Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΑΔΕΔΥ: Εξαιρούνται όσοι εμπλέκονται στις πανελλαδικές από την αυριανή απεργία- Τροποποιούνται οι κινητοποιήσεις σε μέσα μεταφοράς

Εξαι­ρού­νται της 24ης απερ­για­κής κινη­το­ποί­η­σης για το εργα­σια­κό νομο­σχέ­διο, οι εκπαι­δευ­τι­κοί και οι υπάλ­λη­λοι του υπουρ­γεί­ου Παι­δεί­ας προ­κει­μέ­νου να διε­ξα­χθούν απρό­σκο­πτα οι πανελ­λή­νιες εξε­τά­σεις, σύμ­φω­να με δήλω­ση που έκα­ναν οι εκπρό­σω­ποι της ΑΔΕΔΥ ενώ­πιον του Μονο­με­λούς Πρω­το­δι­κεί­ου κατά την συζή­τη­ση της προ­σφυ­γής του υπουρ­γεί­ου Παιδείας.

Η ΑΔΕΔΥ, κατά την συζή­τη­ση του αιτή­μα­τος του υπουρ­γεί­ου Παι­δεί­ας να κρι­θεί παρά­νο­μη και κατα­χρη­στι­κή η αυρια­νή απερ­γία, έδω­σε δια­βε­βαί­ω­ση στο δικα­στή­ριο ότι θα εξαι­ρε­θούν από την κινη­το­ποί­η­ση οι υπάλ­λη­λοι τόσο εκπαι­δευ­τι­κοί όσο και διοι­κη­τι­κοί ώστε να μην δημιουρ­γη­θεί πρό­βλη­μα στις εξε­τά­σεις των μαθητών.

Δήλω­σε επί­σης πως τρο­πο­ποιού­νται οι κινη­το­ποι­ή­σεις σε Μέσα Μετα­φο­ράς. Συγκε­κρι­μέ­να όπως ειπώ­θη­κε στο δικαστήριο:

* Τα αστι­κά λεω­φο­ρεία της Αθή­νας, μετέ­τρε­ψαν το 24ωρο απερ­για­κό αίτη­μα σε στά­ση εργα­σί­ας από τις 13:00 μέχρι τις 17:00.

* Στο μετρό και τα μέσα στα­θε­ρής τρο­χιάς, τα 8 από 9 Σωμα­τεία προ­χω­ρούν σε στά­ση εργα­σί­ας από τις 9:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Παράλ­λη­λα επι­ση­μάν­θη­κε πως οι ιδιω­τι­κοί εκπαι­δευ­τι­κοί δεν έχουν κηρύ­ξει απερ­γία και θα συμ­με­τέ­χουν στο συλ­λα­λη­τή­ριο το απόγευμα.

Οι εκπρό­σω­ποι της Συν­δι­κα­λι­στι­κής Οργά­νω­σης τοπο­θε­τή­θη­καν στο δικα­στή­ριο κατά του νομο­σχε­δί­ου ανα­φέ­ρο­ντας πως είναι «αντερ­γα­τι­κό που ουσια­στι­κά απο­τε­λεί μία ριζι­κή ανα­διάρ­θρω­ση» ενώ υπο­γράμ­μι­σαν πως με την προ­σφυ­γή του το υπουρ­γείο Παι­δεί­ας επι­χει­ρεί να κρι­θεί στο σύνο­λο της παρά­νο­μη η κινητοποίηση.

Από την πλευ­ρά του αιτού­ντος υπουρ­γεί­ου επι­ση­μάν­θη­κε πως πρέ­πει το δικα­στή­ριο να κηρύ­ξει παρά­νο­μη και κατα­χρη­στι­κή την απερ­γία καθώς «δεν έχει προ­βλε­φθεί προ­σω­πι­κό ασφα­λεί­ας για κάλυ­ψη των ανα­γκών των πανελ­λα­δι­κών εξε­τά­σε­ων». Κατά τους εκπρο­σώ­πους του υπουρ­γεί­ου η απερ­γία γίνε­ται «σε βάρος των μαθη­τών» που έχουν ταλαι­πω­ρη­θεί λόγω της παν­δη­μί­ας και κιν­δυ­νεύ­ουν να ταλαι­πω­ρη­θούν και τώρα εν μέσω των Πανελ­λα­δι­κών Εξετάσεων.

Η συζή­τη­ση στο Πρω­το­δι­κείο θα συνε­χι­στεί μετά τις 14:00.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο