­κός- θα εξε­τα­στεί στις 11 Μαΐ­ου στην Ολο­μέ­λεια του Αρεί­ου Πάγου και αν γίνει δεκτή, ο Τάσος Θεο­φί­λου σημειώ­νει ότι θα επι­στρέ­ψει στη φυλα­κή με τις αρχι­κές κατη­γο­ρί­ες μέχρι να επα­να­λη­φθεί το Εφε­τείο από άλλους δικαστές.

Θυμί­ζου­με ότι στις 8 Ιου­λί­ου 2017 και ύστε­ρα από πέντε χρό­νια στη φυλα­κή ο Τ. Θεο­φί­λου αθω­ώ­θη­κε από το Πεντα­με­λές Εφε­τείο Κακουρ­γη­μά­των από όλες τις κατη­γο­ρί­ες που αντιμετώπιζε.

Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι στις 8 Ιου­λί­ου 2017 ύστε­ρα από 5 χρό­νια στην φυλα­κή ο Τάσος Θεο­φί­λου κρί­θη­κε αθώ­ος στο Εφε­τείο. Είχε κατα­δι­κα­στεί πρω­τό­δι­κα σε 25 χρό­νια κάθειρ­ξη για τη ληστεία στην Πάρο τον Αύγου­στο του 2012, όπου κατά τη δια­φυ­γή των ληστών δολο­φο­νή­θη­κε ένας οδη­γός ταξί. Πρω­τό­δι­κα, δικά­στη­κε από το Τρι­με­λές Εφε­τείο Κακουρ­γη­μά­των ως μέλος εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης και με την επι­βα­ρυ­ντι­κή νομι­κή διά­τα­ξη περί «τρο­μο­κρα­τί­ας» (187Α). Το μονα­δι­κό σε βάρος του στοι­χείο ήταν ένα καπέ­λο, που δεν υπήρ­χε στα αρχι­κά ευρή­μα­τα της ληστεί­ας και που πάνω του — σύμ­φω­να με την Αντι­τρο­μο­κρα­τι­κή — βρέ­θη­κε δικό του DNA. Στη διάρ­κεια της δίκης, κανέ­νας από τους μάρ­τυ­ρες — συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων των αυτο­πτών — δεν τον ανα­γνώ­ρι­σαν, αλλά το δικα­στή­ριο τον έκρι­νε ένο­χο για απλή συνέρ­γεια σε ανθρω­πο­κτο­νία και συμ­με­το­χή στη ληστεία.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο