Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αθλιότητα κυβέρνησης και διοίκησης «Ευαγγελισμού» — Υποχρέωσαν τις καθαρίστριες να παραβρεθούν σε κομματική φιέστα

Για τις ανά­γκες κομ­μα­τι­κής φιέ­στας με τίτλο «(…) Τι επι­φυ­λάσ­σει η επό­με­νη μέρα χωρίς εργο­λά­βους;», κυβέρ­νη­ση και διοί­κη­ση του νοσο­κο­μεί­ου Ευαγ­γε­λι­σμός όχι μόνο παρέ­καμ­ψαν το σωμα­τείο εργα­ζο­μέ­νων αλλά έβα­λαν τις καθα­ρί­στριες από τις προη­γού­με­νες ημέ­ρες να υπο­γρά­ψουν δήλω­ση ότι θα παρευ­ρε­θούν και θα παρα­κο­λου­θή­σουν εν ώρα εργα­σί­ας τη  φιέ­στα — παρω­δία. Πρα­κτι­κή που θυμί­ζει άλλες μαύ­ρες εποχές.

Ήταν μια εκδή­λω­ση με πρω­το­βου­λία της ευρω­βου­λευ­τή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Κού­νε­βα, η οποία μαζί με τη  διοι­κή­τρια του Ευαγ­γε­λι­σμού Ν. Μητσά­κη και τον βου­λευ­τή του ΣΥΡΙΖΑ Σάκη Παπα­δό­που­λο, επι­κε­φα­λής της ΕΠΕΚΕ Υγεί­ας του ΣΥΡΙΖΑ, προ­σπά­θη­σαν να εκθειά­σουν τις ατο­μι­κές συμ­βά­σεις ως  η λύση του προ­βλή­μα­τος απέ­να­ντι στην ύπαρ­ξη εργο­λά­βων ενώ προ­σπά­θη­σαν να καλ­λιερ­γή­σουν  φρού­δες ελπί­δες στις καθα­ρί­στριες. για εξα­σφά­λι­ση του εργα­σια­κού μέλλοντος .

Εντύ­πω­ση προ­κά­λε­σε το γεγο­νός ότι η Διοί­κη­ση του Ευαγ­γε­λι­σμού για πρώ­τη φορά στο Νοσο­κο­μείο συν­διορ­γά­νω­σε εκδή­λω­ση μαζί με κομ­μα­τι­κό φορέα με προ­φα­νείς στόχους.

Το σωμα­τείο πλη­ρο­φο­ρή­θη­κε από τον Τύπο για τη φιέ­στα και δια του πρό­ε­δρου Ηλία Σιώ­ρα παρε­νέ­βη.  Δεν πέρα­σε απα­ρα­τή­ρη­τη η στά­ση της κρα­τι­κής ΕΡΤ που «εξα­φά­νι­σε» την παρά­στα­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας που πραγ­μα­το­ποί­η­σε το Σωμα­τείο από το ρεπορ­τάζ και το σχε­τι­κό βίντεο που δημο­σί­ευ­σε στην ιστο­σε­λί­δα της.

Ο Ηλί­ας Σιώ­ρας είπε μετα­ξύ άλλων στην παρέμ­βα­σή του:

«Πλη­ρο­φο­ρη­θή­κα­με την εκδή­λω­ση μέσω του Τύπου, τη στιγ­μή μάλι­στα που το Σωμα­τείο έχει συμπα­ρα­στα­θεί ομό­φω­να, σε όλα τα επί­πε­δα, στην κ. Κού­νε­βα μετά τη δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση που δέχθη­κε από την εργο­δο­σία. Για­τί το ΣΕΝΕ έχει κάνει αμέ­τρη­τους ταξι­κούς αγώ­νες για τους προ­λε­τά­ριους εργά­τες. Αγω­νι­ζό­μα­στε εδώ και χρό­νια, σε δύσκο­λες επο­χές, σε απερ­για­κές μάχες όπου ερχό­μα­σταν από τις 5 το πρωί για να περι­φρου­ρή­σου­με τον αγώ­να των καθα­ρι­στριών και στο τέλος δεν απο­λύ­θη­κε κανείς.

Το Σωμα­τείο έχει απο­δεί­ξει εδώ και 15 χρό­νια ότι οι εργο­λά­βοι ξεζου­μί­ζουν και δίνουν μόνο τα μισά χρή­μα­τα στους εργα­ζό­με­νους. Ζητά­με χρό­νια τώρα να ξεκου­μπι­στούν από τα νοσο­κο­μεία. Πρω­το­πο­ρή­σα­με να εγγρά­φο­νται όλοι οι εργα­ζό­με­νοι στο Σωμα­τείο ανε­ξαρ­τή­τως εργα­σια­κής σχέ­σης. Και κάποιοι από μας για αυτή την από­φα­ση συρ­θή­κα­με στα δικα­στή­ρια από άλλες παρατάξεις.

Το νομι­κό καθε­στώς που επι­κα­λεί­ται η διοι­κή­τρια ότι θα ειση­γη­θεί η κυβέρ­νη­ση να γίνουν αορί­στου χρό­νου μας γεν­νά ερωτήμ

ατα. Για­τί οι επι­κου­ρι­κοί που δου­λεύ­ουν 6 και 7 χρό­νια δε γίνο­νται αορί­στου χρό­νου; Οι συμ­βα­σιού­χοι του ΟΑΕΔ που έχουν διε­τείς συμ­βά­σεις για­τί δεν γίνο­νται αορί­στου. Για­τί το υπουρ­γείο Υγεί­ας το ξεκό­βει ορι­στι­κά και αμε­τά­κλη­τα; Για τις ελα­στι­κές σχέ­σεις εργα­σί­ας το υπουρ­γείο Υγεί­ας είναι κάθε­το: Στη διε­τία φεύ­γουν. Οι καθα­ρί­στριες ζητούν πλή­ρη εργα­σια­κά δικαιώ­μα­τα που σημαί­νει 8ωρο, πεν­θή­με­ρο, 751 ευρώ καθα­ρά κατώ­τε­ρος μισθός. Η κυβέρ­νη­ση έχει απορ­ρί­ψει το αίτη­μα 530 σωμα­τεί­ων και ομο­σπον­διών για επα­να­φο­ρά του κατώ­τα­του μισθού στα 751 ευρώ. Προ­σπα­θεί­τε να ξεγε­λά­σε­τε και να καλ­λιερ­γή­σε­τε ελπί­δες στον κόσμο ότι θα γίνουν αορί­στου χρό­νου. Θέλου­με μόνι­μη και στα­θε­ρή δου­λειά για όλους. Και συνε­χί­ζου­με τον αγώ­να να μη χάσει τη δου­λειά του κανέ­νας συνάδελφος».

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Ευαγγελισμού:

Για τη σημε­ρι­νή φιέ­στα — παρω­δία του ΣΥΡΙΖΑ και της Διοίκησης

Tο Σωμα­τείο μας εκφρά­ζει την έντο­νη δια­μαρ­τυ­ρία των εργα­ζο­μέ­νων του Ευαγ­γε­λι­σμού για την προ­σπά­θεια ΣΥΡΙΖΑ και Διοί­κη­σης του νοσο­κο­μεί­ου να στή­σουν μία ακό­μα φιέ­στα, αυτή τη φορά με την ευρω­βου­λευ­τή Κ. Κούνεβα.

Στην αγω­νία τους μάλι­στα να μαζέ­ψουν κάποιο κόσμο δεν δίστα­σαν να παρα­πλα­νή­σουν με δεύ­τε­ρο δελ­τίο τύπου ότι στην εκδή­λω­ση θα συμ­με­τά­σχει δήθεν το Σωμα­τείο και θα είναι «ακομ­μά­τι­στη» υπό την αιγί­δα της Διοί­κη­σης, ενώ προ­χώ­ρη­σαν και σε ενέρ­γειες που θυμί­ζουν άλλες «μαύ­ρες επο­χές» όπως να υπο­χρε­ώ­σουν καθα­ρί­στριες κι εργά­τες του νοσο­κο­μεί­ου να υπο­γρά­ψουν «δήλω­ση παρου­σί­ας και παρα­μο­νής» στην εκδή­λω­ση, απαι­τώ­ντας μάλι­στα, να αφή­σουν τα πόστα τους σε ώρα αιχ­μής για να γίνουν ντε­κόρ στη φιέστα.

Παρό­λα αυτά δεν απέ­φυ­γαν την κατα­κραυ­γή των εργα­ζο­μέ­νων που γνω­ρί­ζουν καλά στο πετσί τους τι σημαί­νει το πέρα­σμα από τις ατο­μι­κές συμ­βά­σεις ντρο­πής και στυ­γνής εκμε­τάλ­λευ­σης του ιδιώ­τη – εργο­λά­βου, στις αντί­στοι­χες του εργο­δό­τη — νοσο­κο­μεί­ου. Ούτε βέβαια, μπό­ρε­σε να τους ξεγε­λά­σει η ευρω­βου­λευ­τής του ΣΥΡΙΖΑ με ψεύ­τι­κες υπο­σχέ­σεις ότι θα ανα­νε­ω­θούν τάχα οι συμ­βά­σεις και ότι τελι­κά θα γίνουν «αορί­στου χρόνου» (!).

Στην παρά­στα­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας του σωμα­τεί­ου στην εκδή­λω­ση, οι εκπρό­σω­ποί του κατήγ­γει­λαν τις απα­ρά­δε­κτες μεθο­δεύ­σεις προ­κει­μέ­νου να εξα­σφα­λι­στεί κάποιο κοι­νό σε μια κομ­μα­τι­κή εκδή­λω­ση του κυβερ­νώ­ντος κόμ­μα­τος, ενώ μετα­ξύ άλλων επε­σή­μα­ναν στην Κού­νε­βα ότι οι εργα­ζό­με­νοι με τις ατο­μι­κές συμ­βά­σεις παίρ­νουν 560€ μαζί με το επί­δο­μα ανθυ­γιει­νής εργα­σί­ας (που τώρα η κυβέρ­νη­ση ετοι­μά­ζε­ται να περι­κό­ψει) και εργά­ζο­νται σε άθλιες συν­θή­κες με πετσο­κομ­μέ­να δικαιώ­μα­τα. Τόνι­σαν δε, ότι οι εργα­ζό­με­νοι παλεύ­ουν για μόνι­μη & στα­θε­ρή δου­λειά με πλή­ρη εργα­σια­κά – μισθο­λο­γι­κά – ασφα­λι­στι­κά δικαιώ­μα­τα για όλους!

Παράλ­λη­λα, της υπεν­θύ­μι­σαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (μόλις το Γενά­ρη του 2018) ψήφι­σαν την απα­γό­ρευ­ση μετα­τρο­πής των συμ­βά­σε­ων σε «αορί­στου χρό­νου». Χαρα­κτη­ρι­στι­κό είναι ότι μετά την παρέμ­βα­σή της η αντι­προ­σω­πεία του ΔΣ μαζί με δεκά­δες εργα­ζό­με­νους, απο­χώ­ρη­σαν από την εκδή­λω­ση αφή­νο­ντας την ευρω­βου­λευ­τή του ΣΥΡΙΖΑ και τη Διοί­κη­ση, να προ­σπα­θούν να πεί­σουν …εαυ­τούς και αλλή­λους, πόσο «δίκαιη είναι η μετά­βα­ση από την εκμε­τάλ­λευ­ση» στην …εκμε­τάλ­λευ­ση & την ομηρία !!

Η κυβερ­νη­τι­κή προ­πα­γάν­δα κι η υπο­σχε­σιο­λο­γία δεν πεί­θουν κανέναν

Οι εκβια­σμοί και η τρο­μο­κρα­τία δεν θα περάσουν!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο